WEBB'S 2021 TRIPLE CROWN RACE EINDIGT IN SALT LAKE CITY, WAAR NEGEN GOUDEN MEDAILLES WERDEN TOEGEKEND OP DAYS OF '47 COWBOY GAMES EN RODEO

Door:Kyle Jones

SALT LAKE CITY – De WCRA (World Champions Rodeo Alliance) sloot de tweede etappe van hun 2021 WCRA Triple of Rodeo (TCR) grote zaterdagavond af op de Days of '47 Cowboy Games en Rodeo in Salt Lake City. Het TCR-evenement betaalde een gegarandeerde $ 562.500 uit, waarbij elke kampioen wegliep met een minimum van $ 25.000 en een gouden medaille.

De zeventienjarige vastbinder Riley Webb (Denton, TX) ging het evenement in met twee opeenvolgende overwinningen (Stampede at the E, Rodeo Corpus Christi) op ​​zak om hem in de strijd te werpen om de jongste miljonair in de geschiedenis te worden van rodeo. Als Webb zou zegevieren, zou hij de eerste winnaar zijn van WCRA Triple Crown of Rodeo - een bonus van $ 1 miljoen.

Webb nam het op tegen wereldkampioen Ryan Jarrett (Bigfoot, TX) en Marshall Leonard (Shongaloo, LA) in de gouden medailleronde. Als laatste moest Webb een tijd sneller verdienen dan Jarretts tijd van 8,03 seconden. Samengesteld en verzameld, trok Webb achteruit in de roping-box en terwijl hij zich klaarmaakte voor wat een carrièrebepalend moment en historisch moment in de sport van Rodeo zou zijn. Webb probeerde de tijd te verslaan, maar was helaas niet succesvol na een gemiste vangst.

"Rileys sportiviteit en houding is echt wat deze jonge man een kampioen maakt", zei WCRA-president, Bobby Mote. "Het is een reis geweest sinds zijn allereerste grote overwinning, en we kunnen niet trotser zijn hem een ​​WCRA-kampioen te noemen en hij is echt de belichaming van waar All For Rodeo voor staat."

De bareback riding was een zwaar bevochten gevecht waarbij zeven van de acht rijders een score van 80 punten of hoger behaalden. Clayton Biglow (Clements, CA) nam het op tegen Stevie Knicks en merkte dat hij de best gemarkeerde rit van de week verdiende met een score van 90,5 punten en een gouden medaille. De wereldkampioen van 2019 kwam voor op TCR-mededinger Richmond Champion's (Stevensville, MT) 85.0 en Nebraska's Garrett Shadbolt's (Merriman, NE) 84,5.

Tyler Waguespack ( Gonzalez, LA) was niet te stoppen in het worstelen met ossen, waar hij de enige tijd onder de vier seconden noteerde in de gouden medailleronde. De 2x wereldkampioen boekte een run van 3,69 seconden in de gouden medailleronde, voordat hij een bliksemsnelle prestatie van 4,03 seconden afleverde in de halve finale. De overwinning is de eerste WCRA Major-overwinning van Waguespack.

Het duo Tanner Green is de enige van de slechts vier teamtouwers die een gekwalificeerde run heeft afgeleverd in de Gold Medal Round. (Cotulla, TX) en Will Woodfin (Stephenville, TX) leverde een run van 5,08 seconden af. Het nummer 1 team op het DO47-klassement en WCRA-kampioenen verslaan Kaleb Driggers (Hoboken, GA) en Junior Nogueira (Presidente PRU, SP BR) samen met 13x NFR-kwalificatie Luke Brown (Lipan, TX) en Hunter Koch (Lott, TX).

Brody Cress (Hillsdale, WY) enChase Brooks (Deer Lodge, MT) werd al snel ondergedompeld in een vuurgevecht voor de $ 25.000 grote betaaldag in de gouden medailleronde. Zowel Cress als Brooks leverden een prestatie van 90,5. Omdat Cress een hogere rit verdiende in de halve finale, verdiende hij de winnende titel om de betaaldag te delen met Brooks. TCR-mededinger Kolby Wanchuk (Sherwood Park, AB) eindigde op de derde plaats met een kritieke rit van 90 punten op Get Smart om weg te lopen met de Bronx-medaille.

Een fel bevochten race in de ontsnapping roping begon als Women's Rodeo Wereldkampioen All-Around Cowgirl Jackie Crawford (Stephenville, TX) behaalde een opmerkelijke tijd van 2,28 seconden voorafgaand aan Bradi Good's (Abilene, TX) 2,48 seconden durende run. IC-verpleegkundige Tacy Kay Webb (Madisonville, TX) terug in de box leverde een baanbrekende prestatie met een tijd van 1,95 seconde - de snelste van de week. Webb's tijd werd gewonnen door de disciplinetitel, waarbij Crawford en Good van de eerste plaats werden verdreven.

Terwijl het Pioneer Day-evenement voortduurde, begon een fel bevochten race in de barrelrace. Wereldkampioen Rodeo Dames (WRWC) Hallie Hanssen (Hermosa, SD), 2x WCRA Kampioen Michelle Darling (Medford, OK), en Oklahoma's Wenda Johnson (Pawhuska, OK) eindigde de gouden medailleronde en bracht elkaars tijden naar voren. Johnson navigeerde met gemak over het parcours terwijl zij en haar ruin, Macgyver , liep de snelste tijd van de week met een tijd van 16,948 seconden die de Hanssen versloeg 16.997 seconden en Darlings 17.189 seconden tijd.

In het stierenrijden, PBR (Professional Bull Riders) wereld nr. 31 Claudio Montanha, Jr. (Pacaembu, SP, BR) reed het beste. Hij sloot zijn perfecte 2-uit-2 DO47-inspanning af op zaterdagavond. De PBR-man reed op Arctic Assassin voor een monsterlijke 90,5 punten om een ​​even indrukwekkende cheque van $ 25.000 binnen te halen. Montanha registreerde een van de slechts drie gekwalificeerde ritten in de ronde en behaalde zijn eerste WCRA-kampioenstitel.

Op 31 juli en 's middags kunnen CT-fans afstemmen op The Days of '47 op een CBS-netwerkuitzending.

Sinds de lancering in mei 2018 hebben de WCRA en haar partners meer dan $9.000.000 aan nieuw geld toegekend aan rodeo-atleten.

Nominaties zijn nu open voor WCRA's volgende Major rodeo-Cowtown Christmas Championship in Fort Worth, Texas, 15-18 december. Atleten komen tot 28 november in aanmerking om hun competitieve inspanningen in de Virtual Rodeo Qualifier (VRQ) te nomineren om een ​​plaats te verdienen in het $ 360.000 evenement.

Alle resultaten van het evenement zijn hier te vinden.

-WCRA-

Over WCRA

WCRA is een professionele sport- en entertainmententiteit, opgericht om de rodeosport te ontwikkelen en vooruit te helpen door alle competitieniveaus op elkaar af te stemmen. In samenwerking met de PBR produceert WCRA grote rodeo-evenementen, waardoor extra kansen worden ontwikkeld voor deelnemers uit de rodeo-industrie, belanghebbenden en fans. Ga voor meer informatie naar wcrarodeo.com. Voor atleten die meer willen weten over het WCRA Virtual Rodeo Qualifier (VRQ)-systeem, ga naar app.wcrarodeo.com.

[WEBB'S 2021 TRIPLE CROWN RACE EINDIGT IN SALT LAKE CITY, WAAR NEGEN GOUDEN MEDAILLES WERDEN TOEGEKEND OP DAYS OF '47 COWBOY GAMES EN RODEO: https://nl.sportsfitness.win/Spectator-Sport/rodeo/1002052848.html ]