De Eerste Race Cars

Bijna net zo snel als auto's werden uitgevonden , chauffeurs had de drang om op te racen . Vroege bouwers stonden te popelen om te bewijzen dat hun ontwerpen waren betrouwbaar , veilig en snel, en de beste manier om te bewijzen welk ontwerp het beste was, was om te racen ze kop aan kop . Alleen als ontwerpers begonnen om de optimale manier om auto's te bouwen begrijpen , deed het ontwerp van pure race auto's in alle ernst beginnen . Vroege Wedstrijden

De vroegste autoraces waren meer tentoonstellingen dan wedstrijden, met fabrikanten en amateur bouwers pronken met hun ontwerpen , sponsors drummen tot publiciteit en alle betrokkenen proberen om het publiek de auto was een revolutionaire uitvinding te overtuigen. In 1894 , een race alom erkend als de eerste auto race ooit liep tussen Parijs en Rouen in Frankrijk. De winnaar van die wedstrijd , een stoom - aangedreven auto geproduceerd door De Dion , werd gediskwalificeerd omdat hij werd geregeerd een onpraktisch ontwerp , en de runner-up , een benzine - aangedreven auto gemaakt door Peugeot , werd uitgeroepen tot de winnaar . De komende maand juni , een andere high profile wedstrijd , dit keer een ronde reis tussen Parijs en Bourdeaux werd opgevoerd , en opnieuw een tweede plaats Peugeot voertuig nam de prijs na de eerste -plaats auto , dit keer een vier -pk gas aangedreven Panhard - Levassor , werd bestuurd onverkiesbaar .
eerste race in Amerika

op Thanksgiving Day in 1895 , de uitgever van de " Chicago Times - Herald " volgde het voorbeeld van de Franse publicaties Sponsoring autoraces en bevorderde de eerste auto race in de Verenigde Staten . Oorspronkelijk van plan om een heen-en terugreis tussen Chicago en Milwaukee zijn, werd de race ingekort tot een koers tussen Chicago en Evanston . Slechts zes auto's begon de race op de besneeuwde november dag , en slechts twee afgewerkt . Oscar Mueller reed met zijn gemodificeerd Benz naar een tweede plaats eindigen met de race gewonnen door J. Frank Duryea in een auto van zijn eigen ontwerp . Duryea had betrekking op de 54,36 - mijl cursus in net iets minder dan acht uur , met een gemiddelde snelheid van zeven mijl .
Vroege Grand Prix

Terwijl de vroegste auto races waren tussen auto's ontworpen uiteindelijk gebruikt door het publiek , het duurde niet lang voordat de fabrikanten begon met het ontwerpen auto's speciaal voor het racen . Tegen de tijd , werd de eerste Grand Prix-wedstrijd gehouden in Frankrijk in 1906 , 12 fabrikanten waren bereid om 32 auto's in te voeren in de race in de buurt van Le Mans. Onder deze fabrikanten waren verschillende namen nog steeds vertrouwd , waaronder Fiat , Mercedes en Renault . De winnaar van de race was een 90 - pk Renault gedreven door Ferenc Szisz van Hongarije .
Vroege Stock Cars

In Amerika , de evolutie van de race auto's waren vol komen cirkel door het midden van de twintigste eeuw . Toen richtte hij het ​​NASCAR circuit in 1948 , Bill Frankrijk had de visie van de bestuurders racen gewijzigde versies van typische personenauto's . NASCAR Strictly Stock divisie aanbevolen straat - legale auto's met slechts geringe wijzigingen vinden , en de eerste races werden uitgevoerd tussen auto's vervaardigd door fabrikanten zoals Buick , Cadillac , Chrysler , Ford , Hudson en Oldsmobile .