Walsall 1-2 Rotherham United Spelersbeoordelingen:de impact van Moore

Ball scoorde de winnaar – blackpoolgazette.co.uk

De winnaar van de tweede helft van David Ball bezorgde Rotherham United een 2-1 overwinning op Walsall, nadat Joe Edwards Semi Ajayi's eerste minuut opener voor de bezoekers had geannuleerd. Dit zijn onze spelersbeoordelingen voor een verdiende uitoverwinning.

De zadelmakers

Mark Gillespie - zijn distributie liet veel te wensen over en had voor beide doelen meer kunnen zijn. 3

Nicky Devlin - een zeer mooie crossfield-pass naar Leahy in de aanloop naar de gelijkmaker. Verdachte positionering bij een of twee gelegenheden wel. 4
Kory Roberts – zag er soms een beetje timide uit, wat begrijpelijk is gezien zijn relatieve gebrek aan ervaring op dit niveau. Te veel steun van het middenveld nodig. 3
Jon Guthrie – soms gered door Chambers en Edwards en zijn balgebruik had beter gekund. Deed het goed om Moore uit te stellen voor zijn kopbal in de backpost, maar het was een zware middag voor hem. 4
Luke Leahy - zette een uitstekende rechtsbenige voorzet in voor de gelijkmaker. Bracht een groot deel van de eerste helft vast in zijn verdedigende derde, terwijl hij misschien verder op het veld had moeten staan, hoewel hij meer had kunnen bijdragen toen Walsall in dat laatste half uur een doelpunt nodig had. 5

Zeli Ismail - misschien wel de levendigste artiest van de thuisploeg. Versla de vleugelverdediger om te creëren voor Jackson's grote kans, hoewel hij de naamregel vaker had kunnen aanvallen, in plaats van naar binnen te snijden, zoals hij in de eerste helft deed. 6
Adam Chambers - deed goed dekkingswerk in de verdedigende derde en dat was essentieel voor de bescherming van de twee centrale verdedigers, maar zijn afnemende benen op 37 betekende dat hij het niet kon helpen de druk hoger op het veld vol te houden. Dat probleem kan voorkomen dat zijn teamgenoten op de juiste gebieden komen. 3
Joe Edwards – misschien wel de beste speler van Walsall in de eerste helft, het doen van zijn verdedigende taken terwijl hij in de scorende posities komt. Dat laatste deed hij voor de gelijkmaker in de 12e minuut, voordat ik kort daarna een stevige momentopname had die recht op Rodak lag. 5
Kieron Morris – een of twee momenten van heldere beweging, combineren met Oztumer voor een back-post opening eenmaal in de eerste helft. Zijn middag ontbrak echter uiteindelijk aan product en werd terecht afgebroken op het uur. 3

Erhun Oztumer - zag er in de eerste helft soms dreigend uit toen Walsall te voet speelde en hij lopers aan weerszijden van hem had, maar zijn gebrek aan tempo en kracht hinderde hem wanneer hij geïsoleerd was. Had in 40 minuten met zijn linksbenige poging in het zijnet moeten scoren. 4
Daniel Agyei – voor een groot deel van de eerste helft, Walsall overschatte zijn atletisch vermogen misschien, ten onrechte denkend dat hij in zijn eentje de betere van de twee centrale verdedigers zou kunnen krijgen wanneer de bal vaag in zijn richting wordt gehoefd. Net voor rust een goede pass op Oztumer gespeeld voor die grote kans, maar bij een andere gelegenheid, hij gleed uit op het cruciale moment. 3

Maz Kouhyar (op 61) - zijn linkszijdige samenwerking met Leahy kwam in het laatste half uur niet helemaal tot wasdom. 4
Simeon Jackson (op 68) - bezette korte tijd centrale verdedigers en had mogelijk van dichtbij kunnen scoren kort nadat hij opkwam, maar zijn invloed op het spel was niet langdurig of veelzeggend. 6
Mitch Candlin (op 85)

De molenaars

Marek Rodak - deed er goed aan om Jackson in de tweede helft vanaf het begin te redden en deed al het brood en boterwerk dat van hem werd gevraagd. Had niet veel aan het doelpunt kunnen doen. 7

Josh Emmanuel - kwam niet te veel naar voren, maar speelde een rol in de winnaar met zijn goede voorzet naar de achterpaal en hield Morris en later Kouhyar stil. 7
Will Vaulks - zag er niet misplaatst uit, ondanks dat de middenvelder door ruil pas zijn derde wedstrijd als centrale verdediger voor Rotherham begon. Verplaatst naar een meer natuurlijke positie toen Wood opkwam. 7
Semi Ajayi - klauterde de opener binnen een minuut na de aftrap binnen en vormde zeker een bedreiging in het strafschopgebied. Eerder schuldig aan overspelen in de verkeerde gebieden, maar dat was hier niet aantoonbaar. 8
Joe Mattock - een of twee momenten in de overgangsfasen toen Williams de linksbackpositie sneller herstelde dan hij deed. Dat is niet ideaal, gezien het feit dat Mattock in de toekomst niet te veel te bieden had. Laat geboekt voor een cynische fout op Ismail. 5

Anthony Forde - had zijn momenten bij zijn terugkeer naar de Black Country. Gedwongen een redding van Gillespie met zijn firma, een strakke vrije trap van 36e minuut en een paar behoorlijke runs naar rechts, zonder een constante invloed te zijn. 6
Lee Frecklington - scoorde een hattrick tegen de Saddlers in de omgekeerde armatuur, maar zijn enige schot bij deze gelegenheid werd in de 41e minuut naar achteren gestuurd. Redelijk goed gevochten op het middenveld. 6
Richie Towell – deed veel van het vuile werk, aanvallen afbreken. Niet de technisch meest verfijnde prestatie ter wereld - zijn schot in de eerste helft dat bijna uitging voor een corner zag dat - maar de ex-Brighton-man gaf zijn zijde een basis om op te bouwen. 7
Ryan Williams - zijn defensieve toewijding viel in de eerste helft meer op dan zijn aanvallende bijdragen, maar hij groeide in invloed na de pauze. Zet een goede bal in voor Moore's back-post kopbal en, maar voor Gillespie, hij had het spel kunnen redden in een ontsnappingsbeweging in de slotfase. 7

Jerry Yates - van voren gedrukt met typische energie, maar leverde niet echt een doeldreiging op. Halverwege vertrokken. 5
David Ball – sleutel tot Rotherhams indrukwekkende start, binnen een minuut Ajayi voor de opener zetten, kort nadat hij zijn eigen schot zag afgeblokt. Vervaagd voor een spreuk, maar kwam weer tot leven in de tweede helft, net voor het uur de winnaar van dichtbij naar huis porren. 8

Kieffer Moore (op 45) - bezette de centrale verdedigers beter dan Yates en zorgde voor een echte dreiging vanuit de lucht. We zagen daar een glimp van met zijn kopbal van de achterpaal die het zijnet vond, voordat hij Emmanuel's voorzet voor Ball neerhaalde om naar huis te porren. 9
Richard Wood (op 63) – in de latere stadia kwamen zijn organisatorische kwaliteiten naar voren. 8