FA Cup 2e ronde voorspellingen:Forest Green in de lift?

Fleetwood v Hereford

De botsingen in de eerste ronde die deze teams speelden, beide uitwijkend op een rode kaart. Hereford worstelde 60 minuten tegen Telford, maar ze begonnen zichzelf op te dringen na het ontslag van Jon Royle en acht minuten later, John Mills tikte naar huis nadat het schot van Ashley Haysham was gepareerd. Ironisch, De ontmoeting van Fleetwood met Chorley was bijna precies het tegenovergestelde. Ze zwoegden voor een groot deel van de wedstrijd, alleen om te beginnen met spelen na hun eigen speler, Lewie Coyle, werd weggestuurd, met Jack Sowerby die een indrukwekkende blessuretijdwinnaar opleverde. Hereford United lanceerde in 1972 een meer in het oog springende ommekeer tegen Newcastle, maar de nieuwe Hereford moeten hun eigen herinneringen creëren - Highbury zou een goede plek zijn om te beginnen. 1-1

Forest Green v Exeter

Forest Green Rovers hebben de afgelopen zes weken een opstanding gehad, kick-started door die onverwachte 1-0 overwinning op Coventry. Christian Doidge scoorde zes van hun zeven doelpunten in november met een aantal klassieke spitsposities. maar hij is geholpen door verbeterde creativiteit van Reece Brown en Keanu Marsh-Brown. De doelpuntenmakers van Exeter City in hun 2-0-overwinning op Accrington waren minder voorspelbaar:middenvelder Hiram Boating scoorde na een late aanloop in het strafschopgebied en verdediger Pierce Sweeney zakte vanaf de stip. De Grieken zijn echter niet in de beste vorm weg van Devon en kunnen in Nailsworth uit de beker crashen. 2-1

Gillingham v Carlisle

Beide teams kwamen in deze bekergelijke uit na een gelijkspel in hun laatste competitie-uitje. Carlisle kreeg niet helemaal de drie punten die ze wilden tegen Morecambe vanwege een late gelijkmaker, maar ze zijn de laatste tijd gestaag verbeterd, met Clint Hill als hoofdrolspeler als centrale verdediger. Gillingham had Oldham vorige week kunnen verslaan als de vroege poging van Lee Martin en de late vrije trap van Luke O'Neill niet waren gered. maar ze vertrouwden ook op de indrukwekkende Tomas Holy om ze gelijk te houden. Carlisle heeft dit seizoen drie keer met drie of meer doelpunten gewonnen, wat suggereert dat ze een andere versnelling kunnen schakelen wanneer dat echt nodig is - misschien is een reis naar League One-oppositie misschien waar we de beste van hen kunnen zien. 1-3