Newcastle 4-1 Preston Spelersbeoordelingen:Hayden maakt indruk

Rafa viert feest – mirror.co.uk

Newcastle promoveerde naar de Premier League met een 4-1 overwinning op Preston North End. Ondanks een krappe eerste helft waarin Jordan Hugill de opener van Ayoze Perez tenietdeed, Christian Atsu zette de gastheren weer vooraan en ze namen de controle over, geholpen door de rode kaart van Paul Gallagher. Maar hoe beoordeelden de spelers van beide teams?

Newcastle United

Rob Elliott – Het zou oneerlijk zijn om hem de schuld te geven van Hugills doelpunt en hij ontkende Johnson een-op-een momenten daarvoor. 7

Vurnon Anita - liet te veel ruimte achter hem voor Barkhuizen om te exploiteren, een beetje geluk dat Preston niet vaker op zijn flank mikte. Overlapte goed tweede helft. 4
Jamaal Lascelles - zijn besluiteloze positionering droeg bij aan de kans van Johnson en kort daarna, De gelijkmaker van Preston. Haalde de bal veel uit de verdediging. 6
Ciaran Clark - schrapte dingen en deed de simpele dingen goed. 8
Paul Dummett - toonde sluwheid uit balbezit, maar niet het type dat zijn zijbreedte of een uitlaat met de bal aanbiedt. 6

Isaac Hayden - een dynamische uitvoering van slimme beweging. Won een tackle voordat hij een steekpass speelde voor het tweede doelpunt en een schot dat de penalty won voor het derde. 8
Jonjo Shelvey - groeide na een trage start in het spel. De enige speler die van spel wil wisselen over meer dan 10 yards. 7

Matt Ritchie - Newcastle's meest inventieve speler in het laatste derde deel. Hij nam zijn penalty goed en verdiende het doelpunt. 9
Ayoze Perez - toonde goede reacties voor twee eenvoudige afwerkingen, maar was niet op zijn best voor de rode kaart. 6
Christian Atsu – een teleurstellend eerste halfjaar, maar hij putte vertrouwen uit zijn doel. 6

Aleksandar Mitrovic – goed geperst, kreeg de assist voor Atsu's opener en had een beetje pech om geen doelpunt te pakken. Mag niet worden bekritiseerd voor zijn prestaties. 7

Yoann Gouffran (op 68)
Jack Colback (op 76)
Daryl Murphy (op 83)

Preston North End

Chris Maxwell - had een wankele start en had zijn gebied beter kunnen beheersen. De zenuwen kregen hem te pakken. 2

Tyias Browning - Een centrale verdediger door als rechtsback te spelen en dat bleek. 3
Andy Boyle - fatsoenlijke eerste 45 minuten, maar zijn prestatieniveau zakte na het doel van Atsu. 4
Paul Huntington - gedwongen een redding van Elliott van McGeady's levering, maar bewees niet echt een punt op zijn oude stampende grond. 3
Tommy Spurr - gleed over toen hij een of twee keer door Ritchie werd aangenomen. Greg Cunningham had het misschien beter gedaan. 2

Alan Browne – werkte hard in de eerste helft, maar miste de agressie die Ben Pearson had kunnen bieden. 4
Paul Gallagher – zat vaak in de defensieve derde positie, maar toen hij de kans kreeg om spelhervattingen af ​​te leveren, hij kon niet de kwaliteit produceren die we in voorbije seizoenen van hem hebben gezien. 3
Daniel Johnson - had beter één-op-één kunnen doen. In de eerste helft hard gewerkt maar daarna moe. 3

Aidan McGeady - trok zich terug van Dummett om de ruimte voor Atsu te verkleinen, toen hij verder op het veld nodig was om Hugill te ondersteunen. Fatsoenlijke levering voor Huntington's header. 4
Jordan Hugill - kwam tot leven in het strafschopgebied voor zijn gelijkmaker. Won aanvankelijke hoge ballen maar leed aan een gebrek aan steun. 6
Tom Barkhuizen – zijn snelle spel voor de gelijkmaker was zo indrukwekkend, sommige fans hadden hem misschien vaker in een aanvallende positie willen hebben. 6