Wigan 0-1 Sheffield Wednesday Spelersbeoordelingen:centrale verdedigers maken indruk

Winnaar Wallace-netten - mirror.co.uk

In een terughoudende affaire in West Lancashire, goede verdediging van Sheffield Wednesday en een eerste helft staking van Ross Wallace leverde hen een 1-0 overwinning op Wigan. Maar hoe beoordeelden de spelers van beide teams?

Wigan Athletic

Jakob Haugaard - had vlak voor rust niets te doen aan weerszijden van het doel van Wallace, waarmee hij het misschien beter had kunnen doen. 4

Callum Connolly - enkele goede voorwaartse runs in de eerste helft en een gelijkmaker controversieel buitenspel. Een tikkeltje lichtgewicht. 6
Dan Burn - een geweldig stuk verdedigingswerk om Sasso's run te stoppen. Overal commandant. 9
Jake Buxton - kreeg twee goedkope corners tegen die woensdag wat aanmoediging gaven vlak voor hun doel. Voor de rest een stevig scherm. 7
Stephen Warnock - miste het tempo met 35 om een ​​aanvallende dreiging te bieden met een beperkt passvermogen. Niet zozeer defensief getest maar in een shift gezet. 5

David Perkins - probeerde soms harder te werken dan zijn lichaam hem toestond. Technisch beperkt en worstelde om Reach en Pudil buiten te sluiten in de laatste fasen van de eerste helft. 3
Max Power - rustige eerste helft. In de tweede helft meer betrokken geraakt, zonder teveel te produceren. 4
Shaun MacDonald – heeft hard gevochten en goed coverwerk gedaan, maar gaf de bal te goedkoop weg. 5
Sam Morsy - zijn kalmte en balretentie op de andere helft waren de sleutel tot Wigan's gecontroleerde eerste 35 minuten. Drukte af en toe verder op het veld dan Grigg en dwong Haugaard vroeg in de tweede helft een redding af. 7
Michael Jacobs - werkte hard en dwong Hunt zowel in een slechte verdeling als achteruit op het veld. Zet een paar goede kruisen, inclusief een voor Weir's header. 6

Will Grigg - onschuldig werktempo maar weinig steun gegeven en niet het tempo of de kracht om te compenseren. 4

Omar Bogle (op 67) - leek de verdediging van woensdag meer uit te rekken dan Grigg. Als Wigan meer scherpe ballen achter Bogle speelt dan vanavond, hij zou een grote bijdrage kunnen leveren. 7
James Weir (op 67) - voegde rauwe energie toe en drukte hoog op het veld. Overgegaan van Jacob's kruis. 7

Sheffield Wednesday

Keiren Westwood – niet getest, bar een redding van Morsy vroeg in de tweede helft, die zag dat hij behandeling nodig had. Hoofde vaak de bal, geen tactiek die inspeelde op de sterke punten van Rhodos en Forestieri. 6

Jack Hunt - kwam niet op het veld en gaf de bal weg onder lichte druk. 3
Vincent Sasso - deed meer aanvallend dan Hunt. Zette woensdag het eerste dreigende moment aan met een plunderende run in het strafschopgebied en stapte vaak in de tegenpartij. Bij de een of twee keer dat hij de bal weggaf, hij hield zijn positie goed en verminderde het gevaar. 8
Glenn Loovens - er was een moment waarop hij meer had kunnen doen om Morsy's run en schot van dichtbij te stoppen. Anders heerszuchtig overal. 8
Daniel Pudil - zette een of twee fatsoenlijke voorzetten in de laatste fasen van de eerste helft. Kon verdedigen met meer ijver, maar eventuele zwakke punten werden zelden blootgelegd. 5

Ross Wallace - speelde Sasso in het strafschopgebied en greep Rhodes' flick-on voor het doel. Na de periode van 15 minuten voor de rust, hij bevond zich aan de rand van het spel. 4
Barry Bannan – rustig eerste half uur groeide toen langzaam in het spel, orkestreren spelen aan de linkerkant. Een behoorlijke tweede helft, maar verdiende geen man-of-the-match meer dan vier sterke centrale verdedigers. 6
David Jones - slechte passing en enkele onbezonnen uitdagingen, waarvoor hij het geluk had niet gestraft te worden door de scheidsrechter. Hutchinson moet zijn plaats op dit bewijs terugkrijgen. 4
Adam Reach - De levendigste aanvallende speler van woensdag in de eerste helft en zijn spel aan de linkerkant was de sleutel tot hun beste spreuk. Het eindproduct van Reach was gemengd, goed overvuren na de rust van McManaman in de tweede helft. 5

Jordan Rhodes - voor een groot deel van de eerste helft, hij werd gepest door Buxton en slaagde er niet in lange ballen onder controle te houden. Hoewel, hij tikte op Sasso's diagonale pass voor het doel van Wallace. 4
Fernando Forestieri - overal anoniem. De grootste test van Westwood kwam toen Fessie de bal weggaf aan Morsy in een gevaarlijk gebied. Een matige wedstrijd in een teleurstellend seizoen. 2

Callum McManaman (op 56) - een behoorlijke run voordat hij de bal aflegde voor het schot van Reach. Andere pluspunten ... hij was man-of-the-match in een FA Cup-finale, weet je het niet. 5
Almen Abdi (op 81)
José Semedo (op 90+1)

[Wigan 0-1 Sheffield Wednesday Spelersbeoordelingen:centrale verdedigers maken indruk: https://nl.sportsfitness.win/sport--/voetbal/1002039331.html ]