Wat doet Toonaangevende Laps in NASCAR Signify

De Nationale Vereniging voor Stock Car Auto Racing ( NASCAR ) werd opgericht in december 1947 . Twee maanden later werd de eerste NASCAR - gesanctioneerde race op 15 februari gehouden in Daytona , Florida . Het winnen van een NASCAR-race vereist een bestuurder om de eerste deelnemer aan een vooraf bepaald aantal ronden op een circuit te voltooien . NASCAR schenkt een kampioenschap titel aan de racer die de meeste punten in de loop van een race seizoen accumuleert . NASCAR Punten Systeem

NASCAR coureurs worden beloond met punten voor het afwerken van een race , en ze krijgen meer punten als ze een hogere plaats in de race . De eerste plaats bestuurder krijgt 185 punten , bij elke volgende bestuurder ontvangt minder punten op basis van waar ze eindigde de race . Een bestuurder kan ook verdienen een extra vijf punten voor het leiden van de race voor een ronde , en de chauffeur die de meeste ronden leidt tijdens de race krijgt vijf extra punten . Bestuurders kunnen maximaal 195 punten te verdienen in een bepaald ras .
Leading Laps

De term "leading ronden " verwijst naar het aantal ronden een bestuurder heeft ertoe geleid dat de race. Een bestuurder leidt voor een ronde door omcirkelen het spoor , terwijl het peloton . Laps geleide statistieken worden getoond hele NASCAR uitzendingen dus fans weten welke driver de vijf punten bonus kan ontvangen voor het leiden van de meeste ronden .
NASCAR kampioenschap

de NASCAR seizoen omvat 36 races gehouden op sporen in het hele land . De 12 bestuurders met de hoogste puntentotaal na de eerste 26 races in aanmerking komen voor " The Chase voor de Cup. " Deze top 12 bestuurders worden toegekend 5.000 punten , plus een extra 10 punten voor elke race wonnen ze tot op dat moment . Chauffeurs verdienen punten over de laatste 10 races op dezelfde manier als de vorige 26 . De rijder met de meeste punten na de laatste 10 races wint het kampioenschap .
Belang van extra punten

De 2010 NASCAR kampioen Jimmie Johnson , won zes races en afgewerkte 23 races in de top tien . Johnson sloot het seizoen af ​​met 6622 punten , 39 punten voorsprong op de tweede plaats eindigde Denny Hamlin , die tijdens het seizoen acht races gewonnen . Johnson versloeg Hamlin door het hebben van meer top- tien eindigt dan Hamlin en door vooraanstaande meer ronden . De vijf extra punten gegeven voor het leiden van de meeste ronden kan bepalen wie het kampioenschap wint wanneer het puntentotaal zijn zeer dichtbij.