Preview FA Cup vierde ronde:Rochdale mist sleutelmannen

In de FA Cup dit weekend, we zien een herhaling van de finale van 2003 toen Southampton tegen Arsenal speelde. Wycombe geniet van een gedenkwaardige reis naar White Hart Lane, terwijl Rochdale en Huddersfield hopen hun competitiefortuin voort te zetten in de beker...

Rochdale v Huddersfield

Beide teams stoten boven hun financiële gewicht in hun respectievelijke divisies. De promotievooruitzichten van Rochdale zijn gehinderd door opeenvolgende nederlagen, waarvan de tweede een 4-0 pak slaag thuis tegen Oxford. Dale heeft een kleine selectie, wat betekent dat ze de neiging hebben om belangrijke spelers te missen, Keith Keane, Joe Bunney en Matty Lund behoorden tot de opmerkelijke afwezigen van de vorige keer. Huddersfield heeft 33 punten behaald uit 15 wedstrijden tegen de onderste helft van de oppositie in het Championship, wat suggereert dat ze comfortabel zijn tegen de mindere kanten. 1-3

Tottenham v Wycombe

Wycombe had een late kopbal van Adebayo Akinfenwa nodig om de lagere klasse Stourbridge in de vorige ronde te verslaan. Nutsvoorzieningen, ze wisselen van rol van brute hartenbrekers tot moedige underdogs tijdens hun eerste korte trip naar White Hart Lane. Gastheer Tottenham scoorde negen doelpunten in hun laatste twee FA Cup-wedstrijden tegen de oppositie in de Football League. die beiden randspelers zagen schitteren. Spurs zullen vrijwel zeker vooruitgang boeken, hoewel bezoekende centrale verdedigers Aaron Pierre en Anthony Stewart genoeg hebben gedaan om te suggereren dat ze de schade kunnen beperken. 2-0

Southampton - Arsenal

Deze twee teams ontmoetten elkaar in de FA Cup-finale in 2003, toen een enkel doelpunt van Robert Pires genoeg was om de overwinning voor Arsenal veilig te stellen. De Gunners hebben deze wedstrijd sinds 1998 gemiddeld eens in de drie jaar gewonnen, maar ze hebben het geluk om er deze termijn in te blijven. De ploeg van Arsene Wenger zag hun doelpunt gepeperd in de eerste helft bij Preston, maar won met 2-1 dankzij het late doelpunt van Olivier Giroud. Southampton rekende ook op een late winnaar om Norwich te verslaan, Shane Long scoorde een staking van de 92e minuut in een rustige herhaling in St Marys. 1-2