Tennis Regels op een gelijkspel

Weinig tennis momenten te vergelijken met wanneer twee spelers zijn gebonden en gedwongen om een ​​tiebreak spelen . Of het nu een deuce punt in een spel, een set- clinchen tiebreak of de derde en beslissende set van een dubbelspel , tiebreakers tennis ' bieden een verscheidenheid van verschillende manieren om tegenstanders om een impasse te doorbreken en als overwinnaar tevoorschijn . Deuce

Deuce treedt op wanneer een tennis game is gebonden op 40 punten per stuk . Tennis regels dicteren dat elk spel moet worden gewonnen door twee schoten , dus op 40 -all het spel verschuift naar deuce . In dit stadium van het spel , wordt de speler dat het volgende punt wint , gezien de " voordeel . " Dit wordt gescoord als " voordeel server " als de serverende speler wint het punt , en " voordeel ontvanger " als de ontvangende speler de overwinnaar is . Als de speler met het voordeel wint het volgende punt , wordt hij onderscheiden met het spel . Als de andere speler vangt de punt , het spel keert terug naar deuce . Het spel gaat door totdat een speler wint het voordeel positie , waardoor het spel vastleggen .
Set tiebreakers

Als er een is gebonden aan zes wedstrijden per stuk , het gezicht van de spelers af in een tiebreak . Dit laatste spel is een race naar zeven punten , met de winnende speler om te winnen door twee punten . De eerste speler bedient de eerste wedstrijd van de tiebreak , met de winnende speler krijgt een punt . Bediening schakelt dan naar de tweede speler met een tweede en derde punt , waarbij elke speler rij dient voor de rest van de tiebreak spel . De spelers van plaats verwisselen na elke zes punten gespeeld . Het spel gaat door totdat een speler zeven punten heeft bereikt , met een winnende marge van ten minste twee punten . De set wordt opgenomen als een 7-6 overwinning voor het spel winnaar , en de wedstrijd gaat verder met de speler die kreeg de eerste dienen in de tiebreak , gezien de eerste service in de volgende set .

Dubbel Tiebreaker

Doubles wedstrijden gebruikt worden gespeeld met dezelfde scoring als enkelspel . In 2006 , de Association of Tennis Professionals ( ATP ) heeft een " super tiebreak " formaat voor de derde en beslissende set van alle dubbelspel wedstrijden . Als teams zijn gebonden aan een set per stuk , wordt de derde set gespeeld als een race om 10 punten . Het wordt betwist volgens dezelfde regels als een standaard - set beslissende tiebreak , met een team gegeven eerst serveren en het andere team bekroond met de tweede en derde serveert . Beide leden van een team krijgt een serveren elke tijdens hun dienst gelegenheid , met teams u kanten om de zes punten . Het team dat als eerste 10 punten te nemen , en te winnen door ten minste twee , wordt uitgeroepen tot matchwinnaar .