Doncaster v Blackpool:positieve start

Whiteman indrukwekkend – thestar.co.uk

Het pad dat deze clubs de afgelopen tien jaar hebben bewandeld, is bijna symmetrisch. Sinds de ontmoeting op de openingsdag van het 13/14 kampioenschapsseizoen, beide clubs leden vervolgens in 15/16 degradatie uit deze divisie, maar keerden bij de eerste poging terug.

Ze zien er sterker uit voor de ervaring. Blackpool presteerde goed bij grote jongens Bradford op de openingsdag en oefende veel druk uit, maar nipt verloren. De volgende week, ze zetten weer een indrukwekkende prestatie neer, dit keer tegen MK Dons, Sean Longstaff's debuutdoelpunt in de 6e minuut beloont die vertoning met een 1-0 overwinning.

De huurling uit Newcastle kreeg lof voor zijn optreden en voegt zich bij een groep jonge, aanvallend talent. Een andere leenman, Viv Solomon-Otabor, heeft de aandacht getrokken sinds hij uit Birmingham kwam en Bright Osayi-Samuel blijft bewonderaars winnen.

Het laatste, die is verplaatst van de vleugel naar een tweede spitsrol, zal hopen op zaterdag te ontsnappen uit de klauwen van Benjamin Whiteman. De huurling van Sheffield United begint aan de basis van de diamant vanwege zijn spelmakende kwaliteiten van diep en heeft goed gespeeld tegen Gillingham en Blackburn.

De gebruikelijke verdachten, John Marquis en James Coppinger, kwam van het doel in die 3-1 overwinning op Ewood Park, maar de verbeterde tweede helft was mede te danken aan de introductie van een minder bekende naam. Dankzij een volledig voorseizoen, Alfie May's atletisch vermogen kwam naar voren, Blackburn's backline lastig vallen en zijn beloningen krijgen met het derde doelpunt.

Donny scoorde dit seizoen geen enkel doelpunt zonder May op het veld, maar zes in 135 minuten met hem erbij - het equivalent van vier doelpunten per wedstrijd. Darren Ferguson moet in de verleiding komen om hem zaterdag te koppelen aan Marquis en proberen Curtis Tilt en Clark Robertson terug te pinnen.

Tilt is echter goed begonnen op dit niveau - twee weken geleden nog geen enkele Football League-wedstrijd gespeeld - naast de meer ervaren Robertson. Doncaster's centrale verdediger echter, Joe Wright en Andy Butler, hebben ook al vroeg indruk gemaakt, aangezien beide clubs dreigen hun heropleving voort te zetten.

Het oordeel van het Football Lab: 2-1