Blackpool v Morecambe:vechten tegen het tij

Lee Molyneux indrukwekkend – zimbio.com

Deze teams ontmoetten elkaar voor het laatst in de tweede week van het seizoen in de Globe. voor de wedstrijd, Gary Bowyer werd positief onthaald door de uitfans en na twee overwinningen in competitie en beker, zijn kant kwam 1-0 vooruit in een sterke eerste helft. Men vroeg zich af of misschien, heel misschien, dit zou het begin kunnen zijn van een wederopbouwproces in Blackpool.

De grimmige realiteit keerde terug in de tweede helft. Blackpool verloor met 2-1 door een man-of-the-match optreden van Morecambe's Tom Barkhuizen, die ironisch genoeg kort als vleugelverdediger speelde tijdens de degradatie van de Seasiders uit het kampioenschap. De veelzijdige aanvaller is sindsdien vertrokken naar Preston, aandacht voor de financiële problemen Morecambe wordt geconfronteerd met cashflowproblemen en onzekerheid buiten het veld die de betalingen van spelerslonen vertragen

Barkhuizen vertrok in oktober, maar november zag een schokkende 2-1 overwinning op het hoogvliegende Plymouth. Die overwinning was Morecambe's eerste in zeven van 15 wedstrijden, een punt dat hun voorsprong op de degradatiezone heeft vergroot van twee punten naar 17, overleving zo goed als gegarandeerd.

Het was een opmerkelijke blijk van geest van de hele club en als een neutrale, het is moeilijk om niet blij te zijn voor Jim Bentley. De manager prees in het bijzonder collega-Scouser Lee Molyneux, die de laatste keer de gelijkmaker scoorde in Portsmouth.

Morecambe moest diep graven om het punt te begrijpen, die niet zonder een paar sneetjes geluk kwam. Echter, centrale verdedigers Ryan Edwards en Alex Whitmore maakten enkele laatste blokken en Barry Roche was indrukwekkend tussen de stokken.

Daarentegen, Blackpool zijn vaak degenen die de slagstatistieken domineren, maar niet in staat zijn om te profiteren. Ze kwamen dinsdag terug van twee goals achterstand om met Barnet een 2-2 gelijkspel te geven. Kyle Vassell redde zijn 12e doelpunt van de campagne voor een blessuretijdniveau. De vorige twee wedstrijden hadden de Tangerines met 2-2 gelijkgespeeld door een voorsprong van twee doelpunten weg te gooien, waardoor Bowyer de mentaliteit van zijn spelers in twijfel trok. De voormalige Blackburn-baas zegt dat er behoefte is aan meer sterke karakters in het team die niet bang zijn om eisen aan elkaar te stellen.

Blackpool heeft leiders op het veld nodig, maar niet zoveel als beide clubs leiders daarbuiten nodig hebben.

Het oordeel van het Football Lab: 1-2
Wedtip: Morecambe gelijkspel geen inzet 9/4