Gillingham v Bradford:centrale verdedigers sleutel

Solide prestatie vorige week – Kilgallon

Het is eerlijk om te zeggen dat de prestaties van Bradford City, in hun 2-1 overwinning op Blackpool vorige week, was geen vintage. Ze vertrouwden grotendeels op hun centrale verdedigers:Matthew Kilgallon voor zijn man-of-the-match prestatie en Nat Knight-Percival voor zijn opener net voor rust, nadat Timothee Dieng op de vrije trap van Nicky Law tikte.

Nog een centrale verdediger Gabriël Zakuani, had een goede wedstrijd voor Gillingham's opener in Doncaster. De ex-man van Northampton kwam het dichtst bij een doelpunt, het zien van zijn kopbal klauwde van de lijn en voegde lichamelijkheid toe aan de achterlijn van Gills. Adrian Pennock zal Tomas Holy echter zeer dankbaar zijn, die de meningen verdeelde in Priestfield, maar belangrijke reddingen van dichtbij maakte van Matty Blair en John Marquis om een ​​punt te behouden.

De enige zorg van hun eerste twee wedstrijden, waaronder de 2-0 bekernederlaag van dinsdag in Reading, is het gebrek aan kansen gecreëerd uit open spel. Pennocks troepen hebben in twee wedstrijden vijf keer op doel geschoten, toch had Bradford er alleen al op dinsdag één meer dan dat. Ze verloren met 3-2 van Doncaster, maar kwam dicht bij de verlenging van de wedstrijd, ondanks het feit dat Romain Vincelot het veld stuurde met nog 29 minuten van de 90 over.

Twee aanvallers kwamen naast het doel, Dominic Poleon en Alex Jones, de laatste een vervanger voor Omari Patrick, die zelf de aandacht heeft getrokken. Jake Reeves heeft nog niet gescoord, maar de eerste tekenen zijn dat hij in staat is tot creativiteit en leiderschap, de laatste een belangrijke eigenschap gezien het vertrek in de zomer.

Gillingham zal niet worden omgerold, maar Bradford heeft iets meer mobiliteit en finesse in voorwaartse gebieden.

Het oordeel van het Football Lab: 1-2