Millwall 1-0 Bradford Seven Things:cutting edge the key

Morison pakt de winnaar – dailystar.co.uk

Millwall staat in het kampioenschap na een 1-0 League One Play-Off Final-overwinning op Bradford City. Maar wat hebben we geleerd van het spel?

Set stuk dreiging

In een spannend begin van het spel, Millwall dreigde vanuit setplays waarbij doelman Steve Morison vaak het referentiepunt was. De 33-jarige kopte de hoek van Shaun Williams wijd terwijl Bradford nerveus keek toen hij gedwongen werd een opeenvolging van vroege bochten af ​​te handelen.

Clarke's grote moment

Een van die corners leidde echter tot een ontsnapping van Bantams. Williams kreeg balbezit en Mark Marshall, een van de slimste artiesten in de eerste helft, timede zijn pass goed om Billy Clarke op doel te spelen. Jordan Archer bleef verstandig op zijn lijn en, geholpen door de herstellende run van Shaun Hutchinson, tipte de bal weg om zijn tegenstanders een 13e minuut opener te ontzeggen.

Vloeistof Bradford

Na Clarke's kans, de aanvallende middenvelder raakte meer betrokken. Hij kwam in de zakken van de ruimte net achter het viermansmiddenveld van Millwall, die werd uitgerekt door Tony McMahon en James Meredith die de zijlijn omhelsden. Tony Craig moest terrein afstaan ​​tegen de gevaarlijke Marshall en had dekking nodig van middenvelder Nadjim Abdou, dus meer ruimte voor Josh Cullen en Nicky Law op het middenveld.

Vastberaden verdedigen

Ondanks Bradfords territoriale dominantie, het was een centrale verdediger die twee van hun beste kansen had. Rory McArdle had de winnaar gescoord in de halve finale en vanuit de hoek van Cullen, hij spande zich in om na 31 minuten recht naar Archer te knikken bij de achterste paal, kopte vervolgens vroeg in de tweede helft over een curling vrije trap. Het feit dat die halve kansen opvielen, zegt veel over de indrukwekkende prestaties van de centrale verdedigers van Millwall, Hutchinson en Byron Webster.

Tweede helft duwen

In het laatste half uur geloof begon door de aderen van Millwall te stromen. Het team kwam als eenheid verder het veld op en viel aan de rechterkant aan, Mahlon Romeo combineert goed met Jed Wallace. De laatste werd erdoor geschoven door Lee Gregory, maar kon de kalmte niet vinden om te eindigen voordat Morison een schot van de 79e minuut had afgeblokt door McArdle.

Op het randje

Het was Morison die op 85 minuten de winnaar kreeg, ontsnappen aan de aandacht van Nat Knight-Percival om Gregory's flick-on van dichtbij naar huis te schieten. Hoewel de wedstrijd verder zwaar bevochten werd, de ervaring en moed van Morison en Gregory in gevaarlijke gebieden zorgden ervoor dat Millwall profiteerde waar Bradford dat niet kon.

Wat het betekent

Millwall heeft een identiteitsgevoel hervonden onder clublegende Neil Harris, maar deze overwinning betekent dat ze ook hun kampioenschapsstatus hebben hersteld. Nog een clublegende, Stuart McCall zal er zeker van zijn zijn geliefde Bradford City naar hetzelfde niveau te brengen. Om dit te doen, zijn kant moet volgend seizoen prestatieniveaus handhaven en een beetje meer klinisch zijn in het laatste derde deel.