Manchester United 3-2 Southampton Spelersbeoordelingen:Gabbiadini schittert

Man United heft de beker op

Een brace van Zlatan Ibrahimovic hielp Manchester United de EFL Cup te winnen met een toevallige 3-2 overwinning op Southampton, maar hoe beoordeelden de spelers van beide teams?

Manchester United

David De Gea - maakte goede reddingen van Ward-Prowse en Tadic. Werd met platvoet betrapt voor het eerste doelpunt van Southampton, maar had weinig kunnen doen aan hun tweede. 5

Antonio Valencia – te vaak uit positie geraakt in de eerste helft, waardoor Southampton ruimte achter zich laat. Het leek meer op zijn razende zelf na de pauze. 5
Eric Bailly - had meer kunnen doen om voorzetten van links van Southampton te stoppen en zijn passing was soms te direct. Vertrouwde vaak op zijn tempo om in positie te komen. 4
Chris Smalling - toonde meer positionele voorzichtigheid dan Bailly. Heeft een aantal goede beslissingen genomen, maar op andere momenten had hij agressiever kunnen zijn. 5
Marcos Rojo - betrokken bij een goed combinatiespel voor het doel, maar Soares en Ward-Prowse kwamen soms te gemakkelijk langs hem heen. 3

Ander Herrera – slaagde er niet in om zich zo sterk te laten gelden in het spel als gewoonlijk, maar toch bijgedragen aan wedstrijdbepalende momenten. Won de vrije trap voor het eerste doelpunt van Zlatan en produceerde een prachtige voorzet voor zijn winnaar. 6
Paul Pogba – was zich in de eerste helft niet bewust van de ruimte voor de verdediging. Geholpen door de bescherming van Carrick, hij groeide in het spel halverwege de tweede. 4
Jesse Lingard - nam zijn doel mooi en deed zijn verdedigende taken goed, vooral wanneer verplaatst naar rechts voor de tweede helft. Had beter gekund met een aantal van zijn kansen, maar helaas werd hij weggestuurd. 7
Juan Mata – anoniem in de eerste helft en slaagde er soms niet in om Bertrand terug te jagen. Lijkt te zijn getroffen door persoonlijke problemen en werd bij de rust gehaald. 4
Anthony Martial - rustige eerste helft doorstaan, niet geholpen door het gebrek aan controle op het middenveld van het team. Een of twee indrukwekkende runs na de pauze. 4

Zlatan Ibrahimovic - droeg weinig bij ... afgezien van zijn curling vrije trap in de eerste helft - oh, en zijn kopbal om het spel laat te winnen. 7

Michael Carrick (op 45) - zijn kalmte en positiebewustzijn hielpen United om periodes van controle in de tweede helft te krijgen. 8
Marcus Rashford (op 77)
Marouane Fellaini (op 90)

Southampton

Fraser Forster - hoewel kritiek op zijn positionering voor het eerste doelpunt misschien een beetje hard is, hij heeft Southampton niet gered toen ze hem nodig hadden. 4

Cedric Soares - kwam goed naar voren en zou Gabbiadini hebben neergezet voor de opener, zo niet voor de buitenspelvlag. Had het tweede doelpunt van United beter kunnen verdedigen. 7
Jack Stephens – Gelukkig niet van het veld gestuurd voor een studs-up-uitdaging en gedeeltelijk schuldig aan beide goals van United uit open spel. Onervarenheid bleek op de grote gelegenheid. 3
Maya Yoshida - slaagde er niet in Ibrahimovic stil te houden, maar produceerde een belangrijke uitdaging op Lingard. 4
Ryan Bertrand - enkele uitstekende runs op links maakten hem de sleutel tot al het goede aanvallende spel van Southampton in de eerste helft. Minder avontuurlijk na de pauze. 8

Oriol Romeu - maakte een fout op Herrera voor de vrije trap van Ibrahimovic en had Lingard moeten volgen voor het tweede doelpunt, maar had zichzelf kunnen verlossen toen zijn kopbal in de tweede helft het houtwerk raakte. 3
Steven Davis - een stille, efficiënte eerste helft, maar verloor na de rust wat van zijn grip op het middenveld. 5

James Ward-Prowse - maakte vaak overlappende runs toen Tadic of Redmond de bal voor de verdediging oppakten en een aantal uitstekende leveringen produceerden. Dwingde ook een goede eerste helft van De Gea af. 8
Dusan Tadic – kwam op een aantal goede posities voor de United-defensie en was uitstekend in de eerste helft. Werd na de pauze een soort passagier en werd afgevoerd. 6

Nathan Redmond – zag er levendig uit in de eerste helft. Veroorzaakte problemen zowel aan de linkerkant als bij het aansluiten bij Tadic in een meer centrale rol. Fatsoenlijke volley na de pauze. 7
Manolas Gabbiadini – voelde kansen met slimme beweging, zoals hij deed voor beide doelen, waaronder een sluipschutter-achtige tweede. Had een hattrick kunnen hebben als zijn opener werd toegekend en pech had om te worden verwijderd. 9

Sofiane Boufal (op 77)
Shane Long (op 83)
Jay Rodgriguez (op 90)

[Manchester United 3-2 Southampton Spelersbeoordelingen:Gabbiadini schittert: https://nl.sportsfitness.win/sport--/voetbal/1002039279.html ]