Manchester City 4-1 Burnley Spelersbeoordelingen:Super Sane

Agüero viert feest – aol.co.uk

Iedereen die beweert dat de magische FA Cup is overleden, moet de overwinning van Manchester City in de derde ronde met 4-1 op Burnley bekijken. Beide helften van het spel waren prachtig boeiend, maar om geheel tegengestelde redenen. De aanval van Ashley Barnes in de eerste helft dreigde de Clarets een epische hoofdhuid te bezorgen, voordat Sergio Agüero's drie minuten durende brace in de tweede helft plaats maakte voor City-excellentie. Dit zijn onze spelersbeoordelingen van het spel.

De burgers

Claudio Bravo - moeilijk te ontsnappen aan het gevoel dat Ederson de opener van Barnes had kunnen weghouden, die de ex-Barcelona-man niet in zijn nabije post had mogen laten. Moest slechts één ander schot op doel onder ogen zien. 4

Danilo – niet op zijn best in de eerste helft, wanneer hij een of twee passen mishitte. Zijn spelwisseling verbeterde echter drastisch in de tweede helft en hij vond Sane met een aantal uitstekende ballen, voordat hij in de laatste fasen op de linksback terechtkwam. 7
John Stones - gaf de bal weg in een gevaarlijk gebied in de aanloop naar de opener, die wijzen op een zekere roestigheid na zes weken afwezigheid. Domineerde Vokes echter in de tweede helft. 5
Nicolas Otamendi - een solide genoeg uitvoering, als een beetje traag om zijn positie te herstellen in de aanloop naar het doel van Burnley. Tosin Adarabioyo vindt het misschien jammer dat hij geen kans heeft gekregen als centrale verdediger na zijn optreden bij Leicester in de League Cup. 6
Oleksandr Zinchenko – had af en toe een nerveus moment tegen Gudmundsson in de eerste helft en speelde niet veel passes die de aanvallende vooruitzichten van City verbeterden. Als hij zijn weg naar deze elitekant wil forceren, moet hij een beetje moediger zijn aan de bal, hoewel dat met de tijd zal komen en hij het vertrouwen had om een ​​paar keer vanop afstand te schieten. 5

Fernandinho - redde Zinchenko met een of twee dekkingsruns en ruimde de zaken effectief op, de meer creatieve spelers een platform geven in de tweede helft. Een enorm belangrijk radertje in deze City-machine - er zijn niet veel spelers zoals hij in de ploeg. 9
Ilkay Gundogan - vormde een bedreiging van spelhervattingen, zijn sluwe snelle naar Agüero, wat leidde tot de gelijkmaker. Iets te diep in de eerste helft, maar kwam na de pauze dichter bij Agüero en speelde een uitstekende omgekeerde pass naar de Argentijn voor zijn tweede assist. 8
David Silva - misschien wel de helderste vonk van de thuisploeg in de eerste helft en soms werd hem gevraagd om runs te maken die je zou verwachten van de voorste drie. Een prima passer van een bal en dat zagen we na de rust ontelbare keren. Toonde opmerkelijke moed ondanks de persoonlijke problemen waarmee hij wordt geconfronteerd. 9

Raheem Sterling – rustig in de eerste helft maar zag er na rust scherper uit in zijn bewegingen, zelfs als het juiste kanaal niet de belangrijkste aanloophaven van City was. 7
Leroy Sane - kwam niet zo vaak achter Lowton als hij in de eerste helft had kunnen doen, maar werd geholpen door de truc van de tweede helft om het rechterkanaal te overbelasten, waardoor er links voor hem ruimte ontstaat. Zijn eindproduct liet hem aan het begin van de tweede periode in de steek, maar hij kwam steeds in goede posities en de kwaliteit van de Duitser straalde in dat laatste half uur echt door. 8
Sergio Agüero – zag er scherp uit in de eerste helft, het winnen van een vrije trap op het kwartier en kronkelen tussen verdedigers. Nog scherper na rust toen hij een heerlijk meedogenloos dubbelsalvo van drie minuten scoorde. 9

Kyle Walker (op 72) - zorgde niet voor zijn gebruikelijke razende runs, heb de zaken in de laatste fasen gewoon versterkt met de spelkluis. 6
Kevin De Bruyne (op 76) – toonde een aantal heerlijke aanrakingen in zijn korte tijd op het veld, inclusief een prachtige bal naar Sane op weg naar de vierde. 7
Bernardo Silva (op 79) - had slechts 11 minuten normale tijd nodig om een ​​doelpunt te pakken, tikken op de bezuiniging van Sane. 7

De Clarets

Nick Pope - werd niet genoeg getest in de eerste helft, maar werd mogelijk te veel getest in de tweede! Op het verkeerde been voor de gelijkmaker en een tikkeltje naïef om in aanloop naar de vierde uit het doel te rennen. 2

Matthew Lowton - ijverig in de eerste helft, maar kon na de pauze niet leven met Sane, toen hij zich soms schuldig maakte aan het kijken naar de bal in plaats van vast te houden aan zijn man. 3
Kevin Long - deed het goed in de eerste helft, maar zijn positionering was zeer verdacht in de tweede, vaak afhankelijk van andere spelers om hem te dekken wanneer de bal in zijn buurt was. Gevangen bal kijken voor Agüero's tweede. 2
Ben Mee – marginaal de betere van de twee centrale verdedigers. Blok na blok gemaakt in de eerste helft en zelfs in de tweede, hij was normaal gesproken degene die zijn lichaam op het spel zette waar anderen dat niet deden. 4
Charlie Taylor - solide genoeg in de eerste helft, maar schuldig aan de vreemde, slecht beoordeelde pass. City mikte in de tweede helft niet zozeer op zijn flank, hoewel hij Sterling en Danilo een of twee keer om hem heen liet spelen. 4

Ashley Westwood - gretig om in de eerste helft te drukken en daarbij hij liet af en toe gaten waardoor City speelde. Een voorbeeld hiervan zagen we in het tweede doelpunt van City, toen hij zo graag wilde sluiten dat hij Agüero niet in de gaten hield. Normaal gesproken beheerst in balbezit, maar worstelde om de bal hier vast te houden vanwege de aanval die hij tegenover zich had. 3
Jack Cork - kreeg de flick-on die leidde tot de opener van Barnes, maar liet Agüero ook aan zijn aandacht ontsnappen voor de gelijkmaker. Er waren vraagtekens geweest over zijn conditie en de voormalige Chelsea-man zakte dieper naarmate de wedstrijd vorderde. moeite om de intensiteit van het spel van City aan te kunnen. Gesloopt op 69 minuten. 3

Johann Berg Gudmunsson – trok af en toe uitbarstingen van opwinding van uitfans wanneer hij Zinchenko op de pauze aan de rechterkant richtte en er tijdens die eerste helft levendig uitzag, het afleveren van een corner die ook leidde tot de eerste kans van Barnes. In de tweede helft naar binnen gesleept en daardoor Lowton niet de nodige bescherming gegeven en dat werd in aanloop naar de derde treffer problematisch. 4
Jeff Hendrick - al vroeg een enthousiaste pers, vaak naast Vokes uit balbezit. Had niet echt de energie om dat 90 minuten vol te houden en raakte in de tweede helft leeg. 2
Ashley Barnes – overal een echt werkpaard, sneller ballen kwijt dan Danilo in de eerste helft, toen hij een close-range tap-in had kunnen hebben om te gaan met zijn één-op-één opener, die hij met echt zelfvertrouwen nam. In aanvallend opzicht rustiger in de tweede helft, maar ronduit beschermde Taylor goed. 5

Sam Vokes – mobiliteit is nooit zijn sterkste punt geweest, dus zijn enige voordeel was zijn lengte en luchtvaardigheid. Het feit dat hij ook moeite had om kopballen te winnen, toont aan dat hij een beperkte invloed op de procedure had. 2

Nahki Wells (op 69) - die voor wat frisse benen zorgde, maar zijn teamgenoten zagen ze zelden in actie vanwege het beperkte balbezit dat ze hadden. 4
Jonathan Walters (op 75) - toonde een gretigheid om te drukken, maar zonder de steun van een vermoeiend centraal middenveld, zijn poging was vruchteloos. 4