Surge in het derde kwartaal stuwt de VS voorbij Brazilië 71-60 en in AmeriCup gouden medaillewedstrijd

• Boxscore
• Citaten
• Fotogallerij
• Schema &Resultaten

Met een achterstand van 33-25 bij de rust, de VS opende het derde kwart met een 13-0 scorend punt om de leiding te nemen, en het bleek het verschil te zijn in de overwinning van de VS (5-0) 71-60 op Brazilië (4-2) in de halve finale van de FIBA ​​AmeriCup op vrijdagavond in het Roberto Clemente Coliseum in San Juan, Puerto Rico.

De VS spelen om 21:10 uur tegen gastheer Puerto Rico (4-1) in de wedstrijd om de gouden medaille. EDT op 19 juni. Brazilië treft Canada (5-1) in de wedstrijd om de bronzen medaille om 18:10 uur. EDT. Alle games zijn live beschikbaar op ESPN+.

“Het kostte ons alleen iets meer tijd dan we wilden aanpassen – en dat is de fysieke kant ervan, dat is de druk van het wegnemen van passerende rijstroken, veel druk uitoefenen op de bal, " zei Dawn Staley (Zuid Carolina), USA AmeriCup en hoofdcoach van het nationale team. "We moesten gewoon uitademen en de vloer een beetje beter zien, onze verdediging een beetje beter oppakken. Toen het spel eenmaal op gang was gekomen, Ik dacht dat we het omdraaiden en we gebruikten onze diepte om een ​​grote overwinning te behalen tegen een echt goed Braziliaans team. ”

De drie topscorers van de VS waren allemaal perfect vanaf de vrije worplijn, aangezien de VS een Amerikaans AmeriCup-record voor één wedstrijd voor dames vestigde voor het vrije worppercentage van 93,8% (15-16 FT's).

Elissa Cunane (NC Staat/Summerfield, N.C.) schoot 4-uit-4 vanaf de vrije worplijn en eindigde met 19 punten en acht rebounds, Rhyne Howard (Kentucky/Cleveland, Tenn.) was 6-van-6 vanaf de lijn en voegde 12 punten en vier rebounds toe, en Naz Hillmon (Michigan/Cleveland, Ohio) was 4-uit-4 en eindigde met 12 punten en acht rebounds.

"We moesten beter voor de bal zorgen, beter verdedigen en doen waartoe we in staat waren. "Cunane zei over de aanpassingen van de rust in de VS. “We hebben de verdediging een beetje omgeschakeld op de schermen, en ik denk dat dat echt heeft geholpen. We waren vasthoudender en zorgden voor de bal."

Brazilië sprong uit naar een 8-1 voorsprong en leidde na de eerste 10 minuten met 21-13. De VS schoten in het eerste kwartaal slechts 22,2% van het veld (4-18 FG's).

In het tweede kwart scoorde elk team 12 punten, en Brazilië leidde bij de rust met 33-25.

De VS draaiden het momentum in hun voordeel om het derde kwartaal te openen, Brazilië puntloos houdend voor 4:15 terwijl vijf verschillende Amerikaanse spelers bijdroegen aan een 13-0-run die de VS voorgoed de leiding teruggaf. Veronica Burton (Noordwest/Newton, Massa.), die eindigde met zes assists, sloot het stuk af met een lay-up om 6:10 met de VS op een voorsprong van 38-33. Brazilië maakte een 3-punter op 5:45 om de eerste punten van de derde periode op het bord te zetten, maar de VS pakten nog acht punten om de voorsprong op te voeren tot 46-36 toen Hillmon twee vrije worpen maakte om 3:34. Brazilië scoorde zeven punten in de finale 3:27 terwijl Haley Jones (Stanford/Santa Cruz, Californië), die acht punten had in het kwartaal, en Cunane scoorde om er 50-43 van te maken en ging de laatste 10 minuten in.

"We moeten op het niveau spelen dat ze speelden en niet zo traag en niet zo nonchalant zijn. ' zei Howard. "We moesten fysieker zijn."

Brazilië scoorde de eerste vijf punten in het vierde kwartaal om de voorsprong terug te brengen tot 50-48, maar dat was zo dichtbij als het zou komen, want de VS kregen vier punten van Cunane en een offensieve rebound en werden teruggezet van Ashley Owusu (Maryland/Woodbridge, Va.) om vooruit te gaan 56-48. Brazilië bleef strijden, maar de VS versloeg Brazilië met 15-12 om de overwinning veilig te stellen, inclusief het zinken van alle vier de vrije worppogingen en een driepunter van Cunane op 39,4 die een einde maakte aan alle hoop voor Brazilië.

Opmerkelijk, Staley coachte tegen een inkomende transfer voor de Universiteit van South Carolina in Brazilië Kamilla Silva .

Alle vier de halve finale teams, dankzij hun top-vier finish op de AmeriCup, gaat door om deel te nemen aan een van de vier FIBA ​​World Cup-kwalificatietoernooien voor 2022, die de 12 teams zal bepalen die zullen strijden in de FIBA ​​World Cup van 2022.

Jennifer Rizzotti (Connecticut Sun president) assistent-coach voor de USA AmeriCup en Women's National Teams, en hoofdcoach van de Universiteit van Arizona Adia Barnes completeren de USA AmeriCup-staf.

[Surge in het derde kwartaal stuwt de VS voorbij Brazilië 71-60 en in AmeriCup gouden medaillewedstrijd: https://nl.sportsfitness.win/sportevenementen/Andere-Sportevenementen/1002047227.html ]