Kwalificatieteam AmeriCup heren VS verslaat Mexico 96-75

-- De VS sluit hun 2022 FIBA ​​AmeriCup-kwalificatiegames af met een perfect 6-0-record --

• Boxscore (PDF)
• Citaten
• Schema &Resultaten
• Fotogallerij

USA Men's AmeriCup Qualifying Team (6-0) verspilde geen tijd door langs Mexico te racen (2-4), met een voorsprong van 58-33 bij de rust op weg naar een overwinning van 96-75 om de kwalificatiewedstrijden voor de FIBA ​​AmeriCup 2022 op zaterdagavond in San Juan af te sluiten, Puerto Rico.

Ra'Shad James (Orasi Ravenna, Italië/Northwood) leidde de VS naar de overwinning met 21 punten op 6-uit-8 schieten vanaf de vloer en 3-uit-3 vanaf 3-punts; Brandon Bass (Free Agent/LSU) droeg 12 punten en vijf rebounds bij; Joe Johnson (Free Agent/Arkansas) scoorde 11 punten, een game-high-bindende negen rebounds en een game-high zeven assists; Will Davis II (Free Agent/UC Irvine) voegde 10 punten en vijf boards toe; en Jesaja Thomas (Free Agent/Washington) eindigde met negen punten en drie assists.

“Ik dacht (de samenhang) was enorm met dit team, hoe goed ze in korte tijd bij elkaar kwamen, " zei hoofdcoach van de VS Joe Prunty . "Klaarblijkelijk, denk je eerst aan het basketbal, het is waar mensen naar kijken, maar een deel ervan was ze kwamen samen als een groep. Ze hielpen elkaar veel, of het nu het systeem aan het leren was of dekkingen of dat soort dingen gedurende de week. Dat leidde tot het spel en de onbaatzuchtigheid waarmee elke man speelde."

“Ik vond het geweldig, ', zei Johnson over de algehele inspanning van het team. "Ik vond dat we als team samen geweldig speelden. We verplaatsten de basketbal en stopten en stapten uit en gingen gemakkelijke manden. Zo was het leuk.”

Mexico scoorde de enige 3 van de eerste helft 10 seconden in de wedstrijd, maar de VS-ploeg bond snel 11 rechte punten aan elkaar. Mexico versloeg de VS met 7-3 in de volgende twee minuten, maar een 13-0 USA-run zette de rode, wit en blauw bovenaan 27-10 met 1:57 over in het kwartaal. Tegen het einde van de eerste periode de VS liep 31-15 voor.

In het tweede kwartaal, de VS bleven hun voorsprong vergroten en duwden deze naar 30 punten, 58-28, met :48 te spelen voor de rust. Mexico scoorde de laatste vijf punten van de helft en de teams gingen de rust in met de VS met een 55-33 overwinning.

De VS kalmeerden in de tweede helft voor de uiteindelijke 96-75 overwinning.

“Van de bank komen, Ik had de hete hand, dus ik probeerde evenwichtig te blijven en me te concentreren op het doen van de juiste dingen, de juiste foto's maken en vanavond, voor mij, was aan het rollen, " zei Jacobus, die de bank van de VS hielp om de reserves van Mexico te verslaan met 49-21.

Het Rode, wit en blauw schot 50,7% (35-59 FG's) en een gloeiend hete 40,7% (11-27 3pt FG's) van 3-punts, terwijl de verdediging Mexico op een ijs van 37,5% (27-72 FG's) van het veld hield en slechts 19% (4-21 3-pt FG's) van veraf.

Josh Boone (Free Agent/Connecticut) en Treveon Graham (Free Agent/VCU) zijn geblesseerd en speelden niet tegen Mexico.