Tennis Regels en Ten Point tiebreakers

De regels van tennis omvatten verschillende vormen van tiebreakers , die worden gebruikt wanneer een set of de wedstrijd eindigt met de spelers in staat om een ​​beslissende voorsprong te bereiken . Tiebreakers werden bedacht over een ordelijke afwerking te brengen naar wedstrijden , die volgens de traditionele regels kunnen voor onbepaalde tijd gaan, terwijl beide spelers geprobeerd om de standaard twee-game lood nodig is om een ​​set te winnen bereiken sluiten. Onder deze regeling zijn de 10-punts tiebreak , een van de meest opwindende onderdelen van een zwaar bevochten wedstrijd op het veld. Stel Tiebreaker

De meest bekende tiebreak bij tennis is een set tiebreak , die wordt gespeeld als de spelers uiteindelijk een set vastgebonden op zes per stuk spelen . De set tiebreak bestaat uit een serie van enkele punten . Het eindigt wanneer een speler zeven punten bereikt , en leidt door ten minste twee punten meer dan zijn tegenstander . Als de speler het bereiken van zeven heeft een marge van slechts een punt , verder afgespeeld totdat de twee - punt verschil is bereikt .
Match Tiebreaker

De 10 -punts tiebreak is ook bekend als de " super tiebreak . " Het wordt vaak gebruikt als een match tiebreak , die wordt gespeeld om de wedstrijd winnaar te bepalen nadat beide spelers een set ( in de best - of-three wedstrijden) hebben gewonnen , of twee sets per stuk ( in vijf - set wedstrijden) . De super tiebreak wordt gespeeld tot 10 punten , in plaats van zeven , en wordt gewonnen door de eerste speler het bereiken van een score van 10 met ten minste een twee-punts marge. Match tiebreakers zijn door verschillende toernooien voor dubbelspel aangenomen spelen , maar de meeste grote toernooien moeten nog doubles en singles spelers om de laatste set te spelen op de conventionele manier .
Dienst Rules

de speler die de laatste wedstrijd van de set diende voorafgaand aan de tiebreak ontvangt dienst aan het begin van de tiebreak . Op een bepaald niveau , wordt een munt gegooid om te bepalen wie voor de eerste punt heeft . De eerste speler serveert een enkel punt , dan spelers dienen twee punten per stuk , afwisselend tussen forehand ( " deuce " ) en backhand ( " voordeel " ) rechtbanken. Na zes punten worden besloten , de spelers veranderen zijkanten van de tennisbaan .
De Super - Tiebreaker Controverse

De vervanging van derde of vijfde sets met " super tiebreakers " heeft verhoogd aanzienlijke controverse onder tennissers en liefhebbers. Velen geloven dat op het hoogste professionele niveau van tennis , wedstrijden mag niet kunstmatig worden ingekort tot de eisen van de televisie-uitzendingen of de grillen van ongeduldige toeschouwers passen . Maar super tiebreakers kan ook resulteren in marathons , zoals de 2010 Wimbledon wedstrijd tussen John Isner en Nicolas Mahut , die een laatste 70-68 set om een ​​wedstrijd te beslissen na 11 uur , vijf minuten van het spel gespeeld .