Cheltenham Town 1-0 Port Vale Zes dingen:de goede thuisvorm van de Robins gaat verder

Luke Varney viert de winnaar van de eerste helft – ctfc.com

De staking van Luke Varney in de eerste helft was genoeg voor Cheltenham Town om opnieuw een degradatiezespunter te winnen in het Jonny-Rocks Stadium. het verslaan van worstelende Port Vale 1-0. Dit zijn onze zes dingen uit de game.

paus behandeld

Port Vale moest hun eerste punt van het bewind van John Askey nog bereiken en misschien had dat invloed op de aard van hun 4-4-2-opstelling. David Worrall en Cristian Montano toonden discipline op grote vlakken, het sluiten van respectievelijk Chris Hussey en Ryan Broom om te proberen hen kansen te ontzeggen om voorzetten te krijgen en centrale verdedigers van Cheltenham, zoals Charlie Raglan, te dwingen de diagonale ballen in frontman Luke Varney te spelen. Ze waren echter niet altijd in staat om die structuur vast te houden en, binnen de eerste 10 minuten, Broom kreeg twee voorzetten voor Luke Varney, met beiden gered door de hartelijk begroette terugkeerder Scott Brown, als de thuisploeg vreugde vond in grote gebieden. Hoewel de prominente periodes van Cheltenham in de eerste helft niet noodzakelijk langer waren dan die van hun bezoekers, ze zagen er productiever uit terwijl ze bovenaan stonden en creëerden de betere kansen, aangezien Charlie Raglan en Ben Tozer doelman Tom Pope effectief begeleidden.

Dubbele cijfers voor Varney

Ben Whitfield had de beste inspanning van Vale in de eerste helft met een langeafstandsrit die de handpalmen van Scott Flinders op 15 minuten prikte, voordat Worrall een doelpunt afgekeurd kreeg wegens buitenspel, na de bezuiniging van Cristian Montano. Kleine spelers zoals Whitfield en Montano hadden echter moeite om in aanvallend opzicht prominenter in de wedstrijd te komen, echter, omdat de Valiants de neiging hadden om vanuit de diepte lang te spelen tegen doelman Tom Pope. Net nadat Jacob Maddox vanuit de doos overvloog na de bezuiniging van Broom, Cheltenham brak na 34 minuten door, met Varney die converteerde van de assist van Chris Hussey, met Scott Brown niet in staat om een ​​sterk genoeg hand te krijgen voor zijn poging.

Hussey levert

Varney kreeg vlak na rust de kans om de voorsprong van Cheltenham te verdubbelen. toen hij van dichtbij oversteeg na een vrije trap van Chris Hussey. Die juffrouw zag er potentieel kostbaar uit omdat, terwijl Luke Varney moe was en mensen als Billy Waters en Jacob Maddox de voorkeur gaven aan ballen op de voeten, Cheltenham had na de rust te weinig spelers om druk uit te oefenen en een tegenaanval uit te voeren. Dat gaf Port Vale een kans om controle te krijgen, maar het gebrek aan duidelijke drive betekende dat ze die kans nooit helemaal hebben gegrepen. met slechts een vleugje dreiging van spelhervattingen, want invaller Tom Conlon bleek een zeldzame heldere vonk en centrale verdediger Leon Legge fungeerde als een centraal punt.

Cheltenhams kalmte

John Askey nam Cristian Montano af in de slotfase en in alle eerlijkheid, de vleugelspeler had moeite om in het spel te komen in het algemeen spel, maar, ironisch, de tijd dat hij het nuttigst had kunnen zijn, kwam nadat hij vrijkwam; Cheltenham zakte dieper in de slotfase, wat betekent dat Vale een linksbuiten nodig had om het spel te verlengen. In plaats daarvan, ze hadden vervanger Ricky Miller, een individualistische doelpuntenmaker van beroep, schoenlepel wijd uit. Tot eer van de thuisploeg, ze wisten de wedstrijd goed te managen met spelers als Conor Thomas die onder druk kalmte toonden en na de pauze de betere kansen creëerden, met de indrukwekkende Raglan die breed knikt vanuit de hoek van bezorgexpert Hussey.

Niet zo Valiant Vale

Voor Portvale, dit resultaat betekent dat John Askey zijn ambtstermijn begint met vier opeenvolgende nederlagen. Zelfs als een of twee van die verliezen ongelukkig waren, namelijk de 1-0 tegen Morecambe, het is heel erg het moment waarop resultaten allemaal belangrijk zijn, met hun trotse, historische EFL-status op het spel. De Valiants staan ​​nu slechts drie punten boven de dropzone en, met Macclesfield en Notts County die tekenen van leven vertonen, het is misschien zorgwekkend dat, Conlon terzijde, ze toonden niet helemaal de vechtkwaliteiten die ze nodig hebben in hun laatste 12 wedstrijden. Een onwil om hun lange balspel te diversifiëren is één ding, maar het meest zorgwekkend is het gebrek aan intensiteit en strijd waarmee ze hun stijl toepasten.

Vier op de draai thuis voor Cheltenham

Voor de Robin's, dit was voor het eerst sinds april 2013 een reeks van vier opeenvolgende overwinningen in de thuiscompetitie. De consistentie waarmee de ploeg van Michael Duff hun degradatierivalen heeft verslagen, zou de sleutel kunnen zijn voor het veiligstellen van hun EFL-status en hier, ze vertoonden ook tekenen dat ze hun spel kunnen mixen. Eerder in de campagne we zagen ze vertrouwen op vroege ballen in Varney en doelman Tyrone Barnett; alleen daar stroomde het voetbal met Jacob Maddox. Hier, Barnetts afwezigheid gedurende de eerste 84 minuten moedigde Cheltenham aan om meer op het deck te spelen en een moderner voetbalmerk te omarmen. die ze nodig zullen hebben voor hun vooruitgang op de lange termijn. Duff zal het niet toegeven, maar, met een 11-punts kussen uit de degradatiezone, de Robins kunnen zich verder gaan vestigen.

[Cheltenham Town 1-0 Port Vale Zes dingen:de goede thuisvorm van de Robins gaat verder: https://nl.sportsfitness.win/sport--/voetbal/1002038527.html ]