Cheltenham 0-1 Stevenage Vier dingen:tandeloze Robins

Joe Martin – thecomet.net

De vrije trap van Joe Martin stuurde Stevenage naar de tweede plaats in League Two met een 1-0 overwinning op Cheltenham Town. Hier zijn vier gespreksonderwerpen uit de wedstrijd.

De druk van Cheltenham

Gedurende de hele wedstrijd, het energieniveau van de thuisploeg was hoog, waardoor ze lange tijd druk konden uitoefenen. Ze kwamen in goede posities, maar de kwaliteit van de allerbelangrijkste eindbal was laag, Harry Pell schoot in de 14e minuut naast een uitbarsting van rechts van Kevin Dawson. De levendige voorzet van Dawson ontging Danny Wright na 23 minuten in een beweging die hun laatste derde worsteling inkapselde. Wright was vaak het doelwit, maar hij werd gedomineerd door Luke Wilkinson, terwijl Stevenage's organisatie betekende dat Mo Eisa geen ruimte had om zijn snelheid te benutten.

Stevenage gevaarlijker

De aanvallen van de bezoekers waren korter dan die van hun tegenstanders, maar ze vonden het gemakkelijker om ballen in hun eigen spelers in het strafschopgebied te krijgen. Tom Pett en Chris Whelpdale combineerden goed aan de rechterkant, de 32e-minuten voorzet van de laatste raakte de keeper van Matt Godden. de spits, die soms onbetwist was door Taylor Moore, had een paar snapshots van dichtbij waar Scott Flinders gelijk aan was. Harry Schoonheidsman, die er creatief uitzag in spreuken, sloeg recht op de keeper vanop afstand terwijl Danny Newton aan het begin van beide helften onbezorgde kopballen had.

Sleutelmomenten

Halverwege de tweede helft kreeg Wright iets meer balbezit in goede gebieden. Hij produceerde de grootste test van de wedstrijd voor bezoekende doelman Joe Fryer, in bruikleen van Middlesbrough, die op 62 minuten goed neerkwam op zijn nabije paal om de doelman te ontkennen. Wright's partner voor het laatste half uur was Freddie Hinds, nog een gewillige hardloper zonder finesse, die gevormd was om te schieten voordat Pell zijn donder stal, vuren wijd op 67 minuten. Godden won kort daarna een vrije trap, die Joe Martin koeltjes in de rechterbovenhoek schoof, een uitstekende prestatie van de linksback aftoppen. De centrale verdedigers van Stevenage bleven standvastig, te midden van Cheltenhams meest krachtige spervuur ​​van druk in de slotfase.