Cheltenham Town 1-3 Colchester United Six Things:Norris schiet U's naar de overwinning

John McGreal – eadt.co.uk

Na een pittige ontmoeting, Colchester United won met 3-1 bij Cheltenham Town met 3-1 dankzij een Luke Norris-brace en een Harry Pell-penalty. Dit zijn onze spelersbeoordelingen van de wedstrijd.

De energie van Cheltenham

Sinds Russ Milton de conciërge overnam, het streven in deze kant van Cheltenham kon niet in twijfel worden getrokken; in feite, in de eerste helft, ze probeerden bijna te hard. Voor Nigel Atangana, die een uitstekend spel had in de vasthoudende rol, er waren drie aanvallende middenvelders en twee spitsen die allemaal probeerden dingen te beïnvloeden in overvolle gebieden. De Robins ontbraken een beetje kalmte in het midden van het park om Atangana te ontlasten en ze minder vatbaar te maken voor tegenaanvallen.

Norris' beugel

Colchester genoot bij rust een voorsprong van twee doelpunten, maar het was niet zo dat ze Cheltenham constant uit elkaar scheurden - de centrale verdedigers Johnny Mullins en Will Boyle waren solide in de hoofdmacht. Liever, ze waren erg klinisch van dode balscenario's. Harry Pel, terugkeren naar zijn oude club, won een penalty op Atangana die werd verzonden door Luke Norris. die vorig seizoen 14 doelpunten voor Swindon binnenhaalde en zijn seizoenstotaal halverwege de eerste helft op vier bracht. de spits, die niet de drukste games in open spel hadden, voltooide zijn brace met een uitstekende vrije trap waar niemand in rood-wit iets aan had kunnen doen, gevolgd door wilde feesten.

De op bezem geïnspireerde heropleving

Voor een periode van 20 minuten aan het begin van de tweede helft, Cheltenham linksbuiten Ryan Broom veroorzaakte veel problemen op de linkerflank; Ryan Jackson had veel defensieve hulp van Pell nodig om zijn dreiging te bestrijden. Cheltenham kreeg er wel een terug toen Kevin Dawson vanaf de rand van het strafschopgebied naar huis boorde, maar hun aanvallende spel had wat meer variatie mogen gebruiken. Zonder een aanvallende rechtsback om breedte te bieden - Jordon Forster is een conservatieve optie - was er een te grote afhankelijkheid van Broom, tenminste totdat Tyrone Barnett hen de mogelijkheid bood om direct van diep te gaan.

Pell achtervolgt oude club

Op bezoek bij centrale verdediger Frankie Kent, Tom Eastman en Luke Prosser gingen echter goed met de druk om; hoewel ze er in de tweede helft niet dreigend uitzagen, ze maakten het spel veilig op 88 minuten; nadat Sammie Szmodis was neergehaald, Pell sloeg thuis vanaf de plek. De middenvelder had een stick gekregen van Cheltenham-fans die misschien niet blij waren met zijn zomerwissel, maar, Naar zijn krediet, zijn gedempte viering laat zien dat, zelfs als hij een verstandige carrièrebeslissing moest nemen, hij behoudt respect voor zijn oude club.

Wisselen in Cheltenham

Milton heeft er goed aan gedaan om de spelers enthousiast te maken, maar na een periode van direct voetbal onder Gary Johnson, dit is een Robins-kant die frisse ideeën nodig heeft. De tekenen zijn dat voorzitter Andy Wilcox overweegt een clublegende binnen te halen, iemand die snel supporters kan krijgen. Het is belangrijk, Hoewel, dat de nieuwe man enig managementinzicht heeft getoond - Jerry Gill zou een goede optie kunnen zijn na veelbelovend te zijn geweest in het zesde niveau met Bath City. Nu survival er steeds meer uitziet alsof het een goed seizoen zou worden, Cheltenham kan het zich niet veroorloven om te treuzelen.

De nieuwe U's

Zo vaak, we hebben Colchester United geassocieerd met een club die te loyaal is aan zijn jeugdfilosofie, een team dat lichamelijkheid en het pragmatisme mist om zich aan te passen aan de oppositie. Ze zijn veranderd. Hoewel de U's eerder in het seizoen tegen Port Vale en Crewe hebben laten zien dat ze indruk kunnen maken met een soepel samenspel wanneer de situatie daarom vraagt, hun optreden op Whaddon Road laat zien dat ze het talent hebben gekregen om spellen te winnen zonder noodzakelijkerwijs 90 minuten te spelen zoals ze het liefst zouden willen. Er is een lange weg te gaan, natuurlijk, maar Colchester lijkt het aanpassingsvermogen te hebben voor een aanhoudende top zeven push.

[Cheltenham Town 1-3 Colchester United Six Things:Norris schiet U's naar de overwinning: https://nl.sportsfitness.win/sport--/voetbal/1002038600.html ]