Cheltenham Town 2-2 Mansfield Town Zes dingen:Walker dubbel redt Stags

Neal Bishop probeert Jacob Maddox te stoppen – @ctfcofficial

Tyler Walker's blessuretijd-leveller redde een 2-2 gelijkspel voor Mansfield Town in Cheltenham Town, die nog langer moeten wachten op hun eerste thuisoverwinning van de campagne. Dit zijn onze spelersbeoordelingen van het spel.

Herten sterke start

Mansfield leek al vroeg superieure kwaliteit te tonen en ze namen al in de zevende minuut de leiding. Mal Benning, die de afgelopen vier jaar misschien wel een van de beste linksbacks in League Two is geweest, leverde een perzik van een voorzet van diep:Tyler Walker maakte er het beste van met een instinctieve blik in de verre hoek. Dat doelpunt duidde op een mogelijk dominant optreden van David Flitcroft's kant, dus Cheltenham-fans kunnen veel aanmoediging krijgen van de extreem levendige reactie van hun kant.

Verdedigers in het offensief

Het spelplan van Cheltenham in open spel was lange ballen voor Luke Varney, wiens bereidheid om agressief te duelleren met Matt Preston en anderen extra ruimte creëerde voor de zijdezachte Jacob Maddox en de atletische Ryan Broom. Hoewel, het waren de verdedigers die de veelzeggende details maakten:na de indrukwekkende corner van Chris Hussey, Chris Clements zette Ben Tozer aan om naar huis te schieten. Tozer, middenvelder van beroep, was gefield in het midden van een verdediging van drie man, maar hij maakte in het strafschopgebied van de tegenstander net zo'n grote indruk als die van hemzelf. De voormalige Newport-man werd laat in de eerste helft provider, kruising voor de in de lucht dominante Will Boyle om de Robins naar de leiding te leiden.

Robins besluit

Bij het verdedigen van een voorsprong in de tweede helft, vooral een voorsprong van één doelpunt tegen de dure oppositie, veel League Two-teams zouden 11 man in hun defensieve derde hebben gehouden en druk hebben uitgeoefend. In plaats daarvan, wat Cheltenham heel goed deed, was Mansfield dicht in de buurt houden, zelfs in diepe gebieden, om het hen zo moeilijk mogelijk te maken om hun leveringen in de doos te krijgen. Elke speler speelde zijn rol in een systeem dat grotendeels zeer succesvol was, want Mansfield creëerde bijna geen kansen in de tweede periode en raakte niet meer dan twee keer het doel.

Walker bezorgt het verdriet

De huurling van Nottingham Forest was niet bijzonder opvallend in open spel; voor een groot deel van de wedstrijd werd hij met succes naar grote gebieden geleid. Echter, een speler die pas vorig seizoen belofte heeft getoond op kampioenschapsniveau, had waarschijnlijk altijd de kwaliteit om een ​​veelbetekenend stempel op het spel te drukken. Dat bleek in de derde minuut van de blessuretijd, toen hij van dichtbij naar huis tikte.

Matige Mansfield

Door het gelijkspel heeft Mansfield Town dit seizoen nog maar één keer verloren en zijn ze ongeslagen op de weg. maar hun record van 10 trekkingen van 16 is nauwelijks iets om naar te streven - vooral niet met op papier een van de sterkste squadrons van de divisie. David Flitcroft, die op dit niveau promotie heeft gewonnen met Bury, is duidelijk een gedreven manager, maar zijn kant miste kalmte in balbezit en soms vertrouwen in hun spelplan. Om die reden, John en Carolyn Radford zouden het recht hebben zich af te vragen of ze genoeg waar voor hun geld krijgen.

Kleine stap voorwaarts voor Cheltenham

Het doelpunt van Walker betekent ook dat Cheltenham thuis nog moet winnen - en nog moet winnen in de competitie onder de voogdij van Michael Duff. Dat zijn twee grote psychologische hindernissen en in beide opzichten, een extra twee minuten volhouden zou een broodnodig schot in de arm hebben opgeleverd. Wat het spelplan betreft, Michael Duff en zijn coachingsteam hebben heel wat gelijk gekregen en de prestatie was ongetwijfeld een van een kant die volledige steun heeft voor hun manager. Repliceer die prestatie tegen teams die geen finisher op kampioenschapsniveau hebben en de resultaten zouden moeten verbeteren.