Blackburn Rovers 1-1 Aston Villa Six Things:late opluchting voor The Villans

Wat een werk heeft Mogga gedaan in Ewood Park! – skysports.com

Conor Hourihane's blessuretijd vrije trap betekende een gelijk spel tussen Blackburn Rovers en Aston Villa terecht eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dit zijn onze zes dingen uit de game.

Blackburn's vaste dreiging

De kant van Tony Mowbray zette een zeer competitieve prestatie neer in de eerste helft, waarin hun voornaamste dreiging uit dode hoeken kwam. Axel Tuanzebe voelde zich genoodzaakt een goede redding van zijn eigen keeper af te dwingen, Orjan Nyland, die vervolgens werd opgelucht toen twee kopballen van Darragh Lenihan op de backpost naast het doel vlogen. De twee mannen die deze leveringen verzorgden, waren centrale verdediger Charlie Mulgrew en aanvallende middenvelder Bradley Dack. dus het zou passend zijn geweest als ze hadden gecombineerd voor de opener toen de kop van de laatste na een vrije trap Nyland versloeg. In plaats daarvan, het doelpunt werd twijfelachtig afgekeurd wegens buitenspel.

Onevenwichtige villa

John McGinn genoot van een positieve eerste helft voor de bezoekers - hij had de pech om geen penalty te winnen nadat hij door Richie Smallwood in het strafschopgebied werd geknipt. McGinn, zoals rechtse Ahmed Elmohamady, staat bekend om zijn kruisvermogen, Jack Grealish doet meestal zijn beste creatieve werk aan de rand van het laatste derde deel, terwijl Albert Adomah de zijlijn omhelst. Het probleem hier was echter dat niet genoeg spelers bereid waren om de technische vaardigheden van anderen te gebruiken door in de box in te breken om geïsoleerde debutant te ondersteunen, Tammy Abraham.

Abrahams kansen

Dat veranderde na de rust. De kant van Steve Bruce speelde met meer overtuiging in het laatste derde deel; niet alleen bleef McGinn er stralend uitzien, Adomah begon meer binnen te dreigen en we zagen zelfs Neil Taylor zelfs meer positiviteit tonen dan in de eerste helft. Bovenstaande betekende meer steun voor Abraham, die mooi aansloot bij Grealish. De spits dwong een redding van David Raya af met een laag schot na een ontsnapping, voordat hij Elmohamady's kruis in het zijnet wierp.

Mogga's sleutelschakelaars

Mowbray introduceerde Ben Brereton, die een goede beweging naar boven bood toen hij inviel, terwijl mede-invaller Harrison Reed energie combineerde met een fluwelen toets. De grootste verandering die de baas maakte, was echter om over te schakelen naar drie-aan-de-rug door Derrick Williams te introduceren. De voormalige Villa-jongere gebruikte de bal intelligent maar cruciaal, zijn introductie gaf linksback Amari'i Bell een extra aanvalslicentie, die binnen enkele seconden na de wissel een hoekschop won. Rovers bouwden toen druk op, dat betaalde zich uit in de 77 minuten toen Danny Graham geduldig zijn schot uitgroef dat Dack naar huis duwde. Helaas voor Mowbray, nog een andere vervanging zou het resultaat bepalen ...

Hourihane de held

Deze blog heeft eerder vraagtekens geplaatst bij het vermogen van Conor Hourihane om games op dit niveau echt te beheersen. Wat niet in twijfel kan worden getrokken over de Ier, is zijn vermogen om cruciale doelpunten te bedenken die wedstrijden beslissen en dat was weer duidelijk. De voormalige Barnsley-man kwam van de bank zodra het doelpunt van Dack binnenkwam en, toen de zijdevoetige Grealish een vrije trap op Reed won, de middenvelder krulde de bal in de nabije paal. Die gelijkmaker was van levensbelang, niet alleen voor Villa, maar voor een al onder druk staande Steve Bruce, die een gemengde relatie heeft met supporters en die late uitstel zeker nodig had.

Juiste resultaat

Blackburn kan hart ophalen bij een optreden waarin ze er defensief goed uitzagen, alleen ontgrendeld door een geweldige vrije trap, en in spreuken vormde een reële bedreiging in de toekomst. Even, Villa was een goede waarde voor hun punt; een terugkeer die geen ramp is gezien de andere resultaten in het kampioenschap. Er staat echter een enorme druk op hen om een ​​promotie-uitdaging aan te gaan en een reeks van vijf punten zonder punt moet gewoon worden beëindigd tegen Rotherham op dinsdagavond, terwijl Blackburn blijft genieten van een naadloze terugkeer naar het tweede niveau.

[Blackburn Rovers 1-1 Aston Villa Six Things:late opluchting voor The Villans: https://nl.sportsfitness.win/sport--/voetbal/1002038593.html ]