Milton Keynes Dons 1-1 Stevenage Zes dingen:Stadium:MK patstelling

Paul Tisdale – bbc.co.uk

Milton Keynes Dons en Stevenage moesten zaterdag in Stadium:MK genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. nadat de staking van Ilias Chair in de eerste helft werd tenietgedaan door Chuks Aneke's tweede helft van dichtbij. Dit zijn onze zes dingen uit de game.

Cagey start

Stevenage begon helder en toonde hun dreiging met diagonale ballen van onder meer Johnny Hunt en Mark McKee naar twee lange aanvallers, Kurtis Guthrie en Alex Revell. De eerste tikte de bal door zodat de laatste recht naar Lee Nicholls prikte, voordat Boro zich vervolgens terugtrok in een meer gedisciplineerde vorm om hun gastheren meer balbezit te geven. Helaas voor MK Dons, de link tussen verdedigende en aanvallende eenheden was er niet helemaal in de eerste helft omdat ze moeite hadden om in open spel te creëren.

Stoeltjesliften Stevenage

Veruit de meest in het oog springende artiest in de eerste helft was Ilias Chair. Hoewel de QPR-huurder niet snel is over lange afstanden, zijn lage zwaartepunt stelde hem in staat ongelooflijk snel te accelereren in krappe gebieden en dat maakte hem een ​​serieuze bedreiging; geen enkele tegenstander wilde het risico lopen hem uit te dagen en dus, hij hield zo vaak de bal vast in het laatste derde deel terwijl hij de positie van zijn kant verbeterde. Het paste, daarom, dat stoel Stevenage in de eerste helft scoorde toen hij werd uitgenodigd om van buiten het strafschopgebied te schieten, als zijn goed geplaatste, zo niet bijzonder krachtig, poging, vond zijn weg voorbij Nicholls.

De Cuthbert en Nugent dubbelact

Scott Cuthbert en Ben Nugent versterkten hun reputatie als een van de beste centrale verdedigers in League Two. Cuthbert was de agressieve strijder, het dwingen van tegenstanders naar voren in grote gebieden weg van scorende posities, terwijl Nugent het fort bezat, ballen in het strafschopgebied wegsturen om duidelijke kansen te ontnemen. Hoewel, De uitstekende verdediging van Stevenage was een teamprestatie; het voelde alsof elke speler op een of ander moment - zelfs voorzitter - terugviel in het strafschopgebied om een ​​voorzet weg te koppen, zo was de collectieve vastberadenheid die Dino Maamria heeft ingebakken.

Simpson het middelpunt

In de eerste helft, MK Dons had een snellere spits nodig om het meeste te halen uit voorwaartse passes die niet nauwkeurig waren. Na de pauze, ze zwaaiden verschillende kruisen, met Jake Hesketh en Callum Brittain die rechts steeds meer betrokken raken, het spel riep op tot een doelman met de fysieke aanwezigheid om die leveringen aan te vallen. De 59 minuten durende introductie van Simpson, echter, maakte een enorm verschil in termen van bezettende verdedigers. Nadat Russ Martin een uitstekende stop van Paul Farman had afgedwongen, hun beste kans kwam op 77 minuten, toen de rechterhoek van McGrandles werd aangeklikt bij de paal door Alex Gilbey, met Agard niet in staat om te converteren. Vervolgens, op 83 minuten, Door de aanwezigheid van Simpson kon Chuks Aneke in een linkszijdig kruis spoken en van dichtbij naar huis schieten. Stevenage hoewel aantoonbaar eindigde de sterkere, met een vrije trap van Chair en een inspanning op lange afstand die net naast gaat, aan weerszijden van het schot van Joel Byrom, die naast het doel van Luther Wildin vloog.

Progressie voor Stevenage

Gewoonlijk, een punt weg naar een van de automatische promotiekandidaten zou een goed resultaat zijn voor Stevenage, die vorig seizoen niet de defensieve organisatie zouden hebben gehad om een ​​nederlaag in dit soort spel te voorkomen. Hoewel het een stap voorwaarts betekent in termen van vooruitgang onder Maamria als geheel, het is misschien een kleine stap terug in hun jacht op een play-offplek, met de Hertfordshire-outfit nu vijf punten achterstand met nog acht wedstrijden te spelen - hoewel, ze hebben een gunstige inloop en kunnen vertrouwen putten uit dit scherm.

Punten laten vallen voor MK?

Dankzij een pittige tweede helft vertoning, MK Dons heeft zeker vraagtekens geplaatst over de intensiteit en gedrevenheid in hun optreden, omdat ze na de pauze alle territoriale voordelen hadden. Om verschillende redenen, hun speelidentiteit lijkt niet zo verfijnd als eerder in de campagne en er waren momenten van aarzeling in het laatste derde deel, wat suggereert dat een punt ging over wat ze verdienden. Hoewel ze een punt verwijderd zijn van de vierde plaats, met noch Mansfield en Tranmere in actie, dit vertegenwoordigt aantoonbaar twee punten die zijn gedaald in termen van de automatische promotierace - de thuisoverwinning op Yeovil volgende week is nu essentieel.