Sunderland 1-1 Derby Six Things:het belang van subs

Grabban maakt gelijk vanaf de plek – bbc.co.uk

Sunderland en Derby begonnen het kampioenschapsseizoen 17/18 met een 1-1 gelijkspel, maar wat zijn de belangrijkste punten uit de wedstrijd? Hier is onze mening...

Sterke start van Sunderland

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk waarin James Vaughan strijd om een ​​vrije trap op Curtis Davies, dat dit Sunderland-team de strijd aan zou gaan. Aiden McGeady produceerde flitsen van kwaliteit en combineerde links met Brendan Galloway met goed resultaat, het werk van laatstgenoemde leidde tot een opeenvolging van vroege bochten die Derby op de achterste voet brachten. Rechtermiddenvelder George Honeyman, die energie toevoegde in verdedigende en aanvallende fasen van het spel, ging op een ontsnappingsrun die leidde tot kansen voor McGeady en Lewis Grabban.

Derby verbaasde de gastheren

Net toen de Rams achterom keken, een prachtige Crossfield-pass van Tom Huddlestone vond Johnny Russell, die Galloway versloeg voor het tempo naar rechts. Zijn run leidde tot een chaotische scramble waarin de bal schijnbaar door de benen van Lamine Kone druppelde, voordat Derby een schot had afgeblokt en Bradley Johnson bij de paal naar huis keerde. Derby had de bal in de eerste 10 minuten slecht gebruikt en dit doelpunt viel erg tegen de loop van het spel. Ze hadden echter negen minuten later een tweede kunnen toevoegen toen de indrukwekkende drive van Huddlestone de handpalmen van Jason Steele prikte en de doelman werd gered door een laatste uitdaging van Tyias Browning.

Sunderland's persing

Lee Cattermole en Didier Ndong brachten veel tijd door op hun eigen helft. Om dus terrein te winnen, de Black Cats vertrouwden op het meedogenloze persen van Lewis Grabban en het overvalspel van James Vaughan. Beiden verloren af ​​en toe hun individuele gevechten aan respectievelijk Curtis Davies en Richard Keogh, maar deed genoeg om andere spelers de gelegenheid te geven losse ballen op te rapen. Cattermole verplicht op 25 minuten, zijn donderende aanval dwong Scott Carson een fijne reflex af. Sunderland werd laat in de eerste helft beloond voor hun druk, toen Grabban vanaf de stip scoorde na de gekke handbal van Jacob Butterfield.

Grayson moet subs gebruiken

Grabban en Vaughan deden het goed in de eerste helft, maar hun energieniveau zakte later, dus de middenvelders en verdedigers van Derby meer tijd aan de bal geven. Simon Grayson verdient de eer voor het reorganiseren van zijn geschokte kant, maar zijn besluit om ondanks de afnemende fitheid van zijn kant geen enkele vervanger in te voeren, moet in twijfel worden getrokken. Als dit niet de tactische beperkingen van de Yorkshireman laat zien, het suggereert in ieder geval dat hij degenen in reserve niet vertrouwt en aan de ploeg wil toevoegen voordat het venster sluit.

De impact van Vydra

Hoewel Sunderland gestraft had kunnen worden voor het niet wisselen, Gary Rowett werd beloond voor een positieve switch met een verbetering. Matej Vydra verving een ineffectief Butterfield en bracht het spel van het team tot leven. het helpen van het verbindingsspel met de eens geïsoleerde Chris Martin, die in de pauze over schoot. Een andere vervanger, David Nugent, de winnaar bij de dood had kunnen pakken, maar werd van dichtbij gesmoord door Steele.

samengevat

Per saldo, Sunderland won misschien de wedstrijd, maar slaagde er niet in om te profiteren van hun positieve eerste helft vanwege een gebrek aan diepte, tactische flexibiliteit of beide. Derby maakte niet echt indruk, maar hun late opkomst suggereerde dat ze op zijn minst de tools hebben om een ​​spel te veranderen dat niet naar hun zin is.