Manchester United 2-1 Leicester City Six Things:Rode Duivels niet overtuigend in overwinning

Shaw viert zijn eerste senior doelpunt – @ManUtd

Na een zenuwslopend spel, Manchester United behaalde hun eerste drie punten van het seizoen met een 2-1 overwinning op Leicester dankzij doelpunten van Paul Pogba en Luke Shaw. Hier zijn zes dingen uit het spel.

Pogba treedt op

Aangezien Paul Pogba maandag pas weer op training kwam na zijn WK-succes, het was verrassend dat de Fransman begon, laat staan ​​als kapitein; toch had hij het gevoel dat hij goed op die verantwoordelijkheid reageerde. Hij koppelde spel uitstekend in de embryonale stadia, vleugelverdedigers Matteo Darmian en Luke Shaw in het spel brengen, die beiden in de eerste twee minuten krachtige runs maakten. Toen Daniel Amartey eenmaal werd bestraft voor hands in het strafschopgebied, Pogba stapte zelfverzekerd en koel bekeerd op, om een ​​optreden te beginnen waarin hij een van de meest inventieve artiesten van zijn zijde was.

Coole Vossen

Leicester was niet onder de indruk van een vroeg doelpunt en had geen tijd nodig om zijn kalmte te hervinden. Harry Maguire, een United zomerdoel, gespoten passen naar de linkerflank, waar Ben Chilwell en Demarai Gray problemen veroorzaakten voor Darmian vanwege hun snelheid, waar Juan Mata zoveel moeite mee had om bij te blijven dat hij kort van positie wisselde met Marcus Rashford. Het was echter spel op de rechterflank van waaruit Leicester hun beste kans creëerde; Ricardo Pereira, ingezet op de rechtervleugel, zette de heldere James Maddison op, van wie David De Gea de redding van de eerste helft maakte.

Vroeg spelbeheer

Hoewel de poging van Maddison misschien wel de enige noemenswaardige kans van Leicester in de eerste helft was, United kon niet helemaal voortbouwen op hun opener - sterker nog, ze vielen in hun verdedigende derde zodra het erin ging. Zo'n verdedigende mentaliteit zonder de bal betekende dat, zodra ze het bezit hadden overgedragen, het was moeilijk voor hen om hun ritme opnieuw te ontdekken. Deze aanpak zou begrijpelijk zijn als het de laatste 10 minuten zou zijn om een ​​voorsprong op een titelrivaal vast te houden, maar om een ​​volledige wedstrijd als deze thuis te spelen tegen een ploeg die naar verwachting onder hen zal eindigen, is niet acceptabel.

Het grote moment van Shaw

Er is al lang onzekerheid over de relatie van Luke Shaw met Jose Mourinho, maar de afgestudeerde van de Southampton Academy sloot een positieve openingsavond af met een eerste seniordoelpunt. Mata rijgde door een prachtige bal voor de 23-jarige, die eerder op de flank van Pereira stond, misschien geholpen door een toevallige sprong, scoor de bal in de verre hoek.

Vardy blijft de sleutel

Nieuwe brede man Rachid Ghezzal en Jamie Vardy maakten een echte impact vanaf de bank voor Leicester, waarbij de laatste zijn blessuretijddoelpunt verdiende. Hoewel de zenuwen van United de laatste twee minuten rinkelden, waarin Kasper Schmeichel een iconisch doelpunt ontkende door wijd te koppen op het fluitsignaal, de bezoekers vertrokken met een gevoel van ‘was het maar’. Halverwege de tweede helft met slechts één doelpunt in, Gray was geweigerd door een directe redding van De Gea en had die erin gegaan, de uitkomst had heel anders kunnen zijn. Zet Vardy er vanaf het begin in en de Foxes kan dit jaar een opwindend voorstel zijn.

Verenigd niet overtuigend

Had Vardy niet ingepakt, De overwinningsmarge van Manchester United zou twee doelpunten zijn geweest, genoeg om hun prestaties met terugwerkende kracht bijna te laten herzien als een van slimme controle. Het feit dat ze zich echter vastklampten, zal het bepalende geheugen van de game zijn, die er veel nauwkeuriger op lijkt. De meeste teams met serieuze titelambities zouden doorgaan met aanvallen terwijl ze vooraan stonden en terwijl The Red Devils vanavond zegevierden, een voortzetting van hun methoden zou onhoudbaar kunnen blijken.

[Manchester United 2-1 Leicester City Six Things:Rode Duivels niet overtuigend in overwinning: https://nl.sportsfitness.win/sport--/voetbal/1002038631.html ]