Walsall 1-2 Rotherham United Six Things:verdiende overwinning

David Ball maakte de winnaar - blackpoolgazette.co.uk

De winnaar van de tweede helft van David Ball bezorgde Rotherham United een 2-1 overwinning op Walsall, nadat Joe Edwards Semi Ajayi's eerste minuut opener voor de bezoekers had geannuleerd. Hier zijn zes dingen over een verdiende overwinning voor de Millers.

Dominante start

Dit was een verenigd optreden van de mannen van Paul Warne, maar de aard van hun overwinning was niet zo dominant als de eerste 10 minuten lieten doorschemeren. Ze hadden acht spelers die binnen 30 seconden na de aftrap op de andere helft drukten en hoewel Edwards de poging van Ball blokkeerde, de aanvaller stak even later voor Ajayi over om naar huis te klauteren. Walsall kon hun intensieve start niet aan en in plaats van met enige zorg het spel op te bouwen, ze hoofden hoopvolle ballen naar voren onder druk in de hopeloze hoop dat Daniel Agyei het zonder steun zou winnen van Ajayi en Will Vaulks.

Uit het niets…

Luke Leahy zat een groot deel van de eerste helft gevangen in het verdedigende derde deel, maar het werd duidelijk in de 12e minuut dat zijn talenten verder op het veld lagen. De linksback, uitgepikt door een sublieme bal van rechtsback Nicky Devlin, sneed op zijn rechtervoet om over te steken naar de achterpaal voor Edwards, die zijn hoofd gebruikte om de bal in de verre hoek te leiden. Dat doelpunt veroorzaakte Walsall's enige periode van druk in de eerste helft, waarin Edwards de bal recht op Marek Rodak sloeg na de onderbreking van Zeli Ismail.

Zadelmakers te diep

Deze blog heeft Jon Whitney in het verleden verdedigd, maar bij deze gelegenheid, de enige speler die bij zijn verdedigingsstrategie paste, was Adam Chambers. De 37-jarige deed goed coverwerk en redde af en toe de centrale verdedigers Kory Roberts en Jon Guthrie. maar had niet helemaal de benen om verder op het veld te komen. Edwards, Leahy en Erhun Oztumer toonden allemaal flitsen van wat ze kunnen doen in geavanceerde gebieden in de eerste helft - zelfs als de laatste het beter had moeten doen met zijn 40e minuut kans - maar ze kregen schijnbaar niet de vrijheid om vooruit te komen. Rotherham toonde meer intentie met Anthony Forde's strakke vrije trap weggeslagen en Lee Frecklington volley over.

Walsall geschud (niet geroerd) door Moore

De bezoekende aanvaller Jerry Yates was typisch energiek in de eerste helft, maar vormde niet echt een doeldreiging en werd bij de rust vervangen door Kieffer Moore, die het side-netting vond met een torenhoge kop van de verre paal na de levering van Ryan Williams. De invloedrijke Moore had wel een hand in de 58ste minuut winnaar, hij knikte het kruis van Josh Emmanuel voor Ball om voor zijn marker te knijpen en naar huis te bundelen.

Jacksons kans

Simeon Jackson verving Agyei en bezette de bezoekende centrale verdedigers - nu Richard Wood en Ajayi - maar kon alleen van dichtbij in de armen van Rodak schieten na goed werk van Ismail. De brede man zorgde voor een zeldzaam moment van kwaliteit van de gastheren, die in de laatste fasen verder op het veld kwam, maar gevleid om te misleiden in het laatste derde deel, terwijl hun tegenstanders zich ingroeven. De South Yorkshire-outfit had het spel veilig kunnen maken toen Williams naar Roberts huppelde om de handpalmen van Mark Gillespie te prikken, maar de punten bleven op de bank.

Met dank aan Warne

Deze blog was meer dan sceptisch over het besluit van Rotherham United om manager Paul Warne in de zomer bij te staan, maar tot nu toe, hun loyaliteit is gerechtvaardigd. Het was duidelijk dat de voormalige fitnesscoach, beginnen aan zijn eerste volledige seizoen in management, heeft de steun van de fans. Het moreel rond de club is zichtbaar verbeterd en hun overwinning in de Black Country zorgt ervoor dat ze twee punten verwijderd zijn van de play-offs. Whitney en Walsall ondertussen, kunnen binnenkort over hun schouders gaan kijken.