Leeds United 3-4 Millwall Spelersbeoordelingen:Morison een held en schurk

Tom Elliott – gettyimages.co.uk

Zowel Leeds United als Millwall wisten zaterdagmiddag goed te reageren op tegenslagen, maar worstelden om procedures te beheren wanneer ze de overhand hadden. Het resultaat was een boeiende wedstrijd met een rode kaart, een dubieus afgekeurd doelpunt van Jed Wallace en zeven die stonden, waaronder een dramatische late winnaar van dezelfde man. Dit zijn onze spelersbeoordelingen van een end-to-end middag op Elland Road.

de blanken

Felix Wiedwald - misschien sneller naar rechts voor de opener - en naar links voor het afgekeurde doelpunt van Wallace - maar kon niet te veel worden verweten voor de volgende drie doelpunten, met twee meedogenloze aanvallen van dichtbij en één met een wrede afbuiging. Zijn worp was redelijk. 4

Gaetano Berardi - viel consequent in slaap in de eerste helft om Millwall-spelers, typisch O'Brien kansen in de back-post, wat kostbaar was voor de eerste twee goals. In theoretisch een meer natuurlijke positie, hij had het veel beter moeten doen. 2
Liam Cooper - gleed één keer uit om Gregory een grote kans te geven voordat hij door zijn vreselijke uitdaging op Saville werd gestuurd, wat uiteindelijk een enorme impact had op het spel. 2
Pontus Jansson - niet zijn gebruikelijke commandant in termen van leiderschap en gaf Gregory twee zeer representatieve kansen in de eerste helft. Had een goede periode in de tweede helft toen hij consequent ballen opruimde bij de dichtstbijzijnde paal, maar over het geheel genomen niet sterk genoeg. 4
Laurens De Bock – had in de eerste helft één of twee lichtpuntjes – één snelle inworp die leidde tot een kans en één snelle run. We zagen meer van hem in het begin van de tweede helft, toen zijn kruis werd gemorst door Archer in de aanloop naar de tweede. 6

Kalvin Phillips - stal de bal om Lasogga's grote kans al vroeg te creëren, maar zijn defensieve positionering was twijfelachtig. Worstelde in de strijd op het middenveld, hoewel de rode kaart niet hielp. 4
Ronaldo Vieira - verhuisde naar de centrale verdediger na de rode kaart en Morison toonde zijn onervarenheid op dat gebied voor het tweede doelpunt. Dat gezegd hebbende, hij had niet veel geboden in zijn meer natuurlijke middenveldpositie. 4

Ezgjan Alioski - toen hij de bal naar rechts kreeg, er waren momenten dat hij Meredith problemen bezorgde. Helaas voor hem kon hij geen prominente invloed op het spel worden. 5
Kemar Roofe - niet bij de races in de eerste helft, maar speelde een sleutelrol in Lasogga's eerste doelpunt met zijn run op links en slaagde er vervolgens in de bal voor de tweede te bundelen. Had waarschijnlijk niet verwijderd mogen worden. 7
Pablo Hernandez – zelfs als hij niet op zijn best is, hij kan nog iets bijzonders tevoorschijn toveren:die delicate bal voor Lasogga's gouden kans al vroeg, dan een bedrieglijke onderbreking voor het tweede doelpunt van de spits. Zeer effectief toen Leeds balbezit had in het laatste derde deel, minder effectief als ze dat niet deden. 7

Pierre-Michel Lasogga – miste twee glorieuze kansen in de eerste helft, de eerste een kopbal van dichtbij, de tweede een één-op-één schot, die beide voor hem zijn gemaakt. Dat maakte in de tweede periode echter meer dan goed, met een meedogenloze close-range finish en dan een prima treffer van buiten het strafschopgebied. Hij zag er altijd beter uit als hij spelers dicht bij hem had. 8

Matthew Pennington (op 43) - was misschien dichter bij Elliott gekomen voor de gelijkmaker en schuldig aan het terugtrekken van Wallace voorafgaand aan de winnaar. 3
Stuart Dallas (op 74) - werd hartelijk ontvangen toen hij opkwam, maar gaf de bal weg in de aanloop naar de winnaar. 4
Conor Shaughnessy (op 83) – het toevoegen van nog een verdedigende speler in de slotfase deed meer kwaad dan goed. 4

De leeuwen

Jordan Archer - morste de bal voor het tweede doelpunt van Leeds en kon het niet helemaal terugwinnen in het melee. Het is misschien hard om hem te veel de schuld te geven van de andere twee doelpunten, maar hij redde Millwall niet toen ze onder de cosh zaten. 3

Conor McLaughlin - worstelde verdedigend aan het begin van de tweede helft en gaf Millwall niet veel aanvallende stuwkracht. Verdachte af en toe positioneren. 4
Shaun Hutchinson - had beter in de positie kunnen zijn om Lasogga zoveel ruimte te ontzeggen voor zijn vroege één-op-één-kans, maar raakte de lat met een kopbal in de eerste helft. Ongetwijfeld onberispelijk voor alle drie de goals. 5
Jake Cooper - verloor Lasogga een of twee keer en werd uit positie getrokken in de aanloop naar het eerste doelpunt. Wel een indrukwekkende knock-down voor de gelijkmaker. 3
James Meredith - miste het tempo om het spel echt uit te rekken, maar bood een solide platform voor Aiden O'Brien om zich in de eerste helft uit te drukken. Zijn strijd tegen Roofe voor het eerste doelpunt van Leeds leidde ertoe dat Cooper uit positie werd verleid. 5

Jed Wallace - een of twee keer in bezit genomen in een gevaarlijk gebied, maar was verder levendig. Zag wat de opener zou zijn geweest, twijfelachtig uitgesloten, maar hij kreeg zijn moment laat met zijn afgebogen winnaar. 8
Shaun Williams – de diepste van de vier middenvelders, maar misschien een van de spelers waarvan Harris had gehoopt dat ze meer kalmte en leiderschap zouden bieden tijdens de periode van druk waarmee Millwall aan het begin van de tweede helft te maken kreeg. 4
George Saville - brak graag naar voren in de eerste helft en ondersteunde aanvallen langs het linkerkanaal. Het lijkt ongelooflijk dat hij 90 minuten speelde ondanks de verschrikkelijke uitdaging van Cooper, die er potentieel zeer ernstig uitzag. 6
Aiden O'Brien - kreeg in de eerste helft drie kansen op de achterpaal en pakte de derde na een voorzet van Morison. Vervaagde wat aan het begin van de tweede periode en was de eerste bezoekende speler die werd afgevoerd. 6

Steve Morison - maakte het eerste doelpunt met een fraaie voorzet op de achterpaal en het tweede na een krachtige run. de veteraan, die met opzet thuisfans hebben geliquideerd, is niet de meest geliefde man buiten South Bermondsey, maar hij is verrassend snel voor een speler van zijn leeftijd en lengte. 9
Lee Gregory - deed er goed aan om achter de centrale verdedigers te komen voor zijn kans in de eerste helft, maar rolde de bal wijd terwijl hij hem had moeten opnemen. Hij stopte echter nooit met rennen en pakte het tweede doelpunt van Millwall goed. 7

Shane Ferguson (op 63) - overlapte goed en gaf Wallace de kans om vanaf links naar binnen te snijden. Uitgerekt spel om de 10 mannen uit te lokken, wat Meredith niet op dezelfde manier had gedaan. 8
Tom Elliott (op 66) - zijn tempo en kracht maakten een enorm verschil, met een sniper-achtige staking voor de gelijkmaker. Het lijkt een erg handige optie om van de bank af te zijn en misschien pech dat de namen van Morison en Gregory zijn geborduurd in de folklore van Lions. 9
Mahlon Romeo - gaf Millwall meer snelheid en breedte naar rechts dan McLaughlin en speelde een mooie bal van diep die leidde tot de gelijkmaker. 8