Millwall 2-0 Birmingham Player Ratings:Wallace maakt indruk

Morison en Wallace vieren feest – bbc.co.uk

Een eigen doelpunt van Maxime Colin en een staking van Ryan Tunnicliffe hielpen Millwall zaterdagavond aan een verdiende 2-0 overwinning op Birmingham. Dit zijn onze spelersbeoordelingen van het spel.

Millwall

Jordan Archer - niet getest voor een groot deel van het spel, maar het is onwaarschijnlijk dat hij zijn plaats zal verliezen vanwege Harris' loyaliteit aan de stopper, die de play-off games begon ondanks oproepen om hem te laten vallen. 6

Conor McLaughlin – goed in de lucht, zag er beheerst uit aan de bal en bedreven met beide voeten. Lijkt zich naadloos te hebben aangepast aan dit niveau na indruk te hebben gemaakt in League One met Fleetwood. 8
Shaun Hutchinson - verdedigde de hele tijd mannelijk en was niet verlegen om zijn lichaam op het spel te zetten om het gevaar onmiddellijk uit te schakelen. Het is niet verwonderlijk dat de defensieve vorm van Millwall vorig seizoen verbeterde toen hij terugkeerde van een blessure. 7
Jake Cooper - zag er sterk uit, zijn lengte gebruiken om hoge ballen in zijn eigen strafschopgebied weg te koppen en problemen te veroorzaken bij de tegenstanders. Zijn knock-down in de 17e minuut leidde tot misschien wel de beste kans van Millwall op de helft. 8
James Meredith - een onbaatzuchtige uitvoering. Geen franje in balbezit, maar verdedigend klinkend tegen Adams en een aantal goede voorwaartse runs gemaakt in de tweede helft, de bal snel verschuiven. 7

Jed Wallace - stapte meer dan eens achter Grounds en was de hele tijd levendig, vaak op zoek naar Morison in de doos. 9
George Saville - heeft spelkwaliteiten die niet verschillen van Shaun Williams en heeft de bal goed gebruikt, vooral in de tweede helft. 8
Ryan Tunnicliffe - relatief rustig in de eerste helft, maar groeide na de pauze aan invloed, scoorde zijn eerste doelpunt voor de Lions in de 76e minuut met een teruggekaatste poging. 7
Aiden O'Brien - miste een van Millwalls betere kansen in de eerste helft, de bal overgooien in de 17e minuut nadat Cooper de vrije trap van Saville had neergehaald. Kenny Jackett heeft in het verleden gezegd dat hij meer een spits dan een vleugelspeler is, maar hij voelde zich hier thuis. 7

Steve Morison - zijn leiderschap en luchtvaardigheid waren er voor iedereen om te zien. Een tikkeltje mobieler dan je zou verwachten van een ervaren doelman en maakte een sterke run die leidde tot de opener, momenten in de tweede helft. 9
Lee Gregory - een nippy, onvermoeibare spits die de kwaliteiten van Morison complimenteert. Had in de eerste helft wat meedogenlozer kunnen zijn, maar Millwall had misschien ook niet zoveel kansen gecreëerd, ware het niet voor het werktempo van hun voorste twee. 7

Shane Ferguson (op 69) - de linksbenige wijde man schoof naar rechts en zette een gedisciplineerde prestatie neer tegen zijn oude club.
Tom Elliott (op 74) – zag er altijd levendig uit, zijn run en schoot twee minuten nadat hij opkwam, wat leidde tot het tweede doelpunt.
Tony Craig (op 90+2)

Birmingham City

Tomasz Kuszczak - was niet in staat om Blues te redden toen ze hem nodig hadden en is de afgelopen 10 maanden aanzienlijk achteruitgegaan als keeper. 4

Maxime Colin – draaide de bal al vroeg in de tweede helft in zijn eigen net. Maakte een vluchtpoging die leidde tot een Maghoma-cross die Vassell ternauwernood ontweek, maar hij had het vermogen om meer van dat te doen. 3
Michael Morrison - had zijn nabije paal misschien meer commandant verdedigd voor het eerste doelpunt en vond het soms moeilijk om dicht bij Gregory te komen. Echter, hij wist ook vaak zijn linies en werd niet geholpen door het onsamenhangende middenveld voor hem. 5
Marc Roberts - doorstond drie wankele momenten in de eerste 20 minuten die zijn vertrouwen aantasten. Niet per se de hoofdschuldige voor een van de tegengoals, Hoewel. 4
Jonathan Grounds - heb Wallace nooit echt onder de knie gekregen, die zijn gebrek aan tempo en moed blootlegde. Grounds biedt nooit veel vooruit, dus als hij niet goed verdedigt, is het moeilijk om te zien wat hij te bieden heeft. 2

David Davis - volgde gewillig terug en speelde de steekpass voor de kans van Vassell, maar anders had zijn balgebruik beter gekund. Veel energie maar moet meer tactisch inzicht tonen. 4
Maikel Kieftenbeld – wist niet wanneer hij op de bal moest drukken en wanneer hij achter moest blijven, vaak verstrikt in twee gedachten om Millwall ruimte achter te laten. 2

Jacques Maghoma - misschien wel de levendigste speler van de eerste helft van Birmingham, maar miste het product dat daarbij hoorde, één voorzet voor Vassell op 41 minuten. Altijd bereid om snel terug te vinden, maar was minder effectief in het uitdagen van de bal in de secundaire spelfasen. 4
Cheikh N'Doye - het plan was dat hij zijn lichamelijkheid hoog op het veld zou opleggen, maar hij had niet echt het tempo en de behendigheid om zijn tegenstanders onder druk te zetten. Blues hebben een natuurlijker aanvallende speler op het middenveld nodig om wat territorium en balbezit verder op het veld te veroveren. 2
Che Adams – anoniem gedurende de 77 minuten dat hij op het veld stond, in en uit bezit. Ongetwijfeld een talent maar moet meer laten zien van wat hij kan in intimiderende omgevingen. Villa volgende week… 2

Isaac Vassell - kreeg vlak voor rust de beste kans van Blues, maar kon zijn oriëntatie niet goed krijgen vanuit een krappe hoek en schoof hem wijd. Toen hij sprintte, hij deed dat met een snelheid van knopen, maar hij deed het niet vaak genoeg om het team te helpen zich verder op te dringen. 4

Jota (op 63) – vroege dagen, maar men vreest dat hij zou kunnen lijden aan het spelen met meer technisch beperkte spelers dan bij Brentford. 3
Lukasz Jutkiewicz (op 70) - biedt normaal gesproken een fysieke aanwezigheid vanaf de bank, maar hier, hij had geen dienst vanwege de efficiëntie waarmee Millwall bezit behield. 5
Jeremie Boga (op 77) – toonde meer drive, urgentie en talent in 13 minuten dan Adams deed in 77. Had misschien genoeg gedaan om de derby te starten. 7