Birmingham City 0-2 Norwich City Zes dingen:wendbare Canarische Eilanden

Murphy en Tettey vieren de tweede – edp24.co.uk

De 2-0 nederlaag van Birmingham City tegen Norwich City op zaterdagmiddag was een wedstrijd waarin bloed en lef werd overtroffen door vaardigheid en finesse. dankzij doelpunten van Alex Pritchard en Josh Murphy. Hier zijn zes dingen uit de wedstrijd.

Competitieve start van Blues

De zijde van Steve Cotterill drukte goed in het eerste half uur, met Michael Morrison die Nelson Oliveira domineert en Craig Gardner die vindingrijkheid op het middenveld laat zien. Maikel Kieftenbeld zat achter Cheikh N'Doye, die Lukasz Jutkiewicz steunde bij het uitschakelen van de centrale verdedigers Christoph Zimmerman en Timm Klose. Middenvelders Alex Tettey en Tom Trybull, voor het eerst samen sinds een ongeslagen reeks van vijf wedstrijden in september, toonde respect voor de gastheren, voor wie Jutkiewicz op 10 minuten naast schoot. Birmingham's beste poging kwam op 26 minuten, toen de curlingpoging van Jonathan Grounds met links een indrukwekkende redding van Angus Gunn afdwong.

Klinische Kanaries

Voor alle inspanningen en druk van Birmingham in dat eerste half uur, het is een vernietigende aanklacht tegen hun aanvalsproblemen dat de enige echte test voor Gunn werd geleverd door Grounds, normaal gesproken een verdedigende linksback. Omdat de gastheren niet gewend zijn om in het laatste derde deel te staan, ze toonden daar een gebrek aan vertrouwen dat we niet vanuit Norwich zagen. James Maddison orkestreerde het spel door het midden en hoewel de opstelling van de 21-jarige op 29 minuten werd afgetrapt door Pritchard, het duo zou vijf later combineren voor de opener. Maddison's vrije trap op het trainingsveld spleet de verdediging van de tegenstander open om zijn teamgenoot te vinden, die in de nabije paal naar huis schoot.

Subs korte impact

Pritchard had de wedstrijd voor rust kunnen stoppen, maar hij en Oliveira werden buiten gehouden door een fraaie double-save van Stockdale. In de pauze, Cotterill stelde David Davis en Jacques Maghoma voor en verbeterden beiden het tempo van de thuisploeg, die meer gewillig schoot. Echter, de kwaliteit van het schieten bleef beperkt met vooral Gardner verkwistend en Kieftenbeld die net over van buiten de doos op 49 minuten straalde.

Bezoekers namen de controle over

Na de storm te hebben doorstaan, Norwich profiteerde van het dalende energieniveau van de gastheer door de bal te houden. Terwijl Pritchard, Oliveira, Maddison en het vasthoudendheidsteam van Tettey-Trybull combineerden snel en schattig in centrale gebieden, rechtsback Ivo Pinto en linksbuiten Murphy hielden de breedte vast, wachten op hun moment. De laatste kwam op 71 minuten toen hij op een zeldzame inval naar binnen ging om aan het einde van Pritchard's pin-point pass te komen om de keeper te omzeilen voordat hij naar huis ging.

Geloof in Farke

deze blog, van de buitenkant, hoofdtrainer Daniel Farke had ondervraagd op basis van resultaten, die minder dan wenselijk blijven voor een ploeg met het potentieel van Norwich. Echter, dat soort prestaties versterken de opvatting dat de Duitser een team opbouwt dat niet noodzakelijkerwijs tegenstanders kan verslaan, maar denk ze te slim af. Herhaal die vertoning consequent in 2018 en misschien - heel misschien - kan het vertrouwen van de raad van bestuur in Farke's langetermijnvisie worden gerechtvaardigd.

Sombere midwinter in St. Andrews

De prestaties van Birmingham lieten geen team zien dat het had opgegeven - er waren perioden waarin het gevecht er was. Het probleem is dat Blues niet met het vertrouwen – of het personeel – spelen om te profiteren tijdens hun betere periodes en dus ofwel de intensiteit van hun spel langer moeten volhouden, of meedogenlozer worden als er openingen ontstaan. Resultaten elders betekenen dat het gat naar veiligheid drie punten blijft - dat is op papier terug te vinden, maar met 12 doelpunten in 24, optimisme in B9 is een schaars goed.