Man City 0-0 Stoke Six Things:Silva maakt indruk

Een gefrustreerde KDB - skysports.com

Een koppig verdedigend spel zorgde ervoor dat Stoke City Manchester City op een doelpuntloos gelijkspel hield. ondanks een late rally van de gastheren. Maar wat hebben we geleerd van het spel?

De voorzichtige vleugelverdedigers van City

Gael Clichy was verlegen om naar voren te komen in de eerste helft, waardoor het moeilijk was voor City om Phil Bardsley te isoleren tegen Leroy Sane, mede dankzij de defensieve bijdragen van Mame Biram Diouf. De laatste dwong vijf minuten na een voorzet van Erik Pieters een knappe redding af van Willy Caballero, die in de eerste helft een meer avontuurlijke vleugelverdediger was dan Bacary Sagna.

Stoke bezette de andere helft

Stoke creëerde slechts twee kansen, de tweede daarvan was een opportunistische poging waarmee de heerszuchtige centrale verdediger Bruno Martins Indi geen aansluiting kon vinden. De oppositie verslaan was niet per se het plan van Mark Hughes, ook al begon hij brede mannen Diouf en Ramadan Sobhi aan te vallen, evenals twee aanvallers in Saido Berahino en Jonathan Walters. De aanwezigheid van die spelers zorgde ervoor dat City zich op de eigen helft zorgen moest maken. zodat hun aanvalsmoment werd verstoord.

Niemand in de doos

Het bovenstaande was een factor achter het gebrek aan moed van City in de eerste helft. Voor Sagna stond Jesus Navas, die in goede gebieden kwam, maar werd teleurgesteld door een tekort aan voorlopers toen hij klaar was om over te steken. Er waren tijden dat hij doorbrak in het laatste derde deel, maar slechts twee mannen in het strafschopgebied zag, Sané en Sergio Agüero, die zelf vaak naar diepere gebieden werd gedwongen. Brede mannen zouden ofwel vroeg oversteken naar niemand, of geef Stoke

Het tij keerde

Two veranderde de dynamiek van het spel in de tweede helft. Ten eerste, Sagna en Clichy maakten meer overlappende runs om ruimte te creëren voor De Bruyne en Sane. Dit vergrootte de defensieve eisen van centrale middenvelders Joe Allen en Geoff Cameron. die er in de eerste helft sterk uitzag maar overlopen begon te worden. Ten tweede, invaller David Silva verving een ineffectieve Yaya Toure en hielp City in het laatste derde deel beter balbezit te behouden. Hij gleed een aantal slimme steekballen naar Kevin De Bruyne, die voorzetten van rechts binnendrong, wat kansen creëerde voor Agüero en Sané. Verkwistende afwerking in de tweede helft betekende dat de gastheren de hele avond slechts één schot op doel hadden.

Stoke klampte zich vast aan

Naarmate de wedstrijd vorderde, de intensiteit van de aanvallen van City werd langzaam opgebouwd. Samen met dat, Stoke's focus verschoof van het verder naar voren houden van de bal naar de meer kortetermijnvisie van het opruimen van hun lijnen, Ryan Shawcross een integraal onderdeel van hun defensieve inspanningen. Elke speler werkte zo hard verdedigend dat toen Sobhi of Allen naar voren kwamen, ze hadden niet de benen om iets substantieels te creëren.

Wat het betekent

Ondanks het gepraat over stagnatie in Stoke, ze zijn in uitstekende vorm met 15 punten uit negen wedstrijden in 2017. Deze koppige defensieve vertoning beantwoordt enigszins de kritiek op de capitulatie tegen de topteams, zonder overwinningen tegen de top zes oppositie sinds tweede kerstdag 2015. City slaagde er echter niet in om te profiteren terwijl ze aan de top stond, betekent dat ze tien punten verwijderd zijn van leider Chelsea. De komende zeven dagen reizen naar Middlesbrough en Monaco, waarop hun hoop op zilverwerk nu afhangt.