Coventry 0-2 Millwall:zes dingen die we hebben geleerd

Morison nu Millwall's joint-10e all-time doelpuntenmaker - bbc.co.uk

Doelpunten van Jake Cooper en Steve Morison bezorgden Millwall een 2-0 overwinning aan de onderkant van Coventry - maar wat hebben we geleerd van het spel?

Coventry's competitieve start

In het eerste half uur Coventry maakte een terughoudend spel. Middenvelders Callum Reilly en Andy Rose werkten hard, Ryan Haynes forceerde de eerste redding van Jordan Archer met een poging van lange afstand. Farrend Rawson zag er als centrale verdediger commandant uit en er waren enkele fatsoenlijke stukken tussen George Thomas en Marcus Tudgay op rechts. de laatste krijgt een paar schoten weg.

Coventry had meer beweging nodig in de top

Het probleem was dat wanneer middenvelders goed werk deden om de rand van het laatste derde deel te bereiken, meer gevorderde spelers pikten de openingen niet op. Ze braken niet in gevaarlijke gebieden en maakten het soort runs dat de verdediging terugduwde. Kortom, ze verwachtten niet dat er goede dingen zouden gebeuren, dat is een ongelukkig bijproduct van de run Coventry op en het algemene gevoel van pessimisme dat de club omringt.

De verdediging van Millwall wordt beter

De laatste derde tekortkomingen van Coventry moeten deels worden toegeschreven aan de sterke back-line van Millwall. Eerder in het seizoen, het zou moeilijk zijn om je voor te stellen dat de Lions vijf keer de nul houden in zeven wedstrijden, door ze zien er nu een veel meer uniforme outfit uit dan degene die doelpunten lekte in de herfst. Ze zijn geholpen door de terugkeer van Byron Webster en de ondertekening van de lening door Jake Cooper uit Reading, beide centrale verdedigers enorm bij de Ricoh. De laatste kopte in 33 minuten op de achterpaal vanuit de hoek van Shaun Williams naar huis.

Opener heeft het spelpatroon gewijzigd

Tot het doel, Steve Morrison en Lee Gregory waren te ver van elkaar verwijderd om een ​​bedreiging te vormen. Echter, Coventry leek kwetsbaar voor ontsnappingen kort na de opener van Cooper en dus werd het aanvallende duo gevaarlijker. Aiden O'Brien maakte een goede individuele eerste helft af door Gregory voor te zetten voor een kopbal die werd gered door Lee Burge.

Onregelmatige Burge

De jonge stopper deed weinig om de angst voor de problematische keeperspositie van Coventry weg te nemen, een of twee fatsoenlijke stops overschaduwd door een grillige uitvoering. Hij passeerde de bal naar een timide Nathan Clarke in de eerste helft met twee aanvallers van de tegenstander op de loer, dan in de tweede helft hij racete voortijdig uit zijn doel voordat het schot van Morison naast werd afgebogen.

Morison leidde de lijn goed

De doelman was meestal ijverig, blijven vechten, zelfs als ze geïsoleerd zijn, kwaliteiten die ongebruikelijk ontbreken bij tegenhanger Stuart Beavon. Morison verdiende zijn 82e Millwall-doelpunt, waardoor hij in de top 10 van topscorers aller tijden van de club stond. In de rebound tikte hij de bal binnen, nadat de invaller Fred Onyedinma zijn schot gepareerd zag worden.

In het middelste derde deel, er was niet veel verschil tussen deze teams, maar superieur vertrouwen in belangrijke gebieden was cruciaal voor de overwinning van Millwall.