Aston Villa 2-2 Sheffield United Six Things:een mooie kampioenschapsadvertentie

Donaldson trekt Blades-niveau - bbc.co.uk

Aston Villa speelde een 2-2 gelijkspel met Sheffield United, terwijl Clayton Donaldson in de eerste helft de vroege doelpunten van Albert Adomah en Mile Jedinak ongedaan maakte. Hier zijn zes dingen uit een spel dat kampioenschapsvoetbal op zijn best liet zien, maar benadrukte ook tekortkomingen aan beide kanten.

Adomah's vroege invloed

Albert Adomah bewees al vroeg een handvol voor Sheffield United en maakte in de eerste drie minuten koeltjes vanaf de stip. na de overtreding van Richard Stearman op Keinan Davis. George Baldock en Chris Basham drongen hoog op het veld op en dit gaf Adomah soms de ruimte om te worden uitgekozen door slimme passes van Neil Taylor en gevaarlijke ballen in het strafschopgebied te plaatsen. Op de andere flank, Ahmed Elmohamady combineerde al vroeg goed met Robert Snodgrass, wiens rechtszijdige vrije trap op 10 minuten Jedinak vond, die over het doel kopte in de verre hoek.

Bladen laten weer binnen

Binnen drie minuten na twee achterstand, Sheffield United halveerde de achterstand toen John Lundstram een ​​uitstekende pass speelde om Donaldson te vinden, die achter Jedinak inging om de aanstormende Sam Johnstone te lobben. Hoe mooi dat doelpunt ook was, Villa's nerveuze reactie daarop gaf hun bezoekers de aanmoediging om door te drukken. Vanaf daar, een kant die in de vroege stadia geen aanvallende ideeën had getoond, anders dan simpele ballen door de kanalen, werd plotseling een dominante kracht.

Dubbel genot van Donaldson

De ex-spits van Birmingham kreeg niet verwonderlijk veel luchtafweergeschut van de Holte End, die hem alleen maar op dezelfde manier in vuur en vlam zette als Gabriel Agbonlahor in Second City Derby's. Donaldson viel Chester en Jedinak de hele eerste helft lastig en terwijl de eerste werd gedwongen tot veilige afstanden die territorium afstonden, de laatste was minder streetwise. Spelen in een onnatuurlijke centrale verdediger positie, de Aussie probeerde de bal terug te tikken naar Johnstone, maar zag zijn zachte pass onderschept worden door Donaldson, die door de benen van de keeper schoot. Op dit bewijs, De beslissing van Chris Wilder om de Don te starten over een niet-vorm Billy Sharp was een meesterzet.

Villa's dominantie in de tweede helft

Mark Duffy had in de eerste helft op zijn creatiefst gekeken en zijn long-ranger trof het doel na 50 minuten, maar Johnstone ontkende dat een tweede ex-Blues-speler op het wedstrijdformulier mocht komen. Dat was een zeldzame gezamenlijke aanval van Sheffield United, die een groot deel van de tweede periode kampeerden in hun verdedigende derde. Jack Grealish en Conor Hourihane kregen hectares ruimte om van spel te wisselen, maar de Villans konden geen winnaar vinden vanwege een combinatie van verkwistende afwerking, met Davis en Adomah die wijd gaan, en hardnekkig verdedigen. Basham, een ander mes dat niet populair is bij Holte Enders, legde zijn lichaam waar het pijn deed om Whelans felle drive te stoppen.

De twijfelachtige subs van Bruce

Met 20 minuten normale speeltijd, Aston Villa leek het meest waarschijnlijk om te winnen, maar Bruce's beslissing om Scott Hogan en Agbonlahor naar voren te halen mislukte. Villa ging in de slotfase directer dan voorheen, wat betekent dat de overvalkwaliteiten van de vervangen Davis werden gemist. Noch Hogan, noch Agbonlahor zorgden voor dat of luchtmacht en het spel stortte in:terwijl Villa's optreden het fulltime boegeroep dat het ontving niet verdiende, de loting is wel een gemiste kans.

United heeft tempo nodig, maar heeft moed

Hoewel de South Yorkshire-outfit goed verdedigde in de tweede helft, er werd te veel druk uitgeoefend op hun achterhoede vanwege het gebrek aan tempo en intentie om vooruit te gaan. Als Sheffield United de top zes wil halen, ze moeten ofwel de intensiteit die ze toonden gedurende een half uur van de eerste helft behouden, of voeg een snelle aanvaller toe die tijdens de pauze kan spelen. Wat deze game wel liet zien, was dat, ondanks hun slechte run en ondanks al vroeg twee doelpunten achter te laten, de geest en het verlangen aan de zijde van Wilder kunnen nooit in twijfel worden getrokken.

[Aston Villa 2-2 Sheffield United Six Things:een mooie kampioenschapsadvertentie: https://nl.sportsfitness.win/sport--/voetbal/1002038802.html ]