Birmingham 2-2 Ipswich Six Things:teken specialisten allemaal vierkant

Jutkiewicz pakt een brace – bbc.co.uk

Birmingham City herstelde een achterstand van twee doelpunten in de rust om een ​​2-2 gelijkspel te maken met Ipswich Town. hoewel de gastheren misschien vinden dat ze alle drie de punten verdienden. Dit zijn onze zes dingen uit de game.

zelfs beginnen

Terwijl Birmingham in de eerste helft ondermaats was, waarbij Ipswich hen de ruimte ontzegt om in centrale gebieden te creëren, we zagen Gary Gardner nog steeds het houtwerk raken in de vroege uitwisselingen voordat Jota problemen veroorzaakte met zijn leveringen van vaste stukken. Ipswich groeide in de wedstrijd en scoorde de opener op 26 minuten; Kristian Pedersen werd op de andere helft gevangen toen Jacques Maghoma balbezit verloor, Matthew Pennington de kans geven om Kayden Jackson uit te kiezen; de snelle spits toonde toen de intelligentie om Jon Nolan te verslaan, die de bal in de linkerbovenhoek plaatste.

Klinische Ipswich

De Tractor Boys namen het vertrouwen van de opener; Trevoh Chalobah begon hoger op het veld te komen om tweede ballen te winnen, terwijl Jackson's koppeling met Nolan de wedstrijd dreigde te verlichten. Veel van die verbetering van de bezoekers was echter te danken aan het feit dat de thuisploeg er geschrokken uitzag. Zonder Blues-verdediger die dapper genoeg was om de hoekschop van Grant Ward in de 41e minuut in handen te nemen, Maxime Colin stond Pennington toe om de voorsprong van Ipswich ongemerkt te verdubbelen.

De impact van Kieftenbeld

Nadat Maikel Kieftenbeld bij de rust inviel, hij tilde de gastheren op door uitdagingen aan te gaan en tweede ballen te winnen; zijn agressie en energie gaven Blues meer controle. Binnen drie minuten na de herstart, de Nederlander raakte een losse bal naar Jota, die de gaten achter Trevoh Chalobah en Cole Skuse vond voordat hij een pass naar Lukasz Jutkiewicz gaf, die kalm naar huis ging om het tekort te halveren.

Het systeem opschudden

De intensiteit van het optreden van Blues daalde licht op het uur, waarna Garry Monk afweek van het 4-2-2-2-systeem dat hij sinds dag één religieus gebruikt. Hij stapte over op een diamantsysteem door balwinnaar Charlie Lakin te vervangen door een andere brede man in Connor Mahoney. De bereidheid van de opwindende Bournemouth-huurder om mannen aan te nemen betekende dat mensen als Nolan en Ward de slotfase tevergeefs probeerden om hem het zwijgen op te leggen, in plaats van verder omhoog te blijven om voor Jackson te creëren. De druk van Birmingham leidde uiteindelijk tot een penalty-box-flipperkast na Jota's vrije trap toen Jutkiewicz de bal naar huis draaide, maar de mannen van Monk konden geen winnaar vinden.

Hurst worstelt om Shrewsbury-sjabloon te implementeren

Paul Hurst liet in Shrewsbury Town zien dat hij met een laag budget een competitieve outfit kan bouwen. maar er lijken twee hoofdproblemen te zijn met zijn huidige ploeg die zijn pogingen om iets soortgelijks te doen belemmeren. Ten eerste, er waren maar heel weinig gelegenheden dat de verdedigers van Ipswich de bal vroeg maar met precisie naar voren speelden; de bal van Pennington naar achteren schuivend voor de opener. Ten tweede, ze zien er niet uit als een strijdlustige middenvelder in de vorm van Abu Ogogo of (vergeef me Town-fans) Ben Godfrey; het lijkt van buitenaf erg verrassend dat ze bij Cole Skuse zijn gebleven, die met de beste wil van de wereld, lijkt geen van de attributen te hebben behouden die nodig zijn om zichzelf op dit niveau op te dringen.

Ongeslagen reeks van Blues gaat door

Birmingham heeft dit seizoen tot nu toe 10 wedstrijden gespeeld; ze waren aantoonbaar de betere kant in zes van die ontmoetingen, op een lijn met hun tegenstanders in misschien drie en alleen terecht verslagen door Middlesbrough. Hoewel de prestaties van de eerste helft hier ondermaats waren, Blues creëerde nog steeds openingen uit setplays en was na de pauze dominant. Het is verleidelijk om te denken, met slechts één overwinning, dat de resultaten in B9 slecht waren, toch is er ook veel om positief over te zijn; Blues heeft momenteel het langste ongeslagen punt in het tweede niveau met vier wedstrijden, dus een paar overwinningen en een aanval naar de bovenste helft lijken goed binnen hun bereik.