Birmingham 0-1 Reading:zes dingen die we hebben geleerd

Swift viert late winnaar – bbc.co.uk

Het late doelpunt van John Swift bezorgde Reading een 1-0 overwinning bij St Andrew's, maar wat hebben we geleerd van de wedstrijd?

Blues moeten hun pers goed krijgen

In de eerste 35 minuten Birmingham kon geen dringend spel uitvoeren. voor spreuken, ze lieten vaak hun tegenstanders vallen, bang om een ​​tackle in te zetten. Opgejaagd door boze thuisfans, ze gingen soms tot het andere uiterste door roekeloos Ali Al-Habsi neer te halen zonder tactische overwegingen.

Slim passeren van Reading

De Omaanse stopper maakte gebruik van het bovenstaande met een indrukwekkende distributie. Hij speelde vaak hoge ballen naar de rechterzijlijn voor Daniel Williams om deze naar binnen te tikken. Omdat de spelers van Birmingham probeerden de keeper onder druk te zetten, De middenvelders van Reading, zoals de indrukwekkende Liam Kelly, hadden toen een hectare aan ruimte. Met gelikt één- en tweetaktspel zouden ze naar het laatste derde deel glijden, verblind een anonieme Stephen Gleeson en creëer tal van openingen.

Lezen kan meer klinisch zijn

Kansen creëren was het grootste deel van de eerste helft niet het probleem van Reading, in plaats daarvan zette het ze om in serieuze tests voor doelman Tomasz Kuszczak. Vroegtijdig, de Pool maakte een vingertop redding van Garath McCleary, die rechts voor problemen zorgde voor Jonathan Grounds. Echter, er waren gelegenheden waarbij de brede man een kruis erin boorde en niemand in een vergevorderde positie was om winst te maken.

Meite maakte het verschil

Dit kan worden verklaard door het feit dat Reading begon zonder erkende spits. Bij afwezigheid van topscorer Yann Kermorgant, Jaap Stam was voorstander van een 'orthodoxe' 3-3-4-0 formatie. Een rustig begin van de tweede helft suggereerde dat de Royals gestraft konden worden voor het missen van een klinische voorsprong. maar de man die het spel in hun voordeel veranderde was Yakou Meite. Een vleugelspeler van beroep, Meite voegde tempo en power-up toe en bezette Michael Morrison, waardoor de verdediging van Birmingham verder naar achteren moest. De vervanger zou al snel een indirecte rol spelen in de uiteindelijke winnaar.

Lezen gebruikte brede gebieden goed

McCleary vervaagde na een heldere 35 minuten, misschien door de wisseling van speelrichting. In de tweede helft, Reading richtte zich op de linkerkant van het veld in een poging de verdedigend kwetsbare Josh Dacres-Cogley te isoleren. John Swift zette in de tweede helft aanvallen aan die kant aan, terwijl Roy Beerens en Jordan Obita in invloed groeiden. Het kruis van laatstgenoemde, geholpen door de afleiding van Meites aanwezigheid, vond zijn weg naar Swift die op de achterpaal naar huis tikte.

Birmingham heeft meer nodig dan inspanning

Toen Reading aanviel, ze deden dat met scherpe precisie. Toen Birmingham aanviel, er was een element van wanhoop. Kerim Frei's tempo en vaardigheid leverden hem de officiële man-of-the-match-prijs op, maar het eindproduct van de nieuwe jongen liet wat te wensen over. Hoewel, zijn voorzet bij de paal van links in een positieve start van de tweede helft voor Blues had kunnen leiden tot een doelpunt voor Lukas Jutkiewicz, maar de vaak geïsoleerde spits struikelde op het cruciale moment. Collega recente aanwinst Craig Gardner toonde flitsen van belofte in de tweede helft, zijn langeafstandsrit prikte in de handpalmen van Al-Habsi.

De inspanning was er van Blues, maar ze zijn ver verwijderd van de vrij stromende kant die Gianfranco Zola wil creëren. Om dit te doen, hij heeft misschien een volledig voorseizoen van tactische overgang nodig - Stam's Reading-kant liet tenminste zien wat de resultaten daarvan kunnen zijn.