Burnley 1-0 Newcastle Spelersbeoordelingen:Magnifieke Mee

Hendrick viert de winnaar – bbc.co.uk

In een ontmoeting hoog op defensieve ijver maar laag op aanvallende chutzpah, Burnley versloeg maandagavond Newcastle United met 1-0 dankzij het doelpunt van Jeff Hendrick in de tweede helft. Dit zijn onze spelersbeoordelingen van het spel.

Burnley

Nick Pope - redde Shelvey's stekende poging in de 17e minuut die hem recht op het lijf werd gejaagd in een eerste helft die hem anders niet op de proef stelde. Hij had het niet druk na de rust maar maakte twee goede reddingen, een van een curlingpoging van Perez net na rust en bleef alert om Hayden in blessuretijd te ontnemen. 8

Matthew Lowton - een solide prestatie in de eerste helft waarin hij Atsu kansen ontkende om een ​​achterstand op te lopen. Groeide in het spel en werd centraal in Burnley's periodes van druk in de tweede helft van rechts. 7
James Tarkowski - zag er in de eerste helft rustig en effectief uit en veegde na de pauze veel losse ballen weg. De enige smet in zijn spel was een kopbal van de achterpaal van Brady's vrije trap die hij rechtstreeks op Elliott richtte. 9
Ben Mee – de hele tijd sterk in de lucht en speelde ook enkele goede voorwaartse passes. Niet zijn eerste indrukwekkende seizoen op dit niveau. 10
Stephen Ward - kwam meer naar voren dan Lowton in de eerste helft en overlapte Brady vaak. Slingerde veel voorzetten in, maar kon de nauwkeurigheid niet helemaal goed krijgen, met zoveel mannen in de box. Hij toonde altijd defensief bewustzijn, het volgen van een of twee van Ritchie's darts in de doos. 6

Jack Cork - dekte de wijde gebieden goed af en hielp Lowton gewillig, ook al was zijn heengaan positiever geweest. 6
Steven Defour - er waren vorig seizoen suggesties dat de Belg de discipline mist om op een tweemansmiddenveld te spelen, maar hij liet er veel van zien vanavond. 7

Johann Berg Gudmundsson - zette Manquillo effectief onder druk, maar werd pas in de tweede helft een opvallende aanvallende uitlaatklep, toen hij Hendrick's winnaar instelde. 6
Jeff Hendrick - had in de eerste vijf minuten een paar vizier op doel, dus het was geen verrassing dat hij de overleden winnaar van Burnley kreeg. Soms probeerde hij naast Barnes te drukken, maar op andere momenten had hij de intelligentie om in te vallen en het middenveld te helpen. 7
Robbie Brady - in de eerste helft was hij te enthousiast om naar binnen te snijden, waardoor de ruimte voor hem werd beperkt om zijn linkervoet in open spel te gebruiken. Hij betrapte Elliott echter bijna met een strakke hoek en was een bedreiging van spelhervattingen. 5

Ashley Barnes – won een enkele vrije trap, maar vond het moeilijk om indruk te maken in het strafschopgebied, deels door het gebrek aan steun en deels door de dominantie van Lejeune. Schuldig aan het vertragen van Burnley's laatste derde spel soms. 4

Ashley Westwood (op 76) - het feit dat hij de enige wisselspeler van Burnley was, laat zien hoe comfortabel ze waren en hoeveel vertrouwen Sean Dyche op zijn spelers had. 5

Newcastle United

Rob Elliott - moest zich zorgen maken over het vreemde ongemakkelijke kruis met Barnes die zijn aanwezigheid liet voelen, maar zijn behandeling was goed en hij hoefde niet zoveel schoten te stoppen als hij had verwacht. Kon niet veel aan het doel doen, hoewel zijn schoppen een beetje te wensen overlaat. 4

DeAndre Yedlin – had misschien meer gedaan om de linkse dreiging van Ward en Brady weg te nemen. Een of twee krachtige runs nadat Newcastle een doelpunt maakte, die sommigen misschien graag hadden gezien toen de score helemaal vierkant was. 5
Florian Lejeune - domineerde Barnes voor het grootste deel en voerde de leiding in de lucht, maar verloor zijn positionele lagers voor het doel en werd gestraft. 8
Jamaal Lascelles - zijn luchtagressie was de sleutel tot een ronduit indrukwekkende uitvoering, maar misschien was hij te dapper voor het tegendoelpunt. Hij stormde uit om Gudmundsson te sluiten, dus het centrale gebied van de zes-yard-box verlaten om Hendrick een tap-in te geven. 7
Javier Manquillo - zijn onwil om zijn linkervoet te gebruiken, vertraagde het tempo van het spel van Newcastle in de eerste helft. Zag er levendiger uit na de rust, maar kan gedeeltelijk de schuld krijgen van het doelpunt. 3

Matt Ritchie - had Ward soms agressiever kunnen uitschakelen en was in en uit het spel. Toonde niet genoeg kwaliteit aan de bal toen hij erbij betrokken was. 3
Jonjo Shelvey - toen Newcastle hem aan de bal kreeg, hij speelde een aantal effectieve voorwaartse passen, maar het strakke karakter van de wedstrijd betekende dat hij de procedure niet altijd kon beïnvloeden. 7
Mohamed Diame - werkte harder dan bekend en herstelde zijn verdedigende positie goed. Zijn balgebruik had beter gekund, soms schuldig aan het forceren van spel in plaats van geduldig te wachten op de juiste momenten. Toon miste naast Shelvey ook de technische vaardigheid van Mikel Merino. 6
Christian Atsu – levendig genoeg, zonder het meest overtuigende eindproduct, wat zijn tijd op Tyneside tot nu toe samenvat. Legde de bal af voor het schot van Shelvey in de eerste helft. 4

Ayoze Perez - had krachtiger kunnen doordrukken, maar vond het leven moeilijk vanwege het gebrek aan ruimte in de centrale gebieden. Dwong een goede redding van Pope met zijn curlingpoging twee minuten in de tweede helft. 3
Joselu – werd niet geholpen door het gebrek aan steun, maar zijn onvermogen om de bal vast te houden betekende dat Newcastle geen kansen vond om verder op het veld te komen. Een nette onderbreking voor de poging van Perez en een fatsoenlijk schot van net buiten het strafschopgebied dat nipt naast bruiste, maar er werd meer van hem verwacht. 4

Isaac Hayden (op 76) - zijn lage drive had in blessuretijd een goede stop van Pope nodig. 6
Jacob Murphy (op 79) – bracht wat snelheid in het spel van Newcastle aan de rechterkant, geholpen door de toegenomen vrijheid van Yedlin. 6
Dwight Gayle (op 83) - hij is een natuurlijke doelpuntenmaker en had misschien eerder moeten worden ingezet - zelfs voor het doelpunt van Burnley. 5