Newcastle 2-0 Aston Villa Spelersbeoordelingen:Lascelles domineert

Gouffran viert de opener – mirror.co.uk

In een sterke tweede helft zette Newcastle een nieuwe stap naar promotie met een 2-0 overwinning op Villa die niet in vorm was, maar hoe beoordeelden de spelers van beide teams?

Newcastle United

Karl Darlow - niet constant opgeroepen, maar redde Newcastle op belangrijke momenten. Stopte Kodjia's scherpe schot in de eerste helft en Bjarnason's close-range drive in de tweede. 7

DeAndre Yedlin – soms dreigde hij een aanval te beginnen, alleen om te worden teleurgesteld door een zware aanraking. Soms geslagen door Kodjia en zijn tempo maskeert een slecht positioneel gevoel. 5
Jamaal Lascelles - fysiek gedomineerde Hogan, zelfs als zijn stevige uitdaging op de spits een gele kaart in de eerste helft opleverde. Zijn kopballen speelden bij beide goals een rol. 9
Ciaran Clark - verbeterde na een besluiteloze eerste 10 minuten en zag er beheerst uit. Performance bevestigt eerdere Villa-theorieën dat hij een nieuwe start nodig had. 8
Paul Dummett - een zeer Dummett-uitvoering:veel hart met beperkte kwaliteit. Was defensief niet uitgerekt totdat Adomah inviel. 5

Matt Ritchie - in de eerste 40 minuten gaf hij de bal te gemakkelijk weg en eenmaal leidde dit tot een Villa-opening. Na de voorzet voor het eerste doelpunt, hij werd de beste speler op het veld. 7
Jonjo Shelvey - enkele goede passen in brede gebieden. In de eerste helft, ze werden niet altijd recht gedaan door zijn teamgenoten, maar in de tweede, zijn waarde werd duidelijk. 9
Jack Colback – eenvoudiger in balbezit dan Shelvey. Vroeg teruggedrongen, maar was moediger uit balbezit in de tweede helft, de losse ballen opvegen om Toon de controle te geven. 7
Yoann Gouffran - slaagde er niet in om op een of twee eerste halve ballen te rennen. Scoorde de opener, maar had meer kunnen bieden voor zijn kant. 5
Mohamed Diamé - Villa's strakke middenveld maakte het moeilijk voor hem om ruimte te vinden voor zijn krachtige runs in de eerste helft. Verbeterd in de tweede met een of twee slimme flicks. 6
Dwight Gayle - met fitness- en persoonlijke problemen die mogelijk de prestaties van Gayle beïnvloeden, Benitez haalde hem er in de eerste helft uit. Het bleek het juiste om te doen. 4

Aleksandr Mitrovic (op 33) - won een cruciale kopbal die leidde tot het eerste doelpunt. dwong Villa's verdediging terug, ruimte creëren voor middenvelders om de controle over te nemen. 8
Christian Atsu (op 89)

Aston Villa

Sam Johnstone - een of twee comfortabele vangsten in de eerste helft en een reeks reddingen in de tweede om de score respectabel te houden. Veel bekritiseerd in het verleden, maar deze is niet van hem. 7

Alan Hutton - toonde wat broodnodige vechtlust met toegewijde voorwaartse runs, zelfs als zijn passen op de andere helft een beetje te wensen overliet. Af en toe laat uit positie gevangen. 5
Tommy Elphick - deed weinig om Bruce's beslissing te rechtvaardigen om hem voor Nathan Baker te starten. 3
James Chester – domineerde Gayle in het eerste half uur, maar had meer moeite om Mitrovic in bedwang te houden. 4
Neil Taylor - negeerde de dreiging van Yedlin en Ritchie voor een groot deel van de eerste helft en maakte een aantal goede overlappende runs. 6

Mile Jedinak - vocht al vroeg goed, maar werd na het eerste half uur vaak diep gesleept en zag er moe uit tegen de tijd dat hij zich in de tweede helft terugtrok. 4
Birkir Bjarnason – deed het goed in de eerste helft toen Lansbury voor hem uit drong. Had een groot deel van de foto's van Villa, inclusief hun enige tweede helft test van Darlow, maar miste het tempo om een ​​klassieke vleugelspeler te zijn. 4
Conor Hourihane – een paar fatsoenlijke ballen in het begin, maar nam af aan invloed toen de middenvelders van Newcastle de controle overnamen. 4
Henri Lansbury - werkte hard en zette effectief de eerste helft onder druk. Zijn minder indrukwekkende tweede zal het meest herinnerd worden voor DAT eigen doelpunt. 3
Jonathan Kodjia - bedekte ruimte achter hem en vormde in de eerste helft misschien wel de grootste aanvalsdreiging van Villa, zijn strakke hoekpoging dwong Darlow een redding af. 6
Scott Hogan – niet geschikt voor scrappy games. Had niet de fysieke aanwezigheid die nodig is om te concurreren met Lascelles, voor zijn ongelukkige late blessure. 2

Albert Adomah (op 71) – zijn komst viel samen met een bescheiden verbetering in de slotfase, zo niet genoeg om een ​​comeback te beginnen. Valde de flank meer aan dan Bjarnason. 7