Brighton 1-2 Newcastle Player Ratings:Perez impact

Newcastle's late comeback in Brighton zorgde ervoor dat ze zegevierden in een cruciale wedstrijd aan de top van het kampioenschap, maar hoe beoordeelden de spelers van beide teams?

Brighton &Hove Albion

David Stockdale – een paar reddingen in de eerste helft, hoewel sommigen hem rechtstreeks aanspraken. Zag er foutgevoelig uit de pauze en zijn besluiteloosheid leidde tot de gelijkmaker. 4

Bruno - een krachtige aanval vroeg in het begin een redding van Darlow. Defensief niet getest totdat Atsu naar links ging, toen hij werd geslagen voor tempo voor de winnaar. 4
Lewis Dunk - maakte veel onderscheppingen en passeerde de bal goed van achteren. 7
Shane Duffy - zette zijn lichaam op het spel en maakte een aantal belangrijke blokken, maar moe in de laatste etappes en was mede verantwoordelijk voor het winnende doelpunt. 5
Sebastien Pocognoli - zag er al vroeg stabiel uit en zijn liesblessure in de 18e minuut hielp de zaak van Brighton niet. 8

Anthony Knockaert – aanvallend niet zo betrokken als gewoonlijk, maar deed zijn deel van het verdedigende werk. Zijn betere momenten kwamen met een slimme vrije trap voor Baldock en een schot dat aan weerszijden van de rust door Darlow werd gered. 4
Dale Stephens - redelijk in de eerste 20 minuten, maar nam af aan invloed en gaf de bal weg in gevaarlijke gebieden. Brighton's eerste nederlaag met hem vanaf februari. 3
Steve Sidwell – uitstekend in de eerste helft. Toonde een strijdlustige voorsprong en speelde eenvoudige voorwaartse passes. 7
Jamie Murphy - zorgde in de eerste helft voor een bedreiging met zijn tempo, maar bood weinig na de pauze. 5

Glenn Murray – nam zijn penalty vol vertrouwen, maar afgezien van een of twee simpele aanrakingen om anderen in het spel te brengen, hij dreigde niet. 4
Sam Baldock – altijd geprobeerd om erachter te komen. Voor zijn tempo had hij moeten worden vastgehouden in plaats van Murray. 6

Fikayo Tomori (op 18) – voor de rust te vaak verslagen door Atsu. Verbeterde bal in de tweede helft. 4
Beram Kayal (op 82) – in theorie, zijn komst zou het middenveld hebben doen overbelasten, maar in de praktijk betekende de exit van Baldock dat Brighton geen verkooppunten had. 4
Solly maart (op 88)

Newcastle United

Karl Darlow - maakte een aantal goede reddingen in de eerste 20 minuten, plus voor en na de rust, om het tekort laag te houden. Aan de penalty kon hij weinig doen. 9

DeAndre Yedlin – combineerde goed naar rechts met Atsu in de eerste helft, kort voor rust de oversteek naar de laatste. Minder betrokken bij de tweede helft en leek foutgevoelig. 5
Ciaran Clark - gaf de penalty toe waardoor Brighton op voorsprong kwam, maar hield zijn aandacht daarop. 6
Lascelles - deed het goed in de eerste helft, toonde leiderschapskwaliteiten in de slotfase en vocht de hele tijd hard. 8
Paul Dummett - defensief solide en maakte één afstand van de lijn. Wel te veel zijwaartse passen. 5

Christian Atsu - veroorzaakte problemen voor Tomori in de eerste helft en was de hele tijd levendig, beide goals in handen hebben. 7
Jonjo Shelvey - niet op zijn invloedrijkste best. Vastgepind diep in de Newcastle helft voor lange periodes. 4
Jack Colback - moeilijk om te zien wat hij biedt. Het team viel met meer enthousiasme aan zonder hem. 3
Matt Ritchie – sterk betrokken, ondanks het spelen in een onnatuurlijke linkse rol. Levering had beter gekund. 6
Mohamed Diame - had niet de open ruimtes waar hij gewoonlijk van gedijt om zijn krachtige runs in de eerste helft te maken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn doel was een uitstekend berekende flick. 5

Yoann Gouffran - miste de kwaliteiten die nodig zijn om de bal hoog te houden en toen hij een-op-een kreeg met Stockdale, hij toonde niet het instinct van een spits. Verkeerde positie. 4

Daryl Murphy (op 74) - zorgde voor een fysieke aanwezigheid en bezette de centrale verdedigers van Brighton beter dan Gouffran. 8
Ayoze Perez (op 82) - scoorde de winnaar en rende meedogenloos naar de verdediging van Brighton. Rafa had gelijk om brutaal te zijn en door te gaan met deze sub, zelfs na de gelijkmaker. 9