Chelsea 1-0 Man United Player Ratings:Courtois save overschat

Kante viert de winnaar – sportinglife.com

Door het ontslag van Ander Herrera in de eerste helft en het doelpunt van N'Golo Kante in de tweede helft bereikte Chelsea de halve finale van de FA Cup met een 1-0 overwinning op Manchester United - maar hoe beoordeelden de spelers van beide teams?

Chelsea

Thibaut Courtois - zijn enige redding was van Rashford, waarvoor hij te veel krediet kreeg. Maakte zichzelf groot een-op-een, maar als hij het schot niet had gered, raakte erg in zijn buurt, vragen zouden zijn gesteld. 5

Cesar Azpilicueta – miste kalmte in balbezit in de eerste helft en slaagde er niet in om de bal in Moses te krijgen. Zelden getest in defensieve zin. 6
David Luiz - gaf de bal weg voor Rashford's tweede helft een-op-een kans, maar was verder commandant op de centrale verdediger. 7
Gary Cahill – een of twee fouten toen hij in de eerste helft werd uitgeschakeld door Rashford en had beter stand kunnen houden voor de kans van de jongeling in de tweede helft. 5

Victor Moses - stil in aanvallende zin, soms uit het spel gemarkeerd door Young. Laat de vleugelspeler echter nooit achterop komen en Chelsea's geduldige onderzoek vereiste niet de gebruikelijke aanvalsgolven van Moses. 6
N'Golo Kante - bedekte een typisch hardnekkige vertoning met een niet zo typische winnaar van de tweede helft - een zoete, geplaatste inspanning van bereik. 8
Nemanja Matic - zijn gemengde optreden in de eerste helft gaf gewicht aan het idee dat Fabregas pech had om te worden gedropt. Bleef fotograferen vanuit twijfelachtige gebieden. 5
Marcos Alonso - kwam niet te veel naar voren en werd teruggepind door het meer atletische Valencia. 4

Willian - zorgde in de eerste helft niet voor hetzelfde tempo als Pedro, maar kwam tot leven na de rust en zijn momentopname dwong De Gea een goede redding af. 7
Diego Costa - een groot deel van de eerste helft geïsoleerd. Kon geen contact krijgen met het centrum van Willian en ging op kop vanaf een nabije postcorner. 6
Eden Hazard - Chelsea's grootste bedreiging, het team soms naar voren brengen in de eerste helft. Drew fouten, waaronder de rode kaart van Herrera en creëerde in zijn eentje openingen. 8

Cesc Fàbregas (op 81)
Kurt Zouma (op 89)
Michy Batshuayi (op 90+4)

Manchester United

David De Gea – een paar belangrijke reddingen van Hazard en Cahill in de eerste helft, daarna was het na de pauze nog drukker. 8

Phil Jones - veel uitdagingen op Hazard, maar deed een goede laatste wanhopige verdediging in de tweede helft. 6
Chris Smalling - gaf de bal weg aan Hazard in een gevaarlijk gebied in de 15 minuten, maar daarna hij maakte een aantal cruciale blokken. 7
Marcos Rojo – gelukkig niet geboekt, maar zijn defensieve agressie was een groot deel van de reden waarom de Rode Duivels niet verder achterop raakten. 8
Matteo Darmian – solide eerste helft en effectief bewaakt tegen een ontsnapping van Chelsea in de tweede helft. 6

Antonio Valencia - toonde overal grote atletiek, inclusief een longbrekende 40-yard run om een ​​​​tegengestelde cross te wissen. Een tikje beperkt aan de technische kant. 5
Ander Herrera - gaf te veel domme fouten weg, wat hem en het team uiteindelijk kostte. 2
Paul Pogba - een uitstekende bal over de top voor Rashford was zijn enige goede moment. toonde niet genoeg kwaliteit in balbezit om een ​​gebrek aan defensief bewustzijn te compenseren, wat hem ongeschikt maakte voor een tweemansmiddenveld. 3
Ashley Young - kwam altijd op zijn rechtervoet, ondanks dat hij aan de linkerkant speelde. Hard gewerkt, maar was verkwistend door spelhervattingen en moe in de laatste fasen. 4

Henrikh Mkhitaryan - heeft hard gewerkt en zijn terugtrekking in de 35e minuut werd bepaald door omstandigheden, in plaats van prestaties. 6
Marcus Rashford - drukte op de juiste momenten en veroorzaakte problemen met zijn tempo. Echter, zijn finishing touch ontging hem toen een-op-een in de tweede helft. 5

Marouane Fellaini (op 37) - zag er defensief in harmonie uit en voerde zijn instructies naadloos uit. Niet universeel beoordeeld door men kan zien waarom Mourinho een fan is. 7