Colchester v Mansfield:doelpunten verwachten

Roos in gloeiend hete vorm - chad.co.uk

Naar aanleiding van het nieuws dat Mansfield-baas Steve Evans speculaties heeft afgewezen die hem met Gillingham in verband brengen, de aandacht gaat naar zaken op het veld.

In de reis van deze zaterdag naar Colchester United, de Stags hebben de kans om een ​​tweede uitoverwinning van het seizoen te behalen die hen naar de top zeven zou kunnen brengen. Hun vertrouwen zou moeten worden vergroot door een indrukwekkend optreden in de Nottinghamshire Derby van vorige week, wat resulteerde in een 3-1 overwinning op Notts County.

Evans dumpte het diamantsysteem dat niet zo goed werkte en brede mannen Omari Sterling-James en Alex MacDonald droegen de bal effectief naar voren. Het team dat met meer drive en intentie speelde dan we vier dagen eerder in Cheltenham zagen.

Colchester had vorige week een vergelijkbaar positief optreden in Yeovil. Ze wonnen met 1-0 en maakten indruk op manager John McGreal met niet alleen hun kalmte in balbezit, maar ook hun defensieve vorm. de U's, die nog steeds het slechtste defensieve record in de divisie hebben met 18 tegendoelpunten, zullen dankbaar zijn voor hun eerste schone lei van het seizoen.

In andere wedstrijden hebben ze geworsteld met krachtige frontlinies. Die potentiële kwetsbaarheid zou een aanmoediging kunnen zijn voor Kane Hemmings of Lee Angol, die strijden om partner in vorm Danny Rose. Deze laatste is mobieler dan Hemmings of Angol, getuige de indrukwekkende manier waarop hij de verdediging van de tegenstander lastigviel voor zijn doelpunt op zaterdag. De ex-Barnsley-spits haalt het beste uit de flick-ons van zijn bondgenoot en maakt elke 94 minuten het gemiddelde van een doelpunt. wat hem de op één na beste minuten per doelpunt-ratio in de divisie geeft.

De meest getalenteerde spits van Colchester is misschien wel Kurtis Guthrie, die terugkeert van een blessure. De ex-Forest Green man, die afgelopen seizoen 12 competitiedoelpunten maakte, maakte een cameo-optreden bij Yeovil vorige week, speelde vervolgens doordeweeks 45 minuten in de EFL Trophy.

Als hij fit wordt geacht, kan hij zijn eerste competitiestart sinds september krijgen. De beweging en technische kwaliteit van de 24-jarige zouden het tempo van Brandon Hanlan kunnen aanvullen, die zelf twee keer scoorde sinds hij vorige maand in bruikleen werd gegeven van Charlton.

De doeldreiging van John McGreal's kant wordt verder versterkt door de aanwezigheid van Kyel Reid, die tweemaal scoorde bij Grimsby in zijn eerste start sinds zijn blessure eerder vorige maand. De ex-Bradford-vleugelspeler biedt bedrog en de bereidheid om met de bal naar links te rennen, waardoor hij hulprechtsback Paul Anderson zou kunnen testen.

Met Colchester vaak verwikkeld in wedstrijden met hoge scores en Mansfield's laatste drie ontmoetingen met 10 doelpunten, dit kan een middag vol actie zijn.

Het oordeel van het Football Lab: 2-3