Walsall 1-1 Shrewsbury Seven Things:verdediging bovenaan

Payne's penniveaus voor Salop - bbc.co.uk

In een rustige middag van goed teamverdediging, Walsall hield koploper Shrewsbury Town op een 1-1 gelijkspel, als Stefan Payne's eerste helft penalty de opener van Daniel Agyei tenietgedaan. Hier zijn zeven gespreksonderwerpen uit de wedstrijd.

De kracht van Agyei

Walsall was al vroeg de meer prominente kant, vaak proberend vroege ballen langs het linkerkanaal voor Daniel Agyei om rechtsback James Bolton te achtervolgen en terug te dwingen. Zo scoorden ze het openingsdoelpunt, toen de spits een dompelpoging van 20 yards losliet, die Craig McGillivray op 14 minuten misleidde.

Oztumer beperkt

De belangrijkste kritiek op Walsall zou zijn dat, terwijl ze Shrewsbury terug in hun defensieve derde hadden laten schrijven, ze combineerden de atletiek van hun frontmannen niet met veel vaardigheid met de bal of beweging ervan. Erhun Oztumer is normaal gesproken in staat tot wat magie, maar hij worstelde om de fysieke kant van het spel aan te kunnen, vleugelverdedigers Nicky Devlin en Luke Leahy bleven achter en middenvelder Kieron Morris speelde een omzichtige rol.

De spreuk van Stefan en Shrewsbury

Het is typerend voor Shrewsbury's seizoen dat ze scoorden vanaf hun eerste zinvolle aanval. Payne's kopbal van dichtbij werd naar verluidt afgehandeld door Jon Guthrie en terwijl de scheidsrechter weigerde de centrale verdediger te ontslaan, zijn tegenstander spits gesaldeerd de resulterende 20e minuut penalty. Shrewsbury groeide kort in vertrouwen en Payne rondde de doelman op 34 minuten, maar de uitstekende Kory Roberts redde de dag door zijn poging van de lijn te ruimen. Walsall werd een minuut later opnieuw gered door de buitenspelvlag, waardoor Payne's stevige volley werd uitgesloten.

Solide Salop

Alsof ze eraan begonnen waren, Walsall sloot de eerste helft af met een periode van druk, maar werd opnieuw op afstand gehouden door de solide Salop. Brede voorwaartse Louis Dodds, rustig in aanvallende zin, belichaamde hun discipline door een fijn blok in het strafschopgebied te produceren om te voorkomen dat Joe Edwards de bal op doel dreef. Het gebrek aan balbezit van beide teams - en een onwil om het middelste derde deel met twee handen te grijpen - creëerden een tweede helft waarin alleen de centrale verdedigers echt opvielen.

Tweede helft kansen

pervers, het was bijna een verdienste van Shrewsbury dat, gezien hoe ingetogen ze er in totaal 87 minuten uit hadden gezien, Payne had nog steeds drie duidelijke kansen in de hele 90. Zijn derde kwam in de tweede helft toen Alex Rodman naar de achterpaal overstak, maar de krachtige spits vertroebelde zijn lijnen, zijn blos wordt gespaard door de buitenspelvlag. De beste opening van Walsall na de pauze kwam toen Morris voor de invaller Tyler Roberts kruiste, die de bal over het doel probeerde te koppen, maar McGillivray, tegen zijn oude club, was gelijk aan de inspanning.

Shrewsbury heeft misschien een Plan B nodig

Jon Nolan was dit seizoen de meest creatieve speler van Salop, maar misschien als hij niet aan het spelen is, ze hebben meer ambacht nodig in centrale gebieden. Abu Ogogo en Ben Godfrey hebben verdedigende kwaliteiten, maar Paul Hurst hoeft misschien geen dubbele spil te gebruiken tegen toekomstige oppositie, die van Walsall houden, tactisch respectvol zal zijn.

Vooruitgang voor Walsall?

De belangrijkste kritiek op Jon Whitney is dat hij niet snel genoeg leert:hij had misschien tactische naïviteit getoond in de vroege stadia van zijn Walsall-carrière, vooral ter voorbereiding op grote wedstrijden. Hier, hij creëerde een systeem dat Nolan teniet deed en stopte met het opbouwen van een voorwaarts momentum. Hoewel het balgebruik door de zadelmakers kan verbeteren, fans kunnen hart ophalen bij de getoonde organisatie.