Oxford v AFC Wimbledon:Payne de sleutel

Jack a Payne voor verdediging – oxfordmail.co.uk

Jack Payne had een beetje pech om niet meer speeltijd te krijgen in het kampioenschap met Huddersfield, maar hij heeft met Oxford United opnieuw zijn klasse op dit niveau getoond.

De ex-Southend-nummer 10 blinkt uit in het vinden van ruimte voor de verdediging om openingen te creëren. Hoewel hij vorige week niet scoorde in Peterborough, zijn beweging en link-up spel in de tweede helft waren de sleutel tot de 4-1 overwinning. Zijn intelligentie haalt het beste uit middenvelders als Joe Rothwell, die ervan houdt om uit de diepte naar voren te breken, zoals we zagen voor het derde doelpunt.

Rothwell is een van de negen verschillende spelers die hebben gescoord voor de U's in de competitie, zo gevarieerd is hun dreiging. Daarentegen, AFC Wimbledon heeft slechts drie doelpuntenmakers en een van hen houdt middenvelder Nadjim Abdou vast, wiens enige staking kwam op de openingsdag 1-1 gelijkspel met Scunthorpe.

Die tweede helft in Glanford Park inspireerde enig optimisme voor het komende seizoen. Echter, ze kwamen niet tot scoren in zeven van de volgende 10 wedstrijden, waardoor ze in dit vroege stadium binnen de onderste vier op doelsaldo.

Ze hebben weinig aanvalsopties, in die mate dat verdediger Darius Charles in de laatste 10 minuten bij Southend bovenaan werd ingezet. Charles speelde eerder in zijn loopbaan als spits, maar zijn gebruik doet twijfels rijzen over de beslissing om geen gelijkaardige vervanger voor Tom Elliott toe te voegen.

Cody McDonald is een goede doelpuntenmaker, maar hij is niet de grootste en heeft, historisch, speelde het beste met een doelman naast hem. Wanneer Lyle Taylor wijd uitwijkt of Andy Barcham achtervolgt om George Francomb te helpen, hij kan geïsoleerd raken, wat het moeilijk maakt om kwaliteitsservice in hem te krijgen.

De snelle Kwesi Appiah had zijn kansen op de pauze tegen Mike Williamson misschien ingebeeld, wie is niet de snelste Echter, de voormalige centrale verdediger van Newcastle werd in Peterborough gedropt ten gunste van een partnerschap van Curtis Nelson en John Mousinho. De laatste heeft enige ervaring, na twee promoties te hebben gewonnen met Burton, maar hij is ook iets sneller dan Williamson en past beter bij het balbezit van Oxford.

Op de linkervleugel, Rob Hall heeft dit seizoen een nieuw niveau bereikt en kan problemen veroorzaken voor Barry Fuller, voor wie de leeftijd een inhaalslag maakt. Oxford hoeft alleen maar het ambacht van Payne te gebruiken om hem te brengen, Rothwell en anderen in het spel.

Het oordeel van het Football Lab: 2-0