Cheltenham v Yeovil:Johnson neemt het op tegen zijn oude club

Johnson bracht samen 7 jaar door bij Yeovil

De laatste League Two-campagne van Cheltenham Town in 14/15 eindigde met degradatie en de club staat voor een strijd om hetzelfde lot te vermijden.

Er is genoeg om te suggereren dat de sfeer in het kamp en het werktempo onder de spelers niet zo slecht is als twee jaar geleden. Verwachte doelen statistieken, vooral vanaf de eerste helft van de campagne, suggereren resultaten na optredens.

Ze zagen er slecht uit in de eerste helft bij Notts County en verloren met 2-1, ondanks een verbetering na de pauze. Ze slaagden er niet in om een ​​punt te pakken bij Stevenage, ondanks het spelen van het laatste kwartier van de wedstrijd op de Lamex met een manvoordeel. Ze gaven toen een laatste snik gelijkmaker toe om hen een onbetaalbare overwinning op Newport te ontzeggen.

De Robins hebben de gezamenlijke 2e meeste wedstrijden in de divisie gelijkgespeeld met 11 en slechts twee van hun laatste 11 wedstrijden zijn geëindigd in een nederlaag met meer dan één doelpunt. Toen ze in 14/15 degradeerden, ze verloren vaak wedstrijden zonder een gevecht aan te gaan.

Een van de problemen dat jaar was echter was frequente veranderingen in tactiek en personeel, iets dat Gary Johnson bekritiseerd heeft voor deze term. Hij werd op soortgelijke gronden ondervraagd in de laatste stadia van zijn ambtstermijn bij Yeovil, al hielpen blessures toen niet.

Johnson staat tegenover zijn voormalige club, Yeovil-stad, die momenteel een slechtere score hebben (33) dan Cheltenham (34) maar zes plaatsen hoger zitten. Sinds het verslaan van Crawley met 5-0 begin december, De kant van Darren Way was in een vergelijkbare vorm als de Robins. In de daaropvolgende 11 wedstrijden ze scoorden slechts negen doelpunten met hetzelfde aantal punten, ook gelukkig dezelfde puntenafstand als de onderste twee.

De Glovers werden midweek de overwinning op Cambridge ontzegd door een gelijkmaker in de 89e minuut. Ze kregen zes van hun laatste negen goals tegen in de laatste 15 minuten van de wedstrijden, wat suggereert dat fitness een probleem is geweest, evenals de afwezigheid van een klinische doelpuntenmaker.

Dat is problematisch sinds de promotiecampagne onder Johnson, toen Paddy Madden hen in het kampioenschap ontsloeg. Madden met 22 goals en James Hayter met 14 goals in 12/13 waren de laatste spelers die meer dan 10 scoorden in een seizoen voor de Glovers. In de volgende drie seizoenen, mercurial figuren zoals Ishmael Miller, Gozie Ugwu en Ryan Bird hebben flitsen van belofte getoond, maar geen enkele begon meer dan 21 wedstrijden.

Dit jaar, belangrijke aanvalscijfers blijven schaars:Ryan Hedges en Otis Khan zijn hun belangrijkste aanvallende medewerkers met negen doelpunten tussen hen, maar beiden zijn momenteel uitgeschakeld door een blessure.

Deze clubs zijn meer verenigd dan tijdens eerdere degradatiecampagnes, maar beide moeten wat kwaliteit gaan vertonen.

Het oordeel van het Football Lab: 1-1