Chesterfield 1-2 Accrington Six Things:end-to-end

Wilks heeft een grote impact gemaakt bij Accy – tagram.org

Na een bruisende middag, Accrington Stanley versloeg 10-man Chesterfield met 2-1 dankzij doelpunten van Billy Kee en Mallik Wilks. Hier zijn zes belangrijke gesprekspunten uit een boeiend spel.

Sterke start van Stanley

De bezoekers begonnen in de eerste 10 minuten op hoge intensiteit, vanaf de achterkant spelen en vaak rechts aanvallend. Wing-back Andy Kellett had moeite om de dreiging van Janoi Donacien en Jordan Clark aan te pakken, vaak moeten worden gered door brede centrale verdediger Zak Jules. Donacien stak over naar de achterpaal voor Sean McConville, die van dichtbij door Joe Anyon werd ontkend.

Chesterfield verbeterd

Na de openingsuitwisselingen, de thuisploeg kreeg meer rechts in het middelste derde deel, zelfs als ze geen duidelijke kansen creëerden. Ze begonnen hun vleugelruggen te krijgen, vooral Bradley Barry, verder op het veld met Louis Reed die ruimte voor hem creëerde met zijn runs in grote gebieden. Barry stak over naar Jordan Flores en kopte naast, voordat de voormalige Wigan-man zijn schot geblokt zag worden na een kronkelend punt van Diego De Girolamo. De Italiaan zelf zag zijn schot op 33 minuten gered worden en Krystian Dennis, overal een gewillige loper, kreeg een kans om één-op-één te schieten door een fijne interventie van Farrend Rawson. Zelfs tijdens die zwaardere periodes, Stanley toonde het vermogen om op elk moment kansen te creëren, Billy Kee zag zijn kopbal de lat raken.

Stanley nodigde uit tot druk

Rawson en centrumverdediger Mark Hughes werden aan het begin van de tweede helft nog vaker ingezet. Kellett kwam naar voren om een ​​aantal uitnodigende voorzetten in de zes-yard-box te zwaaien, die ofwel een laatste klaring nodig hadden of over het doel flitsten, Dennis ontkend van point-blank range door Chapman. Er waren kansen voor Stanley om te breken, maar hun distributie vanaf de achterkant was te traag en daarom bevonden ze zich in hun verdedigende derde. Barry stak over naar de achterpaal en thuisfans deden een beroep op een handsbal in het strafschopgebied van Donacien, voordat Robbie Weir een poging vanop afstand had in 61 minuten.

Rode kaart veranderde het spel

Een minuut later, het spel zwaaide in het voordeel van Accrington toen Barry, de meest indrukwekkende artiest van de thuisploeg, werd weggestuurd voor een hoge uitval. Het spelen van tien mannen voedde de balspeelkwaliteiten van de mannen van John Coleman, die halverwege de tweede helft op voorsprong kwam. McConville koos Kee uit, die slechts één aanraking nodig had om de bal te controleren en een andere om nadrukkelijk te eindigen.

Subs hebben indruk gemaakt

De Spireites gingen niet liggen en ze verbeterden toen middenvelder Jordan Sinnott en in het bijzonder doelman Chris O'Grady in de strijd kwamen, beide centrale verdedigers bekwamer bezetten dan Dennis in zijn eentje had gedaan. De laatste won een penalty na onderuit gehaald te zijn door Seamus Conneely, door de plek in het midden te schuiven, kreeg het spel een end-to-end gevoel. Het was een vervangende spits van Accrington, Wilken, wie de winnaar scoorde, draaien op de rand van de doos om te krullen in een uitstekende 85e minuut staking.

samengevat

Het doelpunt van Wilks kostte uiteindelijk Gary Caldwell die avond zijn baan, waarbij Chesterfield op doelsaldo in de onderste twee terechtkwam. Dit was geen slechte prestatie van zijn kant, die veel geloof toonde, zelfs met een man in het nadeel, maar miste bepaalde kwaliteiten in het laatste derde deel. Accrington domineerde hun gastheren niet, pas scoren na de rode kaart, maar toen ze in goede gebieden kwamen, bleek het vermogen van hun brede mannen de beslissende factor.