Rochdale 2-0 Peterborough United Six Things:Hill's happy 500

Fijne dag voor Hilly – manchestereveningnews.co.uk

In de 500e wedstrijd van Keith Hill die de leiding had over Rochdale, zijn kant versloeg zaterdagmiddag Peterborough United terecht met 2-0 dankzij doelpunten van Calvin Andrew en Callum Camps. Hier zijn zes dingen uit het spel.

Enkele vroege kansen

Het was een gelijk eerste half uur met kansen op premie. Rochdale had de territoriale voordelen dankzij het onbaatzuchtige overvalspel van Calvin Andrew en Jordan Slew, die de geblesseerde Matt Done al vroeg verving. Ze moesten vaak wachten op vleugelverdedigers Joe Rafferty en Joe Bunney om tempo te bieden, met de eerste kruising voor de laatste, die na 12 minuten niet het juiste contact kon maken met zijn backpost-inspanning.

onsamenhangend Peterborough

Bunney's aanvallende runs betekenden echter dat hij af en toe uit positie werd betrapt, waardoor Posh het recht door Maddison kon afbreken. De vleugelspeler was een krachtige loper, zelfverzekerd met beide voeten, maar hij kon zijn voorzet niet helemaal goed krijgen, ook al dwong hij Josh Lillis een stop van 25 minuten af, terwijl pogingen tot combinatiespel tussen Danny Lloyd en Jack Marriott een beetje onsamenhangend waren.

Sleutel eerste doelpunt

Na een voorzet van rechts, Andrew nam een ​​uitstekende eerste aanraking voordat hij de bal in de 33e minuut in de verre hoek sloeg. De gastheren groeiden daardoor in vertrouwen, met Andrew en Slew die een aantal vrije trappen wonnen in goede gebieden, waarvan er één slechts vier minuten na de opener werd binnengeschoten door Callum Camps.

Solide tweede periode

De tweede helft was een uitstekende verdediging van de gastheren. Terwijl de vleugelverdedigers op de juiste momenten naar voren kwamen, Oliver Rathbone dekte de wijde gebieden prachtig af in een indrukwekkende, grimmige vertoning van de middenvelder. Rochdale had een paar ontsnappingen door Camps waar ze meer van hadden kunnen maken met wat meer kalmte in het laatste derde deel en een betere afwerking van Ian Henderson, die de keuze had uit de kansen.

chique individuen

Peterborough waren verenigd in naam, maar niet in de natuur, met een gebrek aan samenhang op het veld, vooral in het laatste derde deel. Leo Da Silva Lopes maakte een paar mooie runs op rechts en hij vond de invaller Ricky Miller bij de rust bij de paal. maar zijn poging miste de kracht om Josh Lillis lastig te vallen. Molenaar, die vanuit onrealistische posities schoten, het gevoel had van een aanvaller die af en toe alleen speelde, wat betekent dat bij afwezigheid van Junior Morias, Peterborough heeft nog steeds een centraal punt nodig voor hun aanvallen.