Luton v Stevenage:Boro's late blunders

Sarll's kant moet sterk zijn in de laatste fasen - bbc.co.uk

Hoewel de zevende plaats Stevenage een goede seizoensstart kende, ze kunnen ook een gevoel van gemiste kans voelen.

Na 10 van hun 12 wedstrijden te hebben geleid, de Boro hebben negen punten laten vallen in de tweede helft van de wedstrijden. Ze hebben de neiging om in hun eigen box te kamperen als ze laat in de wedstrijd iets te beschermen hebben en misschien heeft dat meer kwaad dan goed gedaan:slechts vijf teams hebben meer dan hun vijf tegen gekregen in de laatste 15 minuten.

Die trend ziet er nog problematischer uit als ze worden geconfronteerd met comeback-koningen Luton. De Hatters pakten zeven punten uit verloren posities, waarvan vier vanaf de 85e minuut. Ze stonden in augustus met 2-0 achter bij Mansfield voordat late stakingen hen een punt opleverden. liep vervolgens door tot de 90e minuut bij Wycombe voordat hij met een overwinning wegkwam.

Weg van huis, ze hebben vaak op doelman Marek Stech vertrouwd om ze in games te houden en daarna hebben ze zowel diepte als geest getoond om later punten te pakken. Thuis waren ze dominanter, het winnen van vijf van hun zes wedstrijden en scoorde 17.

Ze hebben twee spitsen in vorm in James Collins, hun topscorer met zeven goals en Danny Hylton, die in zijn laatste vier wedstrijden vier doelpunten heeft gemaakt. Het duo heeft een uitstekende samenwerking gevormd en het is moeilijk voor de verdediging om zich stil te houden - zodra een van hen de bal oppakt, vindt de ander onmiddellijk ruimte in gevaarlijke gebieden.

Collins en Hylton zullen een handvol zijn voor de centrale verdedigers van Stevenage, Luke Wilkinson en Fraser Franks, die een zware middag zouden kunnen hebben op hun oude stampende grond. Ze hebben sterke bescherming nodig van mede-ex-Hatters, rechtsback Ronnie Henry en middenvelder Jonathan Smith, om hun rivalen op afstand te houden.

Aan het andere einde, Danny Newton is het seizoen al met zes doelpunten begonnen en heeft misschien pech dat hij sinds augustus niet meer dan twee keer 90 minuten heeft gespeeld. Zijn partner, Matt Godden, is even hardwerkend, zelfs als hij de vruchtbare vorm van scoren die hij tijdens zijn debuutseizoen bij Lamex liet zien, nog moet herontdekken, het missen van een penalty op Crewe op zaterdag.

Als hij echter had gescoord op Gresty Road - en als Darren Sarll's kant niet had verloren door een doelpunt in de 96e minuut - zouden ze geluk hebben gehad. Het was een matige prestatie, niet geholpen door de afwezigheid van brede mannen Tom Pett en Ben Kennedy. De eerste zou kunnen verschijnen na een recente klap, terwijl de laatste terugkeert na een succesvol optreden voor Noord-Ierland Onder-21.

Stevenage krijgt een boost door Kennedy's terugkeer, maar dit is de eerste keer dat ze dit seizoen tegenover een collega uit de top zeven staan. Ze moeten bewijzen dat ze hun spel tegen de betere teams nog steeds kunnen verbeteren - zoals ze vorig seizoen deden - en overwinningen vasthouden als ze binnen hun bereik komen.

Het oordeel van het Football Lab: 2-2