Arsenal 2-1 Chelsea Spelersbeoordelingen:Super Sanchez

Glorie voor de Gunners - bbc.co.uk

Na een turbulente campagne Arsenal won hun derde FA Cup in vier jaar dankzij een 2-1 overwinning op Premier League Champions Chelsea. Maar hoe beoordeelden de spelers van beide teams?

Arsenaal

David Ospina - maakte een paar goede stops in de tweede helft en een dapper blok op Costa voor de pauze. Had sneller moeten reageren op de gelijkmaker van de Braziliaan, die langzaam langs hem heen dwaalde. 5

Rob Holding - Laat Costa hem op het doel schieten voor één kans in de eerste helft, werd geboekt voor een uitdaging op hem en had misschien beter gedaan voor het doel. Speelt de laatste tijd beter. 5
Per Mertesacker - Voor een man die al 13 maanden niet aan een competitieve game was begonnen, dit was een opmerkelijke vertoning. De laatste blokken van de Duitser waren de sleutel tot Arsenal dat Chelsea vroeg in de tweede helft afstootte. 9
Nacho Monreal - maakte een aantal tijdige onderscheppingen. De rol van de linkse centrale verdediger past meer bij hem dan een rol als vleugelverdediger. waar hij meer terrein moet bestrijken. 8

Hector Bellerin - heeft hard gewerkt om Hazard ruimte te ontnemen. Testte Courtois één keer en schoot laat in de pauze nipt naast. 6
Granit Xhaka - pakte tweede ballen voor de lol in de eerste 20 minuten en deed het goed. kreeg een gele kaart. 7
Aaron Ramsey – sloeg op het houtwerk, scoorde de winnaar en ondersteunde aanvallen goed. Sommige van zijn positionering in de tweede helft had beter gekund. 7
Alex Oxlade-Chamberlain - zag er al vroeg goed uit. Wilde naar binnen snijden in plaats van de naamregel aan te vallen, maar was defensief solide en paste zich bewonderenswaardig aan aan een onbekende rol van linksachter. 6

Mesut Ozil - toonde goede bewegingen samen met zijn gebruikelijke creativiteit. Had een-op-een kunnen scoren, raakte de paal en deed ook het vuile werk. 8
Danny Welbeck - beheerde de kanalen, won fouten en gaf Arsenal een uitlaatklep. Het eindproduct had beter gekund en hij had Ramsey een krappe kans moeten geven. 7
Alexis Sanchez - scoorde de opener, maakte slimme inhaalacties vanaf links en veroorzaakte problemen voor Moses. Altijd Arsenal vooruit gedreven. 9

Olivier Giroud (op 78) - dronk een mooie voorzet voor de winnaar van Ramsey. 7
Francis Coquelin (op 83)
Mohamed Elneny (op 90+3)

Chelsea

Thibaut Courtois – Had geen schuld aan beide goals en deed er goed aan om de aanval van Xhaka weg te duwen. 6

Cesar Azpilicueta - had in de eerste helft niet zijn gebruikelijke vertrouwen in balbezit. Moeite om het tempo van Arsenal aan te kunnen. 3
David Luiz – slechte verdeling in de eerste helft en worstelde om het tempo van Welbeck aan te kunnen. 2
Gary Cahill - tweemaal redde Chelsea met doellijnspelingen, indrukwekkend het stoppen van Ozil's eerste halve dink. Een van de betere spelers. 6

Victor Moses - worstelde om Sanchez aan te pakken. Even goed gecombineerd met Pedro aan het begin van de tweede helft, voordat ze weggestuurd worden voor een tweede boeking vanwege een duik. 4
N'Golo Kante - ongewoon passief, bar 15 minuten aan het begin van de tweede helft. Vaak gaf hij de bal weg en slaagde hij er niet in om Ramsey's run voor de winnaar te volgen. 3
Nemanja Matic - blootgesteld in de eerste 20 minuten vanwege een gebrek aan bewustzijn. Hoewel hij in latere perioden verder op het veld kwam, zijn techniek was beperkt. 4
Marcos Alonso - schoot een vrije trap over de lat. Een paar fatsoenlijke voorzetten, maar verdedigend worstelde. 4

Pedro – Een van de levendiger spelers. Een of twee pogingen voor de rust en kort na rust sloot hij goed aan bij Moses, maar miste precisie. 6
Diego Costa – in de eerste helft ontbrak het hem aan moed toen er voorzetten in het strafschopgebied kwamen. Na rust waren de centrale verdedigers meer betrokken en verdienden ze zijn gelijkmaker. 6
Eden Hazard - niet op zijn best. Speelde door Pedro in de eerste helft, maar werd omringd door roodhemden en had moeite om de bal los te laten. 4

Cesc Fabregas (op 61) - had een positieve impact en liet misschien zien waarom hij had moeten beginnen. 7