Crewe 2-0 Colchester Spelersbeoordelingen:Lichtstraal

Chris Dagnal

Crewe Alexandra deukte Colchester United's League Two play-off hoop met een 2-0 overwinning, die kwam dankzij de brace van Chris Dagnall, maar hoe beoordeelden spelers van beide teams?

Crewe Alexandra

Ben Garratt - terwijl hij in de tweede helft in actie werd geroepen, pas toen de wedstrijd in blessuretijd voorbij was, werd hij gedwongen tot strekkende reddingen. 6

Oliver Turton - worstelde verdedigend tegen Dickenson, vooral in de tweede helft toen Briggs overlappende runs maakte. 4
George Ray - markeerde Porter uit het spel en verdedigde de dichtstbijzijnde paal krachtig. 9
Ben Nugent - doofde de aanvallen van Colchester snel uit. Rustig effectief. 8
Zoumana Bakayogo - speelde zijn rol in de positieve start van zijn kant en gebruikte zijn fysieke kwaliteiten goed. Minder invloedrijk in de tweede helft en weggehaald. 6

Billy Bingham - niet bepaald een krachtpatser, maar vervulde de rol goed. Gescreend de achterste vier, dweilde tweede ballen op en begon aanvallen. 8
James Jones - deed de simpele dingen goed zonder explosief te zijn in balbezit. 6
George Cooper - worstelde in krappe ruimtes in de eerste helft, maar leverde de vrije trap voor de opener van Dagnall en brak na rust de ruimte in voor een schot. 5
Callum Cooke - zag er comfortabeler uit in krappe ruimtes dan Cooper. Toonde snelle voeten en was de meest inventieve speler van zijn kant in balbezit. 7

Chris Dagnall – sterk werktempo, slimme beweging en twee stropers afwerkingen. Had een hattrick kunnen hebben 9
Jordan Bowery - verspillende afwerking in het begin en had de bal met meer geweld kunnen achtervolgen. Kwam pas in de laatste 10 minuten in het spel, toen hij overal nauw bij betrokken was. 5

Perry Ng (op 59) - hield goed stand tegen Fosu-Henry. De komst van Ng hielp Crewe het tij van Colchester in de tweede helft te keren. 7
Ryan Wintle (op 77) - betrokken bij combinatiespel voor het tweede doelpunt van Dagnall. 6

Colchester United

Sam Walker - had zijn gebied beter kunnen beheersen. Zijn beste stops van Bowery en Dagnall werden gemaakt toen de wedstrijd op 2-0 was afgelopen. 3

Drey Wright - zag er goed uit toen hij naar voren kwam, maar deed dat niet genoeg. 4
Cameron James - domineerde in de openings- en sluitingsperiode. Grote vraag voor een 19-jarige om te strijden tegen bewezen doelpuntenmakers. 3
George Elokobi - heeft betere games gehad, maar was een van de meer gecomponeerde artiesten. Toonde leiderschap in het spreken met fans aan het einde. 5
Matthew Briggs - verdedigde goed in de eerste helft en maakte een aantal goede overlappende runs na de pauze. 7

Sammie Szmodis - liep al na 14 minuten een blessure op. Men hoopt dat hij snel herstelt. (n.v.t.)
Tom Lapslie - een vleugelspeler van beroep en dat bleek, in zijn centrale middenveldrol. Ontbrak de verdedigende kwaliteiten om de rol van ankerman te vervullen. 4
Sean Murray - ondanks dat hij een zittende middenvelder is, zijn betere momenten kwamen toen hij aanviel. Leidde een ontsnapping in de tweede helft en zag een behoorlijk schot van achteren worden afgebogen. 4
Brennan Dickenson - kwam in de eerste helft niet ver genoeg op het veld, maar doe wat plagende leveringen na de pauze. 5

Rekeil Pyke – worstelde in de eerste helft met de fysieke kant van het spel. Krachtiger in de tweede maar nam halverwege de tweede helft af. 4
Chris Porter - veel verguisd, maar verre van de enige reden voor Colchester's stugge eerste helft waarin hij geen steun had. Als iets, hij was meer verantwoordelijk voor tekortkomingen in de tweede helft toen hij niet genoeg bedreiging vormde in het strafschopgebied. 5

Tariq Fosu-Henry (op 14) – veel tempo en beweging, maar zijn besluitvorming en eindproduct was beperkt, bewezen door zijn vrije trap rechtstreeks op Garratt. 5