Hoe lang duurt een volleybalspel?

Volleybal is een sport met hoge intensiteit die veel rennen en springen vereist. Als u geïnteresseerd bent in het oppakken van de sport, houd rekening met uw niveau van atletiek en kies een volleybalcompetitie die bij u past. Competitievolleybal vereist veel uithoudingsvermogen, dus overweeg of je klaar bent voor de uitdaging voordat je je vastlegt.

Een typisch volleybalspel dat gespeeld wordt tot een beste 2-van-3 sets duurt meestal tussen de 60 en 90 minuten, hoewel er geen tijdsbeperking is in een volleybalspel. Elke set kan ongeveer 20-30 minuten duren. In het spel wordt een Rally Point-systeem gebruikt, en welk team 25 punten behaalt, wint de set, zolang ze maar 2 punten voorsprong hebben.

De rest van dit artikel gaat in op de speelduur van een volleybalwedstrijd en het bijbehorende scoresysteem. Bij de meeste sporten, de spelers hebben een bepaalde tijd om zoveel mogelijk punten te scoren. Bij volleybal, het spel gaat door totdat de spelers een bepaald aantal punten scoren.

Een volleybalwedstrijd duurt meestal tussen de 60 en 90 minuten, inclusief 3 sets die worden gespeeld. Er is geen tijdslimiet voor elke set, zodat spelers zo lang kunnen spelen als ze willen. Verwacht langere sets als je competitief bent, spelers van hoog niveau spelen.

Een typisch volleybalspel wordt gespeeld in de beste 2-van-3 sets. Echter, sommige spellen, competities, of toernooien vragen het winnende team om de beste 3-van-5 sets te winnen. Opnieuw, de exacte spelduur kan variëren, afhankelijk van hoe lang het duurt voordat de spelers genoeg punten hebben gescoord om het spel te winnen.

Beste 2-van-3 vs. Beste 3-van-5

Een volleybalspel kan volgens twee verschillende vaste regels worden gespeeld:

• 2-van-3 sets
  • 3-van-5 sets

De regel van 2 van 3 sets betekent dat een volleybalteam het spel wint wanneer het 2 van de 3 sets wint, terwijl een regel van 3 van 5 sets betekent dat een volleybalteam wint wanneer het 3 van de 5 sets wint.

Elk team moet de meerderheid van de sets winnen om zich als winnaar te kwalificeren. Dat betekent dat een team een ​​paar sets kan winnen, maar toch de algehele wedstrijd kan verliezen. Als een team genoeg sets wint, de resterende sets worden weggegooid omdat ze de wedstrijd al hebben gewonnen.

Om meer te lezen over de details over hoeveel sets je nodig hebt om te winnen in verschillende situaties, bezoek dit bericht.

Hoeveel minuten in een volleybalspel?

Een typische volleybalset duurt ongeveer 20-30 minuten. Een spel van 3 sets duurt meestal tussen de 60 en 90 minuten, afhankelijk van hoe goed de spelers tegen elkaar zijn. Een spel dat de beste 3-van-5 sets speelt, anderzijds, kan oplopen tot 150 minuten (2 ½ uur).

De beste 2-of-3 sets komen vaak voor bij spelers onder de middelbare school, terwijl de beste 3-of-5 sets veel voorkomen bij varsity middelbare school of oudere spelers. Het aantal punten in de set is van invloed op de duur van de set. Bijvoorbeeld, als de set 25 punten heeft, de spelers kunnen 20-30 minuten duren, terwijl een tiebreakset die wordt gespeeld tot 15 punten, is vaak veel korter.

Echter, volleybalwedstrijden duren niet per se langer dan 15 minuten. Een goed voorbeeld hiervan is een volleybalwedstrijd tussen Algerije en Servië in 2015. Servië versloeg zijn tegenstanders in minder dan 10 minuten!

Soms moet een volleybalwedstrijd worden ingekort tot minder dan 60 minuten. Wedstrijden zoals deze zijn meestal tijdens toernooien, bij poolspelen.

Een best-of-2-wedstrijd spelen

Teams spelen slechts 2 sets, ongeacht wie er wint. Toernooien gaan soms volgens deze regel als ruimte of tijd een probleem is, zodat ze een groot aantal teams kunnen leiden en iedereen volgens een voorspelbaar schema kunnen houden. Dit wordt meestal alleen gebruikt tijdens het poolen in de eerste rondes van een toernooi.

De twee teams kunnen slechts twee sets tegen elkaar spelen - de beste uit 2. Ongeacht wie er wint, de teams spelen twee sets, en hun scores zullen later worden ingediend en beoordeeld.

Het team met de hoogste score wint de algemene wedstrijd. Bijvoorbeeld, als team A 26 scoort in de eerste set, maar slechts 21 scoort in de tweede set, team A heeft 47 punten. Als team B 24 scoort in de eerste set maar 25 scoort in de tweede set, team B heeft een totaalscore van 49, wat betekent dat team B de winnaar is.

Hoeveel sets in een volleybalspel?

Een volleybalspel heeft meestal drie sets, hoewel sommige spellen vijf sets vereisen. Verschillende wedstrijden hebben verschillende regels. Junior varsity-volleybalspellen hebben meestal drie sets per spel, terwijl varsity-spellen voor het reguliere seizoen vijf sets hebben.

Echter, sommige Junior Varsity-volleybalspellen spelen tot 3-van-5 sets in hun laatste wedstrijden. Beachvolleybal wordt gespeeld in de beste drie sets - 21 punten voor de eerste en tweede set en 15 punten voor de tiebreakset. Hieronder vindt u een lijst met het meest voorkomende aantal sets voor verschillende volleybalniveaus:

2-van-3 sets 3-van-5 sets Middelbare schoolVarsityJunior varsityCollegeInternationaal strandInternationaal indoor

Als twee teams het tegen elkaar opnemen, ze strijden allebei om rally's. Een rally verwijst naar de tijd tussen een opslag en het einde van het spel; beide teams moeten ervoor zorgen dat hun tegenstanders de bal verliezen. Wanneer een team een ​​rally wint, het snapt waar het om gaat.

Sommige rally's zijn kort, terwijl sommige lang zijn. Een gemiddelde rally kan ongeveer 5-7 seconden duren, hoewel een rally soms minder dan een seconde kan duren.

Hoe beter de teams spelen, hoe langer de rally meestal is. In sommige zeer gelijk op elkaar afgestemde wedstrijden, de teams zullen rally's hebben die gaan voor 50 aanrakingen of meer in één doorlopend spel.

Hoeveel punten om een ​​volleybalspel te winnen?

Bij zaalvolleybal, teams hebben 25 punten nodig om de reguliere sets in een volleybalwedstrijd te winnen. In een tiebreakset, de spelers hoeven maar 15 punten te halen om de set te winnen. Bij beachvolleybal, teams hebben 21 punten nodig in de eerste 2 sets, maar 15 punten voor de tiebreak. In alle gevallen, het winnende team moet winnen met 2.

De punten voor de beste 3-of-5 sets zijn hetzelfde als de beste 2-of-3 sets, behalve dat een team drie sets moet winnen in plaats van 2 sets om de wedstrijd te winnen. Sets 1-4 worden gespeeld tot 25 punten in de eerste vier sets. Echter, de vijfde set wordt pas gespeeld tot 15 punten.

Gebaseerd op het Rally Point-systeem, een team kan alleen een set winnen als het met twee punten wint. Dat betekent dat totdat een van beide teams genoeg kan scoren om een ​​voorsprong van twee punten te behalen, de wedstrijd gaat verder. Competitieve spellen kunnen erg lang duren, zeker als er twee sterke teams bij betrokken zijn.

Op 25 februari, 2021, de tweede set van een volleybalwedstrijd tussen Brigham Young en Grand Canyon University ging uiteindelijk naar Grand Canyon toen ze een voorsprong van 45-43 op BYU namen. De set van 88 punten is nu de langste set in de geschiedenis van de NCAA, het record van 86 punten overtreffend in 2010.

Beachvolleybal heeft een iets ander puntensysteem. In plaats van naar 25 punten te spelen, beachvolleybalspelers spelen in plaats daarvan tot 21 punten. Bij beachvolleybal, spelers wisselen van speelhelft nadat ze 7 punten hebben behaald in de eerste twee sets. In de derde set, spelers wisselen na elke 5 punten van kant.

Laatste gedachten

Een volleybalwedstrijd kent meestal geen tijdsbeperking. Echter, een typisch spel dat met de beste 2-van-3 sets wordt gespeeld, duurt meestal tussen de 60 en 90 minuten. Wat betreft de beste 3-van-5 sets, ze kunnen meestal tot 150 minuten duren.

Wil je winkelen voor onze favoriete aanbevolen spelersproducten? Kies het onderstaande item en klik om te winkelen op Amazon.