Schietspellen voor aanvallers en keepers

De volgende oefening komt van Tony DiCicco en werd gepresenteerd tijdens de Soccer Champions Coaches' Clinic. Lees meer over de Soccer Champions Coaches' Clinic.

Dit is een spel met 2 zones (blijf binnen je eigen helft) dat wordt gespeeld op een veld van 36 x 44 m. De 3 met de bal kunnen hun teamgenoot op de aanvallende helft inspelen of van afstand proberen te schieten. Evolueer zodat één aanvallende speler uit de verdedigingszone vooruit mag. Veel sparen en duiken vereist.

Organisatie:

• Creëer een veld met 2 grote doelen
  • 36 x 44 meter
  • Speel 3 tegen 1 in 2 zones
  • Moet in je zone blijven
  • Vooruitgang zodat de passer uit de zone van 4 in de CF nu naar de voorwaartse zone kan gaan om een ​​return of wallpass te krijgen en te eindigen. Nadat het spel dood is, speler keert terug naar zone van 3
  • Vooruitgang in 4 v 4 schietspel zonder zonebeperkingen

Belangrijkste coachingspunten

Voor aanvallers:

1. Kijk om te schieten wanneer mogelijk
  2. Zoek naar muurpassen in de CF
  3. Zoek naar afleiding zodat 1 van de 3 er op kan rennen en schieten
  4. De enige spits moet proberen de bal van de 3 te stelen en zo mogelijk af te maken

Voor keepers:

1. Defensief organiseren
  2. Evalueer de positionering bij het sluiten van schoten, voetenwerk bij langere slagen en het elimineren van rebounds

Download een PDF van deze sessie

Bezoek de website van de Soccer Champions Coaches' Clinic

meer voetbaloefeningen
Vrije trap-routine Trainingsbronnen voor het voorseizoen Overlappende volledige ruggen Creëren van oversteekmogelijkheden Opwarmoefeningen voor keepers Spelen in 5 gangen met de 1-3-3-1-1 Kampioenschapsverdediging - Zonale verdedigende beweging aan twee ruggen leren Geconditioneerd bezitsspel - Pers &Score De bal koppen Oefeningen om de vrije trappen van uw teams te verbeteren 1 v 1 Ontvangende en draaiende boor